Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel
Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9460 kcal
Bílkoviny 241 g
Sacharidy 697 g
Tuky 632 g
Vláknina 157 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle připravený bůček nakrájený na tenké plátky je ideální do obložených baget na vietnamský způsob.

Suroviny

skořice 1 svitek
na kousky
pepř 1 ČL
sečuánksý
pepř růžový 1 ČL
sušená
sůl mořská 1 ČL
vločková, + 2 lžíce, + k podávání
koření pěti vůní 1 ČL
mleté
zázvor (mletý) 1 ČL
bůček 1,5 kg
bez kosti, s kůží (tu naříznout do mřížky)
rostlinný olej 1 PL
Na karamelovou omáčku
třtinový cukr 180 g
co nejtmavší
balzamikový ocet 125 ml
limetová šťáva 2 PL

Postup

1

Přísady až po 1 lžičku vločkové mořské soli vložte do pánvičky na středním ohni. Za občasného míchání opékejte asi 5 minut, aby se všechno rozvonělo. Pak ve vhodném přístroji semelte či v hmoždíři utlučte spolu s mletým kořením pěti vůní a zázvorem nahrubo. Odložte si 1 lžíci směsi stranou.

2

Troubu předehřejte na 160°C. Maso potřete olejem a pak do něj vmasírujte 2 lžíce vločkové mořské soli. Bůček položte kůží dolů na plech. Do masa vetřete směs koření (kromě odložené lžíce). Hodinu pečte, pak zvyšte teplotu v troubě na 180°C, maso obraťte a pečte další hodinu, aby kůže byla křupavá a zezlátla. Nechte 10 minut chladnout a pak nakrájejte na kostky.

3

Zatímco se maso peče, připravte karamelovou omáčku. Cukr s octem rozehřejte v rendlíčku na silném ohni. Přiveďte k varu a vařte 6 minut, aby vznikl sirup. Odstavte a vmíchejte limetovou šťávu.

4

Do odložené kořenicí směsi přidejte trochu soli. Maso pokropte karamelovou omáčkou, posypte osolenou kořenicí směsí a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Chcete-li ochucení pokrmu posunout ještě blíže k Asii, použijte namísto balzamikového černý rýžový ocet a třtinový cukr nahraďte kokosovým nebo nastrouhaným palmovým.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...