0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel

Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůček na sečuánském a růžovém pepři & karamel

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9460 kcal
Bílkoviny 241 g
Sacharidy 697 g
Tuky 632 g
Vláknina 157 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle připravený bůček nakrájený na tenké plátky je ideální do obložených baget na vietnamský způsob.

Suroviny

hřebíček 5 ks
badyán 2 ks
skořice 1 svitek
na kousky
pepř 1 ČL
sečuánksý
pepř růžový 1 ČL
chilli paprička 2 ks
sušená
sůl mořská 1 ČL
vločková, + 2 lžíce, + k podávání
koření pěti vůní 1 ČL
mleté
zázvor (mletý) 1 ČL
bůček 1,5 kg
bez kosti, s kůží (tu naříznout do mřížky)
rostlinný olej 1 PL
Na karamelovou omáčku
třtinový cukr 180 g
co nejtmavší
balzamikový ocet 125 ml
limetová šťáva 2 PL

1 Přísady až po 1 lžičku vločkové mořské soli vložte do pánvičky na středním ohni. Za občasného míchání opékejte asi 5 minut, aby se všechno rozvonělo. Pak ve vhodném přístroji semelte či v hmoždíři utlučte spolu s mletým kořením pěti vůní a zázvorem nahrubo. Odložte si 1 lžíci směsi stranou.

2 Troubu předehřejte na 160°C. Maso potřete olejem a pak do něj vmasírujte 2 lžíce vločkové mořské soli. Bůček položte kůží dolů na plech. Do masa vetřete směs koření (kromě odložené lžíce). Hodinu pečte, pak zvyšte teplotu v troubě na 180°C, maso obraťte a pečte další hodinu, aby kůže byla křupavá a zezlátla. Nechte 10 minut chladnout a pak nakrájejte na kostky.

3 Zatímco se maso peče, připravte karamelovou omáčku. Cukr s octem rozehřejte v rendlíčku na silném ohni. Přiveďte k varu a vařte 6 minut, aby vznikl sirup. Odstavte a vmíchejte limetovou šťávu.

4 Do odložené kořenicí směsi přidejte trochu soli. Maso pokropte karamelovou omáčkou, posypte osolenou kořenicí směsí a podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Chcete-li ochucení pokrmu posunout ještě blíže k Asii, použijte namísto balzamikového černý rýžový ocet a třtinový cukr nahraďte kokosovým nebo nastrouhaným palmovým. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč