Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bulgurové ‚rizoto‘ se šunkou
Bulgurové rizoto se šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bulgurové ‚rizoto‘ se šunkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1658 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 207 g
Tuky 53 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlá a jednoduchá večeře, která má samá plus! Je zdravá, výživná, lehká a neskutečně jedlá! Pokud neseženete krémovou fetu nebo je na vás příliš slaná, můžete část nahradit čerstvým smetanovým sýrem, který pokrmu ješ-tě dodá na požadované krémovosti.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
vývar zeleninový 600 ml
+ další na případné dolití
zelený
bulgur 200 g
šunka 200 g
viz Něco navíc
mražený hrášek 100 g
feta (např. značka Apetina)

Postup

1

V širší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Pak přilijte polovinu vývaru a přiveďte k varu. Vsypte chřest, krátce jej povařte (stačí 2–3 minuty), vyjměte jej a prudce zchlaďte v ledové vodě (tak zůstane křupavý a krásně zelený). Vsypte bulgur a uvařte jej doměkka, podle potřeby přilévejte další vývar.

2

Šunku opečte (na troše oleje) na pánvi nebo na grilovací pánvi a nakrájejte na proužky.

3

Do hotového bulguru vmíchejte chřest, hrášek a nahrubo nasekaný špenát. Krátce promíchejte, jen aby špenát zavadl a chřest s hráškem se prohřály. Vmíchejte většinu fety. Podávejte posypané zbylou fetou s proužky šunky.

NĚCO NAVÍC
Šunku můžete koupit v několika variantách. Jednak obyčejné plátky, jako jsme na vaření a focení měli my, jednak můžete použít i šunku v celku a nakrájet ji na hranolky či kostičky. Skvělá bude i britská šunka nebo snídaňová slanina, obě varianty jsou krájené na silnější plátky, a tak z nich snadno uděláte špalíčky, jsou voňavější a více působí jako maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín