0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bulgurové ‚rizoto‘ se šunkou

Bulgurové rizoto se šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bulgurové ‚rizoto‘ se šunkou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1658 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 207 g
Tuky 53 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlá a jednoduchá večeře, která má samá plus! Je zdravá, výživná, lehká a neskutečně jedlá! Pokud neseženete krémovou fetu nebo je na vás příliš slaná, můžete část nahradit čerstvým smetanovým sýrem, který pokrmu ješ-tě dodá na požadované krémovosti.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
vývar zeleninový 600 ml
+ další na případné dolití
baby chřest 100 g
zelený
bulgur 200 g
šunka 200 g
viz Něco navíc
mražený hrášek 100 g
feta (např. značka Apetina)

1 V širší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Pak přilijte polovinu vývaru a přiveďte k varu. Vsypte chřest, krátce jej povařte (stačí 2–3 minuty), vyjměte jej a prudce zchlaďte v ledové vodě (tak zůstane křupavý a krásně zelený). Vsypte bulgur a uvařte jej doměkka, podle potřeby přilévejte další vývar.

2 Šunku opečte (na troše oleje) na pánvi nebo na grilovací pánvi a nakrájejte na proužky.

3 Do hotového bulguru vmíchejte chřest, hrášek a nahrubo nasekaný špenát. Krátce promíchejte, jen aby špenát zavadl a chřest s hráškem se prohřály. Vmíchejte většinu fety. Podávejte posypané zbylou fetou s proužky šunky.

NĚCO NAVÍC
Šunku můžete koupit v několika variantách. Jednak obyčejné plátky, jako jsme na vaření a focení měli my, jednak můžete použít i šunku v celku a nakrájet ji na hranolky či kostičky. Skvělá bude i britská šunka nebo snídaňová slanina, obě varianty jsou krájené na silnější plátky, a tak z nich snadno uděláte špalíčky, jsou voňavější a více působí jako maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?

Tekutý chleba, zlatý mok nebo zrzek, tak u nás s láskou přezdíváme pivu. Často si bez něj neumíme představit nedělní oběd, někdo dokonce každý den. Berete ho jako prosté chutné potěšení, nebo si o něm také rádi povídáte? Své pivní znalosti...
AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč