Superrychlá a jednoduchá večeře, která má samá plus! Je zdravá, výživná, lehká a neskutečně jedlá! Pokud neseženete krémovou fetu nebo je na vás příliš slaná, můžete část nahradit čerstvým smetanovým sýrem, který pokrmu ješ-tě dodá na požadované krémovosti.
Suroviny
Postup
V širší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Pak přilijte polovinu vývaru a přiveďte k varu. Vsypte chřest, krátce jej povařte (stačí 2–3 minuty), vyjměte jej a prudce zchlaďte v ledové vodě (tak zůstane křupavý a krásně zelený). Vsypte bulgur a uvařte jej doměkka, podle potřeby přilévejte další vývar.
Šunku opečte (na troše oleje) na pánvi nebo na grilovací pánvi a nakrájejte na proužky.
Do hotového bulguru vmíchejte chřest, hrášek a nahrubo nasekaný špenát. Krátce promíchejte, jen aby špenát zavadl a chřest s hráškem se prohřály. Vmíchejte většinu fety. Podávejte posypané zbylou fetou s proužky šunky.
NĚCO NAVÍC
Šunku můžete koupit v několika variantách. Jednak obyčejné plátky, jako jsme na vaření a focení měli my, jednak můžete použít i šunku v celku a nakrájet ji na hranolky či kostičky. Skvělá bude i britská šunka nebo snídaňová slanina, obě varianty jsou krájené na silnější plátky, a tak z nich snadno uděláte špalíčky, jsou voňavější a více působí jako maso.