0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bulgurové ‚rizoto‘ se šunkou

Bulgurové rizoto se šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bulgurové ‚rizoto‘ se šunkou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1658 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 207 g
Tuky 53 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlá a jednoduchá večeře, která má samá plus! Je zdravá, výživná, lehká a neskutečně jedlá! Pokud neseženete krémovou fetu nebo je na vás příliš slaná, můžete část nahradit čerstvým smetanovým sýrem, který pokrmu ješ-tě dodá na požadované krémovosti.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
vývar zeleninový 600 ml
+ další na případné dolití
baby chřest 100 g
zelený
bulgur 200 g
šunka 200 g
viz Něco navíc
mražený hrášek 100 g
baby špenát 100 g
krémový sýr 100 g
feta (např. značka Apetina)

1 V širší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a opékejte dosklovita. Pak přilijte polovinu vývaru a přiveďte k varu. Vsypte chřest, krátce jej povařte (stačí 2–3 minuty), vyjměte jej a prudce zchlaďte v ledové vodě (tak zůstane křupavý a krásně zelený). Vsypte bulgur a uvařte jej doměkka, podle potřeby přilévejte další vývar.

2 Šunku opečte (na troše oleje) na pánvi nebo na grilovací pánvi a nakrájejte na proužky.

3 Do hotového bulguru vmíchejte chřest, hrášek a nahrubo nasekaný špenát. Krátce promíchejte, jen aby špenát zavadl a chřest s hráškem se prohřály. Vmíchejte většinu fety. Podávejte posypané zbylou fetou s proužky šunky.

NĚCO NAVÍC
Šunku můžete koupit v několika variantách. Jednak obyčejné plátky, jako jsme na vaření a focení měli my, jednak můžete použít i šunku v celku a nakrájet ji na hranolky či kostičky. Skvělá bude i britská šunka nebo snídaňová slanina, obě varianty jsou krájené na silnější plátky, a tak z nich snadno uděláte špalíčky, jsou voňavější a více působí jako maso.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč