Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťavnaté sendviče s hummusem

Šťavnaté sendviče s hummusem
ZDROJ: Apetit redakce
sdílet:

Šťavnaté sendviče s hummusem

3.8/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4257 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 588 g
Tuky 110 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hummus je skvělou a rychlou pomazánkou, která si dobře rozumí s čerstvou zeleninou i pečivem. Připravte si tyto šťavnaté sendviče na piknik, večerní posezení s přáteli, ale také jako rychlou, chutnou a zdravím nabitou večeři.

Suroviny

hummus 400 g
koupeného či podle některého z našich receptů
lze nahradit kari kořením
máta hrst
čerstvé lístky
koriandr čerstvý hrst
čerstvé lístky
čerstvý, smetanový
menší, salátová okurka
ředkvičky svazek
omytý, očištěný
chleba 8 plátky
klíčky
mikrobylinky
Na nakládanou cibuli
rýžový ocet ¾ hrnku
sůl 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL

Postup

1

Na nakládanou cibuli nakrájejte cibuli na půlkolečka, dejte do cedníku a přelijte 1/2 litrem vroucí vody. Ve sklenici promíchejte ocet, cukr, sůl a koriandrová semínka. Přidejte cibuli, uzavřete víčkem, pořádně protřepejte a nechte 30 minut odležet.

2

Hummus ochuťte kari kořením nebo pastou. Bylinky nasekejte nadrobno a promíchejte se smetanovým sýrem a jogurtem. Okurku nakrájejte na plátky, ředkvičky nastrouhejte nahrubo.

3

4 krajíce chleba potřete hummusem, 4 bylinkovým smetanovým sýrem. Na ty s hummusem rozložte okurky, ředkvičky, mikrobylinky nebo klíčky a nakládanou cibuli. Přiklopte plátky chleba se smetanovým sýrem, překrojte napůl a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč