0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šťavnaté sendviče s hummusem

Šťavnaté sendviče s hummusem
ZDROJ: Apetit redakce
sdílet:

Šťavnaté sendviče s hummusem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4257 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 588 g
Tuky 110 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hummus je skvělou a rychlou pomazánkou, která si dobře rozumí s čerstvou zeleninou i pečivem. Připravte si tyto šťavnaté sendviče na piknik, večerní posezení s přáteli, ale také jako rychlou, chutnou a zdravím nabitou večeři.

Suroviny

hummus 400 g
koupeného či podle některého z našich receptů
kari pasta ČL
lze nahradit kari kořením
máta hrst
čerstvé lístky
koriandr hrst
čerstvé lístky
krémový sýr 200 g
čerstvý, smetanový
jogurt řeckého typu 3 PL
okurka 1 ks
menší, salátová okurka
ředkvičky svazek
omytý, očištěný
chleba 8 plátky
klíčky
mikrobylinky
Na nakládanou cibuli
cibule červená 2 ks
malé
rýžový ocet 0.75 hrnku
krupicový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL

Postup

1

Na nakládanou cibuli nakrájejte cibuli na půlkolečka, dejte do cedníku a přelijte 1/2 litrem vroucí vody. Ve sklenici promíchejte ocet, cukr, sůl a koriandrová semínka. Přidejte cibuli, uzavřete víčkem, pořádně protřepejte a nechte 30 minut odležet.

2

Hummus ochuťte kari kořením nebo pastou. Bylinky nasekejte nadrobno a promíchejte se smetanovým sýrem a jogurtem. Okurku nakrájejte na plátky, ředkvičky nastrouhejte nahrubo.

3

4 krajíce chleba potřete hummusem, 4 bylinkovým smetanovým sýrem. Na ty s hummusem rozložte okurky, ředkvičky, mikrobylinky nebo klíčky a nakládanou cibuli. Přiklopte plátky chleba se smetanovým sýrem, překrojte napůl a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit