Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šťavnaté sendviče s hummusem
Šťavnaté sendviče s hummusem
ZDROJ: Apetit redakce
sdílet:

Šťavnaté sendviče s hummusem

3.9/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4257 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 588 g
Tuky 110 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hummus je skvělou a rychlou pomazánkou, která si dobře rozumí s čerstvou zeleninou i pečivem. Připravte si tyto šťavnaté sendviče na piknik, večerní posezení s přáteli, ale také jako rychlou, chutnou a zdravím nabitou večeři.

Suroviny

hummus 400 g
koupeného či podle některého z našich receptů
lze nahradit kari kořením
máta hrst
čerstvé lístky
koriandr čerstvý hrst
čerstvé lístky
čerstvý, smetanový
menší, salátová okurka
ředkvičky svazek
omytý, očištěný
chleba 8 plátky
klíčky
mikrobylinky
Na nakládanou cibuli
rýžový ocet ¾ hrnku
sůl 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL

Postup

1

Na nakládanou cibuli nakrájejte cibuli na půlkolečka, dejte do cedníku a přelijte 1/2 litrem vroucí vody. Ve sklenici promíchejte ocet, cukr, sůl a koriandrová semínka. Přidejte cibuli, uzavřete víčkem, pořádně protřepejte a nechte 30 minut odležet.

2

Hummus ochuťte kari kořením nebo pastou. Bylinky nasekejte nadrobno a promíchejte se smetanovým sýrem a jogurtem. Okurku nakrájejte na plátky, ředkvičky nastrouhejte nahrubo.

3

4 krajíce chleba potřete hummusem, 4 bylinkovým smetanovým sýrem. Na ty s hummusem rozložte okurky, ředkvičky, mikrobylinky nebo klíčky a nakládanou cibuli. Přiklopte plátky chleba se smetanovým sýrem, překrojte napůl a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín