0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burgery z krůtího masa a cukety s jarní cibulkou a římským kmínem

Burgery z krůtího masa a cukety s jarní cibulkou a římským kmínem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery z krůtího masa a cukety s jarní cibulkou a římským kmínem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 63 g
Tuky 179 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetanová omáčka s kořením sumah je fantasticky ostrá a dobře se hodí k bílému masu i ke grilované zelenině či různým smaženkám. Krůtí karbanátky tak doplnila naprosto dokonale. Od receptu z knihy Jeruzalém Yotama Ottoleghiho a Samiho Tamimiho se ovšem nic méně než chuťová dokonalost čekat nedá...

Suroviny

nastrouhaná nahrubo (cca 200 g)
jarní cibulka 40 g
na tenké plátky
vejce 1 ks
máta 2 PL
čerstvá, nasekaná
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, nasekaný
česnek 2 stroužky
drcený
římský kmín 1 ČL
mletý
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
černý, nahrubo mletý
kajenský pepř ½ ČL
slunečnicový olej 100 ml
NA OMÁČKU
citronová kůra 1 ČL
nastrouhané
citronová šťáva 1 PL
česnek 1 stroužek
podrcený
olivový olej 1,5 PL
koření sumah 1 PL
prodává třeba Koření u Antonína
sůl ½ ČL
pepř ¼ ČL
černý

Postup

1

Nejprve připravte smetanovou omáčku. Všechny suroviny dejte do misky, důkladně promíchejte a uložte do chladničky.

2

Předehřejte troubu na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na burgery kromě oleje. Z hmoty utvořte burgery o hmotnosti zhruba 45 g, bude jich asi 18.

3

Ve velké pánvi rozehřejte zhruba 2mm vrstvu oleje, přidejte část burgerů a na středně silném ohni je opečte ze všech stran dohněda, aby se maso zatáhlo (zhruba 4 minuty), podle potřeby přidejte olej. Hotové burgery přeneste do pekáče vyloženého pečicím papírem a opečte další dávku. Když jsou všechny burgery v pekáči, dejte je do trouby na 5–7 minut. Měly by být propečené, ale šťavnaté.

4

Podávejte je teplé nebo při pokojové teplotě. Můžete je přelít omáčkou nebo ji servírujte v misce zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč