Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Burgery z krůtího masa a cukety s jarní cibulkou a římským kmínem
Burgery z krůtího masa a cukety s jarní cibulkou a římským kmínem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Burgery z krůtího masa a cukety s jarní cibulkou a římským kmínem

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2317 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 63 g
Tuky 179 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smetanová omáčka s kořením sumah je fantasticky ostrá a dobře se hodí k bílému masu i ke grilované zelenině či různým smaženkám. Krůtí karbanátky tak doplnila naprosto dokonale. Od receptu z knihy Jeruzalém Yotama Ottoleghiho a Samiho Tamimiho se ovšem nic méně než chuťová dokonalost čekat nedá...

Suroviny

nastrouhaná nahrubo (cca 200 g)
jarní cibulka 40 g
na tenké plátky
vejce 1 ks
máta 2 PL
čerstvá, nasekaná
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, nasekaný
česnek 2 stroužky
drcený
římský kmín 1 ČL
mletý
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
černý, nahrubo mletý
kajenský pepř ½ ČL
slunečnicový olej 100 ml
NA OMÁČKU
nastrouhané
česnek 1 stroužek
podrcený
olivový olej 1,5 PL
koření sumah 1 PL
prodává třeba Koření u Antonína
sůl ½ ČL
pepř ¼ ČL
černý

Postup

1

Nejprve připravte smetanovou omáčku. Všechny suroviny dejte do misky, důkladně promíchejte a uložte do chladničky.

2

Předehřejte troubu na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na burgery kromě oleje. Z hmoty utvořte burgery o hmotnosti zhruba 45 g, bude jich asi 18.

3

Ve velké pánvi rozehřejte zhruba 2mm vrstvu oleje, přidejte část burgerů a na středně silném ohni je opečte ze všech stran dohněda, aby se maso zatáhlo (zhruba 4 minuty), podle potřeby přidejte olej. Hotové burgery přeneste do pekáče vyloženého pečicím papírem a opečte další dávku. Když jsou všechny burgery v pekáči, dejte je do trouby na 5–7 minut. Měly by být propečené, ale šťavnaté.

4

Podávejte je teplé nebo při pokojové teplotě. Můžete je přelít omáčkou nebo ji servírujte v misce zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín