Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cannoli – trubičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Na 30 trubiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2963 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 319 g
Tuky 139 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé trubičky plněné sladkým krémem z ricotty ozdobené čokoládou, sekanými ořechy nebo kandovanou pomerančovou kůrou pocházejí ze Sicílie, podle našeho receptu je ovšem v pohodě zvládnete připravit i doma. Cannoli si vybral Pavel Berky, který každý měsíc testuje jeden recept z Apetitu a natáčí o tom video. Najdete jej na instagram.com/berkyofficial a sledujte také náš Instagram, kde budeme video sdílet.

Suroviny

předem prosetá + navíc na podsypání a na doladění těsta podle potřeby
sůl 1 špetka
skořice 1 špetka
nebo vepřové sádlo, nakrájené na malé kousky
vejce 1 ks
velikost M
marsala 50 ml
+ navíc na doladění těsta podle potřeby
řepkový olej
na smažení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
Na náplň
ricotta 500 g
nastrouhaná najemno
nastrouhaná najemno
nastrouhaná najemno
nebo podle chuti
Na ozdobení
mandle sekané
blanšírované

Postup

1

Do mísy vsypte mouku, přidejte cukr, sůl a skořici a metličkou promíchejte. Přidejte máslo či sádlo, vejce a marsalu a rukama vypracujte těsto. Vyklopte ho na vál a hněťte, až je hladké a elastické. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky, pokud se naopak drobí, přidejte marsalu. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na 2 hodiny do lednice.

2

Všechny suroviny na náplň dejte do misky a promíchejte. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček a uložte do lednice.

3

Vychlazené těsto rozválejte na plát o síle cca 1–2 mm a vykrajovátkem či skleničkou z něj vykrájejte kolečka o průměru 8 cm. Každé kolečko namotejte na kovovou trubičku
a spoj dobře přimáčkněte, aby se při smažení nerozevřel. Pomůže, pokud ho před stlačením lehce navlhčíte vodou.

4

V hrnci rozpalte takovou vrstvu oleje, aby byly cannoli těsně ponořené. Po částech je (i s trubičkami) smažte ze všech stran dozlatova. Vyjměte je kleštěmi a odkládejte na tác vyložený papírovými kuchyňskými utěrkami, aby odsály přebytečný tuk. Asi po 5 minutách cannoli opatrně stáhněte z trubiček a nechte je zcela vychladnout na mřížce.

5

Konce ještě nenaplněných cannoli můžete namočit do rozpuštěné čokolády. Případně můžete pomocí štětce čokoládou potřít celou vnitřní plochu trubiček.

6

Cannoli naplňte z obou stran krémem a konce obalte v pomerančové kůře nebo sekaných mandlích.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/8

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč