Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cannoli – trubičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Na 30 trubiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2963 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 319 g
Tuky 139 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé trubičky plněné sladkým krémem z ricotty ozdobené čokoládou, sekanými ořechy nebo kandovanou pomerančovou kůrou pocházejí ze Sicílie, podle našeho receptu je ovšem v pohodě zvládnete připravit i doma. Cannoli si vybral Pavel Berky, který každý měsíc testuje jeden recept z Apetitu a natáčí o tom video. Najdete jej na instagram.com/berkyofficial a sledujte také náš Instagram, kde budeme video sdílet.

Suroviny

předem prosetá + navíc na podsypání a na doladění těsta podle potřeby
sůl 1 špetka
skořice 1 špetka
nebo vepřové sádlo, nakrájené na malé kousky, změklé
vejce 1 ks
velikost M
marsala 50 ml
+ navíc na doladění těsta podle potřeby
řepkový olej
na smažení
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
Na náplň
ricotta 500 g
nastrouhaná najemno
nastrouhaná najemno
nakrájená najemno
nebo podle chuti
Na ozdobení
mandle sekané
blanšírované

Postup

1

Do mísy vsypte mouku, přidejte cukr, sůl a skořici a metličkou promíchejte. Přidejte máslo či sádlo, vejce a marsalu a rukama vypracujte těsto. Vyklopte ho na vál a hněťte, až je hladké a elastické. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky, pokud se naopak drobí, přidejte marsalu. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na 2 hodiny do lednice.

2

Všechny suroviny na náplň dejte do misky a promíchejte. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček a uložte do lednice.

3

Vychlazené těsto rozválejte na plát o síle cca 1–2 mm a vykrajovátkem či skleničkou z něj vykrájejte kolečka o průměru 8 cm. Každé kolečko namotejte na kovovou trubičku a spoj dobře přimáčkněte, aby se při smažení nerozevřel. Pomůže, pokud ho před stlačením lehce navlhčíte vodou.

4

V hrnci rozpalte takovou vrstvu oleje, aby byly cannoli těsně ponořené. Po částech je (i s trubičkami) smažte ze všech stran dozlatova. Vyjměte je kleštěmi a odkládejte na tác vyložený papírovými kuchyňskými utěrkami, aby odsály přebytečný tuk. Asi po 5 minutách cannoli opatrně stáhněte z trubiček a nechte je zcela vychladnout na mřížce.

5

Konce ještě nenaplněných cannoli můžete namočit do rozpuštěné čokolády. Případně můžete pomocí štětce čokoládou potřít celou vnitřní plochu trubiček.

6

Cannoli naplňte z obou stran krémem a konce obalte v pomerančové kůře nebo sekaných mandlích.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/8

Apetit magazín