
Recepty z vydání
Salát z kuskusu
Zapečený pastinák, mrkev, cuketa, lilek a paprika. Smíchejte s kuskusem, čerstvou zeleninou a dochuťte bylinkami.
Kapsy s hráškovými šiškami
Dozlatova pečené šišky plněné hráškem. Podávejte s jogurtem a chlebem pita.
Kuře s hořčicí a pastinákem
Opečené kuře zalité omáčkou z vývaru, hořčice a medu. Nejlépe se k němu hodí podušená zelenina.
Zapečené těstoviny
Zapečené těstoviny se sýrem děti milují. Této verzi navíc dávají šmrnc voňavé žampiony.
Teplý salát ve stylu Nicoise
Ideální jarní salát z nových brambor, špenátu, sušených rajčat a vajec.
Masové kuličky v bleskové omáčce
Ideální oběd s sebou do práce, který v mžiku připravíte předem.
Hovězí bourguignon
Slavný recept francouzské kuchyně. Vyžaduje více času, ale rozhodně stojí za to.
Kořeněné kuře v tortille
Zbyl vám kousek kuřecího masa? Využijete ho do mexické tortilly. Rychlé jídlo, které se hodí, třeba když čekáte hosty.
Indická cizrnová polévka
Plná zeleniny, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte třeba s indickým chlebem.
Tvarohová pomazánka s lososem
Upravte tvarohovou pomazánku do lepší společnosti. Stačí přidat lososa, kopr a limetku.
Tvarohová pomazánka s pečenou paprikou
Jemnou chuť tvarohu zvýrazní opečená paprika a pažitka.
Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle
Nejen velikonoční pochoutka. Stačí se držet postupu krok za krokem.
Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille
Šťavnaté kotlety s voňavou zeleninou — dokonalé spojení...
Jehněčí burger s mozzarellou, pečenou bramborou a salátem
Opravdu chutný burger nemá nic společného se suchou šedivou placičkou z fastfoodu – tento recept vás snadno...
Pečená jehněčí kýta se špenátem a nádivkou
Slavnostní pečeně ideální na velikonoční stůl.
Pestrá pomazánka
Svěží, jarní a velmi chutná. Smíchejte tvaroh s mrkví, šunkou a přidejte pažitku.
Tvarohová pomazánka s česnekem
Rychlá klasika tentokrát se sýrem, majolkou a petrželkou. Ideálně s tmavým pečivem.
Tvarohová pomazánka s kedlubnami a ředkvičkami
Rychlá, snadná, jarní, lehká večeře nebo svačina. Nejlépe ke tmavému pečivu.
Tvarohová pomazánka se sýrem s modrou plísní
Báječná svačina nebo večeře, kterou máte za chvilku.
Tvarohová pomazánka se sardinkami
Rychlá svačina či večeře. Stačí jen smíchat sardinky, okurky, tvaroh, cibulku, vejce a na závěr pár kapek citronové...
Tvarohová pomazánka s kmínem
Ideální pomazánka na cesty a piknik, kterou zvládne opravdu každý.
Tvarohová pomazánka s pečenými banány
Jemná pomazánka tentokrát ve sladké verzi. Zkuste to s banány, mátou a javorovým sirupem.
Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem
Že máte na pomazánku s droždím z dětství nemilé vzpomínky? Zkuste mu dát ještě šanci v kombinaci s tvarohem, sýrem a...
Hovězí carpaccio [karpačo]
Sofistikovaně poskládané extratenké plátky carpaccia budí dojem, že příprava je kdovíjaká věda. Díky našim receptům...
Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki
Originální pochoutka pro chvíle, kdy chcete překvapit. Tuňákové filety se zajímavou omáčkou z bílého vína, sojové...
Carpaccio z lososa a omáčka s misem
Losos se zázvorem, šalotkou a zajímavou omáčkou v pikantní verzi.
Carpaccio z červené řepy a kozího sýra
Nebojte se neobvylých jídel. Udělejte si zdravou červenou řepu se zálivkou, rukolou a kozím sýrem.
Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou
Carpaccio je italská specialita, jejíž historie sahá do jednoho benátského baru v 50. letech minulého století. Původní...
Kuřecí medailonky na šalvěji a víně
Není nutné používat složité kombinace. Ke kuřecím medailonkům stačí jednoduchá omáčka z vína a jako koření šalvěj.
Zapečená ztracená vejce
Máte rádi ztracená vejce? Co je zkusit ještě zapéct a vylepšit estragonem, parmazánem a smetanou...
Vejce v listovém košíku
Vejce nabízí spoustu možností. Tentokrát ho zapečte s litovým těstem, karamelizovanou cibulí a slaninou.
Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou
Aby se suflé podařilo, je potřeba přesná kombinace přísad. Držte se jednoduchého návodu a získáte sýrovou lahůdku.
Omeleta se žampiony a sýrovým krémem
Omeleta se žampiony, kozím sýrem a bylinkami je ideální snídaně pro nedělní ráno. Anebo rychlá večeře ve všední den.
Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou
Luxusní varianta míchaných vajíček. Přidejte prosciutto, čekanku a opečený chleba.
Brokolice s chilli strouhankou
Lahodná příloha třeba k rybě nebo přidejte pikantní brokolici do těstovin.
Pórek na víně s tymiánem
Víno vše krásně provoní, tymián zvýrazní chuť. Zkuste takto upravený pórek přidat třeba k těstovinám.
Pečený tuřín s parmazánem
Neobvyklá a lahodná příloha. Zapečte tuřín s máslem, česnekem a parmazánem. Vhodné třeba ke steaku.
Pastináková kaše s jablky
Jarní a neotřelá příloha k masu. Uvařte pastinák s jablky, přidejte bylinky a je to.
Citronový koláč s mákem
Koláč pro sváteční chvíle, který v klidu stihnete i o všední den. Zkuste netradiční spojení chuti citronové polevy a...
Čajové sendviče s vajíčkovou pomazánkou
U této pomazánky jsou podstatné dvě věci: avokádo a vajíčka. Avokádo musí být absolutně zralé a vejce perfektně...
Čajové sendviče s mátou a okurkou
Čajové sendviče mají podle tradice zahnat malý odpolední hlad. Měly by být o velikosti dvou soust a připravené z bílého...
Čajové sendviče s karamelizovanou cibulí
Odpolední hlad zažeňte sendviči se šunkou od kosti, kozím sýrem a cibulkou.
Šampaňské s růžovým sirupem
Až přijde slavnostní chvíle, zkuste šampaňské podávat ochucené několika kapkami růžového sirupu.
Čerstvý mátový čaj
Mátový čaj pomáhá při trávení, je lahodný a nemusíte ho ani sladit. Pokud si pěstujete bylinky doma, můžete...
Javorové vdolečky
Celozrnná mouka, javorový sirup, podmáslí tvoří základ zajímavé variace vdolků.
Omeleta s černou ředkví
Omeleta se slušnou porcí zeleniny a bylinek. Nejlépe chutná s tmavým chlebem.
Hlávkový salát s ředkvičkami
Osvěžující salát. Ostřejší chuť ředkviček zjemníte zakysanou smetanou.
Pečená zelenina
Pokud chcete jen lehce poobědvat, zapečte si zeleninu s dijonskou omáčkou.
Rukolový salát s avokádem
Svěží salát s jemně pikantní zálivkou z dijonské hořčice a bílého vinného octa.
Tátovo kuře
Oblíbená pochoutka v rodině redaktorky Karolíny Konečné. Nechte se inspirovat.
Citronáda s mátou
Udělejte si ledové mátové kostky, přidejte citronovou šťávu a máte báječný osvěžující nápoj.
Povidlové trojhránky
Sladká pochoutka, kterou hravě zvládne každý a je hotová za pár minut.
Malfatti s ricottou a špenátem
Malfatti znamená v italštině nepodařené, prostě jakési zmetky. U těchto noků jde však o nadsázku, protože nedokonalý...
Pusinky ve vanilkovém mléku
Snadný recept, do jehož přípravy můžete zapojit i děti. Za pár minut máte mléčnou pochoutku.
Medovo-mléčné koláčky
Jsou křehké a vláčné zároveň, chutnají teplé, vlahé i zastudena. Křehký podklad si navíc můžete napéct předem a...
Velikonoční zajíček
Ke svátkům jara prostě patří stylová ozdoba stolu a zákusek v jednom. My jsme se rozhodli pro zajíčka, snadné a rychlé...
Velikonoční ovečky
Paní Dalila Mochalová z Liberce nám poslala recept na perníčky, jejichž tvarování je tak jednoduché a hravé, že ho...
Přidat komentář