0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červený zelný salát

Červený zelný salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Červený zelný salát

4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 10-12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 158 g
Tuky 60 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vitaminy je potřeba doplňovat i během vánočního pečení! A tenhle červený zelný salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě je potěchou i pro oči. 

Suroviny

zelí červené 1 ks
hlávka o váze cca 650 g
cibule červená 2 ks
malá, na půlkolečka
jablko 2 ks
červená, zbavená jadřinců, na klínky
červená řepa 250 g
vařená, na proužky
vlašské ořechy 50 g
nahrubo nasekané
pomeranč 2 ks
vinný ocet červený 3 PL
rybízový džem 3 PL
z červeného rybízu
med 2 PL
olivový olej panenský 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Zelí rozčtvrťte, zbavte košťálu a nakrouhejte najemno. Dejte je do velké mísy spolu s cibulí, jablky, červenou řepou a ořechy a promíchejte. Přidejte jemně nastrouhanou kůru z poloviny jednoho pomeranče.

2 Z pomerančů vyřízněte filátka – pracujte nad miskou a zachyťte všechnu šťávu, která při vyřezávání vytéká. Filátka překrájejte a přidejte do salátu.

3 V malé misce prošlehejte metličkou vinný ocet, rybízový džem, med a olej do husté emulze, přidejte zachycenou pomerančovou šťávu, sůl a pepř podle chuti, znovu prošlehejte a vmíchejte do salátu. Takto připravený salát můžete mít v lednici až 4 dny. Dát si ho můžete jen tak nebo jako přílohu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit