Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červený zelný salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Pro 10-12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 158 g
Tuky 60 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vitaminy je potřeba doplňovat i během vánočního pečení! A tenhle červený zelný salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě je potěchou i pro oči. 

Suroviny

hlávka o váze cca 650 g
malá, na půlkolečka
červená, zbavená jadřinců, na klínky
vařená, na proužky
nahrubo nasekané
vinný ocet červený 3 PL
rybízový džem 3 PL
z červeného rybízu
med 2 PL
olivový olej panenský 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Zelí rozčtvrťte, zbavte košťálu a nakrouhejte najemno. Dejte je do velké mísy spolu s cibulí, jablky, červenou řepou a ořechy a promíchejte. Přidejte jemně nastrouhanou kůru z poloviny jednoho pomeranče.

2 Z pomerančů vyřízněte filátka – pracujte nad miskou a zachyťte všechnu šťávu, která při vyřezávání vytéká. Filátka překrájejte a přidejte do salátu.

3 V malé misce prošlehejte metličkou vinný ocet, rybízový džem, med a olej do husté emulze, přidejte zachycenou pomerančovou šťávu, sůl a pepř podle chuti, znovu prošlehejte a vmíchejte do salátu. Takto připravený salát můžete mít v lednici až 4 dny. Dát si ho můžete jen tak nebo jako přílohu. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč