Vitaminy je potřeba doplňovat i během vánočního pečení! A tenhle červený zelný salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě je potěchou i pro oči.
Suroviny
Postup
Zelí rozčtvrťte, zbavte košťálu a nakrouhejte najemno. Dejte je do velké mísy spolu s cibulí, jablky, červenou řepou a ořechy a promíchejte. Přidejte jemně nastrouhanou kůru z poloviny jednoho pomeranče.
Z pomerančů vyřízněte filátka – pracujte nad miskou a zachyťte všechnu šťávu, která při vyřezávání vytéká. Filátka překrájejte a přidejte do salátu.
V malé misce prošlehejte metličkou vinný ocet, rybízový džem, med a olej do husté emulze, přidejte zachycenou pomerančovou šťávu, sůl a pepř podle chuti, znovu prošlehejte a vmíchejte do salátu. Takto připravený salát můžete mít v lednici až 4 dny. Dát si ho můžete jen tak nebo jako přílohu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů )
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )