Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červený zelný salát

Vitaminy je potřeba doplňovat i během vánočního pečení! A tenhle červený zelný salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě je potěchou i pro oči. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 10-12 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 hlávka červeného zelí (cca 650g)
    • 2 malé červené cibule, na půlkolečka
    • 2 červená jablka, zbavená jádřinců a na klínky
    • 250g balení vařené červené řepy, nakrájené na proužky
    • 50g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
    • 2 velké biopomeranče
    • 2–3 lžíce červeného vinného octa
    • 3 lžíce červeného rybízového džemu
    • 2 lžíce medu
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Zelí rozčtvrťte, zbavte košťálu a nakrouhejte najemno. Dejte je do velké mísy spolu s cibulí, jablky, červenou řepou a ořechy a promíchejte. Přidejte jemně nastrouhanou kůru z poloviny jednoho pomeranče.

2 Z pomerančů vyřízněte filátka – pracujte nad miskou a zachyťte všechnu šťávu, která při vyřezávání vytéká. Filátka překrájejte a přidejte do salátu.

3 V malé misce prošlehejte metličkou vinný ocet, rybízový džem, med a olej do husté emulze, přidejte zachycenou pomerančovou šťávu, sůl a pepř podle chuti, znovu prošlehejte a vmíchejte do salátu. Takto připravený salát můžete mít v lednici až 4 dny. Dát si ho můžete jen tak nebo jako přílohu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Minestrone s klobáskami

Hovězí kližka s vánočním kořením

Lasagne s trojím sýrem & lilkem

Oříškové semifreddo

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

40 skvělých salátů

Přidat komentář