Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí kližka s vánočním kořením

Využijte rozpálenou troubu i otevřené sáčky s kořením, které vám zbyly po pečení cukroví, a uvařte nádherně voňavou a lehce pikantní pečínku. Příprava zabere pár minut, zbytek pak zařídí trouba! 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8H
Pečení 8:00
Maso

Ingredience

    • 2kg hovězí kližky
    • 700ml suchého červeného vína
    • 1–2 svitky skořice
    • 1/2 lžíce semínek fenyklu
    • 2 hvězdičky badyánu
    • 1/2 lžíce kuliček černého pepře
    • 1–2 sušené chilli papričky
    • 1/2 lžíce nového koření
    • 3–4 bobkové listy
    • 3 tobolky kardamomu
    • 1 menší palice česneku, v celku a neoloupaná
    • sůl

    NA PŘÍLOHU

    • 1kg brambor, oloupaných a na kostky
    • 200g másla
    • 500ml mléka, horkého
    • 500g kapustiček 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 130°C. Maso očistěte a nakrájejte na větší kusy. Vložte nejlépe do litinového hrnce, zalijte vínem, přisypte všechno koření, vložte česnek, osolte (solí nešetřete) a dolijte vodou tak, aby maso bylo těsně ponořené. Zakryjte poklicí a dejte na 8 hodin do trouby. Občas zkontrolujte, případně podlijte a pečte, dokud maso nebude měkké.

2 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a rozšťouchejte se 150g másla a polovinou mléka, zbytek přilévejte postupně podle toho, jak chcete kaši hustou.

3 Kapustičky nakrájejte na poloviny a krátce je opečte na zbylém másle. Maso podávejte s kaší a kapustičkami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Minestrone s klobáskami

Červený zelný salát

Lasagne s trojím sýrem & lilkem

Oříškové semifreddo

Přidat komentář