Využijte rozpálenou troubu i otevřené sáčky s kořením, které vám zbyly po pečení cukroví, a uvařte nádherně voňavou a lehce pikantní pečínku. Příprava zabere pár minut, zbytek pak zařídí trouba!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 130°C. Maso očistěte a nakrájejte na větší kusy. Vložte nejlépe do litinového hrnce, zalijte vínem, přisypte všechno koření, vložte česnek, osolte (solí nešetřete) a dolijte vodou tak, aby maso bylo těsně ponořené. Zakryjte poklicí a dejte na 8 hodin do trouby. Občas zkontrolujte, případně podlijte a pečte, dokud maso nebude měkké.
2 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a rozšťouchejte se 150g másla a polovinou mléka, zbytek přilévejte postupně podle toho, jak chcete kaši hustou.
3 Kapustičky nakrájejte na poloviny a krátce je opečte na zbylém másle. Maso podávejte s kaší a kapustičkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kapustičky: 27 receptů, které si zamilujete(27 receptů)