Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí kližka s vánočním kořením
Hovězí kližka s vánočním kořením
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí kližka s vánočním kořením

4.3/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8526 kcal
Bílkoviny 504 g
Sacharidy 613 g
Tuky 369 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte rozpálenou troubu i otevřené sáčky s kořením, které vám zbyly po pečení cukroví, a uvařte nádherně voňavou a lehce pikantní pečínku. Příprava zabere pár minut, zbytek pak zařídí trouba! 

Suroviny

suché
skořice 2 svitky
fenyklová semínka ½ PL
badyán 2 hvězdičky
pepř celý ½ PL
kuličky
sušená
kuličky
kardamom 3 tobolky
menší palice, v celku, neoloupaná
sůl
Na přílohu
oloupané, na kostky
máslo 200 g
mléko 500 ml
horké

Postup

1

Troubu předehřejte na 130°C. Maso očistěte a nakrájejte na větší kusy. Vložte nejlépe do litinového hrnce, zalijte vínem, přisypte všechno koření, vložte česnek, osolte (solí nešetřete) a dolijte vodou tak, aby maso bylo těsně ponořené. Zakryjte poklicí a dejte na 8 hodin do trouby. Občas zkontrolujte, případně podlijte a pečte, dokud maso nebude měkké.

2

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a rozšťouchejte se 150g másla a polovinou mléka, zbytek přilévejte postupně podle toho, jak chcete kaši hustou.

3

Kapustičky nakrájejte na poloviny a krátce je opečte na zbylém másle. Maso podávejte s kaší a kapustičkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...