0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí kližka s vánočním kořením

Hovězí kližka s vánočním kořením
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí kližka s vánočním kořením

4.5/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8526 kcal
Bílkoviny 504 g
Sacharidy 613 g
Tuky 369 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte rozpálenou troubu i otevřené sáčky s kořením, které vám zbyly po pečení cukroví, a uvařte nádherně voňavou a lehce pikantní pečínku. Příprava zabere pár minut, zbytek pak zařídí trouba! 

Suroviny

kližka 2 kg
suché
skořice 2 svitky
fenyklová semínka ½ PL
badyán 2 hvězdičky
pepř celý ½ PL
kuličky
chilli paprička 2 ks
sušená
nové koření ½ PL
kuličky
bobkový list 4 ks
kardamom 3 tobolky
česnek 1 ks
menší palice, v celku, neoloupaná
sůl
Na přílohu
oloupané, na kostky
máslo 200 g
mléko 500 ml
horké

1 Troubu předehřejte na 130°C. Maso očistěte a nakrájejte na větší kusy. Vložte nejlépe do litinového hrnce, zalijte vínem, přisypte všechno koření, vložte česnek, osolte (solí nešetřete) a dolijte vodou tak, aby maso bylo těsně ponořené. Zakryjte poklicí a dejte na 8 hodin do trouby. Občas zkontrolujte, případně podlijte a pečte, dokud maso nebude měkké.

2 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a rozšťouchejte se 150g másla a polovinou mléka, zbytek přilévejte postupně podle toho, jak chcete kaši hustou.

3 Kapustičky nakrájejte na poloviny a krátce je opečte na zbylém másle. Maso podávejte s kaší a kapustičkami. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč