Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1902 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 38 g
Tuky 158 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný koláč vždycky zafunguje jako party pohoštění. Servírovat se dá totiž teplý i studený, se salátkem i s vínem...  Ať už se chystáte na večírek nebo se vám uprostřed vánočního pečení ohlásí návštěva, strčte do trouby po posledním plechu cukroví tenhle ověřený slaný koláč. 

Související recepty

Suroviny

250 g
hotové křehké těsto vyválené
olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
pórek 2 ks
velký, na kolečka
tymián 3 snítka
kuřecí prsa 110 g
na nudličky
hořčice hrubozrnná 2 PL
vejce 3 ks
velká
smetana ke šlehání 280 ml
33%
150 g
sýr gruyère nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozbalte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23cm (těsto by mělo lehce přesahovat přes okraje formy). Dno formy propíchejte vidličkou a dejte chladit. Na těsto položte kruh pečicího papíru, vsypte na něj keramické fazole (nebo jakékoli obyčejné luštěniny) a dejte na 10 minut péct. Vyjměte papír i s fazolemi a vraťte formu ještě na 5 minut do trouby. Vyjměte a teplotu snižte na 180°C.

2 V pánvi rozehřejte olej a máslo a zvolna na něm opékejte pórek. Přisypte odrhnuté lístky tymiánu a kuře a ještě chvíli opékejte. Pórek by měl jen změknout, ale zůstat bledý.

3 Dno předpečeného quiche potřete hořčicí a rozprostřete na něj opečený pórek s masem. Vejce prošlehejte se smetanou a sýrem, osolte, opepřete a směs přelijte přes pórek. Dejte péct do trouby na 25–30 minut. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit