Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3440 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 133 g
Tuky 260 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný koláč z křehkého těsta a náplní vždycky zafunguje jako party pohoštění. Servírovat se dá totiž teplý i studený, se salátkem i s vínem...  Ať už se chystáte na večírek nebo se vám uprostřed vánočního pečení ohlásí nečekaná návštěva, strčte do trouby po posledním plechu cukroví tenhle quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère. 

Suroviny

vyválené
olivový olej 1 PL
pórek 2 ks
velký, na kolečka
tymián 3 snítky
na nudličky
hořčice hrubozrnná 2 PL
vejce 3 ks
velká
nahrubo nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozbalte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23 cm (těsto by mělo lehce přesahovat přes okraje formy). Dno formy propíchejte vidličkou a dejte chladit. Na těsto položte kruh pečicího papíru, vsypte na něj keramické fazole (nebo jakékoli obyčejné luštěniny) a dejte na 10 minut péct.

2

Vyjměte papír i s fazolemi a vraťte formu ještě na 5 minut do trouby. Poté quiche vyndejte a teplotu snižte na 180 °C.

3

V pánvi rozehřejte olej a máslo a zvolna na něm opékejte pórek. Přisypte odrhnuté lístky tymiánu a kuře a ještě chvíli opékejte. Pórek by měl jen změknout, ale zůstat bledý.

4

Dno předpečeného quiche potřete hořčicí a rozprostřete na něj opečený pórek s masem. Vejce prošlehejte se smetanou a sýrem, osolte, opepřete a směs přelijte přes pórek. Dejte péct do trouby na 25–30 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín