0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3466 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 138 g
Tuky 261 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný koláč vždycky zafunguje jako party pohoštění. Servírovat se dá totiž teplý i studený, se salátkem i s vínem...  Ať už se chystáte na večírek nebo se vám uprostřed vánočního pečení ohlásí návštěva, strčte do trouby po posledním plechu cukroví tenhle ověřený slaný koláč. 

Suroviny

křehké těsto 250 g
vyválené
olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
pórek 2 ks
velký, na kolečka
tymián 3 snítka
na nudličky
hořčice hrubozrnná 2 PL
vejce 3 ks
velká
nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozbalte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23cm (těsto by mělo lehce přesahovat přes okraje formy). Dno formy propíchejte vidličkou a dejte chladit. Na těsto položte kruh pečicího papíru, vsypte na něj keramické fazole (nebo jakékoli obyčejné luštěniny) a dejte na 10 minut péct. Vyjměte papír i s fazolemi a vraťte formu ještě na 5 minut do trouby. Vyjměte a teplotu snižte na 180°C.

2 V pánvi rozehřejte olej a máslo a zvolna na něm opékejte pórek. Přisypte odrhnuté lístky tymiánu a kuře a ještě chvíli opékejte. Pórek by měl jen změknout, ale zůstat bledý.

3 Dno předpečeného quiche potřete hořčicí a rozprostřete na něj opečený pórek s masem. Vejce prošlehejte se smetanou a sýrem, osolte, opepřete a směs přelijte přes pórek. Dejte péct do trouby na 25–30 minut. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč