0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

4.2 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3466 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 138 g
Tuky 261 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný koláč vždycky zafunguje jako party pohoštění. Servírovat se dá totiž teplý i studený, se salátkem i s vínem...  Ať už se chystáte na večírek nebo se vám uprostřed vánočního pečení ohlásí návštěva, strčte do trouby po posledním plechu cukroví tenhle ověřený slaný koláč. 

Suroviny

křehké těsto 250 g
vyválené
olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
pórek 2 ks
velký, na kolečka
tymián 3 snítka
kuřecí prsa 110 g
na nudličky
hořčice hrubozrnná 2 PL
vejce 3 ks
velká
smetana ke šlehání 280 ml
sýr gruyère 150 g
nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozbalte a vyložte jím koláčovou formu o průměru 23cm (těsto by mělo lehce přesahovat přes okraje formy). Dno formy propíchejte vidličkou a dejte chladit. Na těsto položte kruh pečicího papíru, vsypte na něj keramické fazole (nebo jakékoli obyčejné luštěniny) a dejte na 10 minut péct. Vyjměte papír i s fazolemi a vraťte formu ještě na 5 minut do trouby. Vyjměte a teplotu snižte na 180°C.

2 V pánvi rozehřejte olej a máslo a zvolna na něm opékejte pórek. Přisypte odrhnuté lístky tymiánu a kuře a ještě chvíli opékejte. Pórek by měl jen změknout, ale zůstat bledý.

3 Dno předpečeného quiche potřete hořčicí a rozprostřete na něj opečený pórek s masem. Vejce prošlehejte se smetanou a sýrem, osolte, opepřete a směs přelijte přes pórek. Dejte péct do trouby na 25–30 minut. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit