0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minestrone s klobáskami a pestem

Minestrone s klobáskami a pestem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3660 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 93 g
Tuky 294 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná klobáskami a čerstvým pečivem nahradí i hlavní chod. Navíc ji můžete přichystat do zásoby, ať už na druhý den, nebo do mrazáku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ panenský na pokapání
cibule 2 ks
nadrobno
mrkev 6 ks
na kostky
řapíkatý celer 4 ks
na plátky
klobása 8 ks
kvalitní čerstvé (M&S), malé / 4 velké, sloupnuté, náplň do kuliček
rajčatový protlak 1 PL
hustý (doppio concentrato), lze nahradit sušenými rozmixovanými rajčaty
2 g
konzerva rajčat krájených
bujon kuřecí 1 kostka
kvalitní, rozdrobená
400 g
konzerva fazolí cannellini lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi, scezené, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
červený
petrželka svazek
hladkolistá, nahrubo
toustový chléb
k podávání
bazalkové pesto
k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer na mírném plameni asi 15 minut, až změknou - na poslední 2 minuty přidejte česnek. 

2

Mezitím opečete kuličky z klobásové hmoty na nepřilnavé pánvi dohněda.

3

K opečené zelenině přimíchejte rajský protlak a míchejte ještě minutu.

4

Přidejte krájená rajčata, 1,4 litru vody a bujon. Vařte 10 minut.

5

Vmíchejte klobáskové kuličky a fazole a vařte dalších 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte cukr, ocet a petrželku.

6

Rozdělte do talířů a do každého vložte opečený chleba potřený pestem. Pokapejte dalším olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit