
Minestrone s klobáskami
Vydatná polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod. Zachutná, zahřeje a zasytí!
Vydání: 2015/2
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 cibule, nakrájené nadrobno
- 6 mrkví, nakrájených na kostičky
- 4 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nadrobno
- 8 klobásek Cumberland
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 x 400 g konzerva drcených rajčat
- 700 ml kuřecího vývaru
- 400 g konzerva bílých fazolí, scezených a propláchnutých
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- velký svazek hladkolisté petrželky, nasekaný nahrubo
Příprava jídla
1 Olej vlijte do většího hrnce a rozpalte. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek a vše na mírném plameni opékejte zhruba 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
2 Mezitím opečte klobásky na pánvi a nakrájejte je na kolečka.
3 K zelenině vmíchejte rajčatový protlak a krátce ho orestujte. Přilijte rajčata, 700 ml vývaru, promíchejte a na mírném plameni nechte vařit zhruba 10 minut. Vmíchejte klobásky a fazole a ještě 10 minut vařte. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte ocet a cukr. Rozdělte polévku do talířů, ozdobte petrželkou a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Daniela Pešová
5. Leden 2020 12:16