Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná klobáskami a čerstvým pečivem nahradí i hlavní chod. Navíc ji můžete přichystat do zásoby, ať už na druhý den, nebo do mrazáku.
Suroviny
Postup
V hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer na mírném plameni asi 15 minut, až změknou - na poslední 2 minuty přidejte česnek.
Mezitím opečete kuličky z klobásové hmoty na nepřilnavé pánvi dohněda.
K opečené zelenině přimíchejte rajský protlak a míchejte ještě minutu.
Přidejte krájená rajčata, 1,4 litru vody a bujon. Vařte 10 minut.
Vmíchejte klobáskové kuličky a fazole a vařte dalších 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte cukr, ocet a petrželku.
Rozdělte do talířů a do každého vložte opečený chleba potřený pestem. Pokapejte dalším olivovým olejem.