Minestrone s klobáskami

Minestrone s klobáskami

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3660 kcal
Bílkoviny 137 g
Cukr 93 g
Tuky 294 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná klobáskami a čerstvým pečivem nahradí i hlavní chod. Navíc ji můžete přichystat do zásoby, ať už na druhý den, nebo do mrazáku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ panenský na pokapání
cibule 2 ks
nadrobno
mrkev 6 ks
na kostky
řapíkatý celer 4 ks
na plátky
klobása 8 ks
kvalitní čerstvé (M&S), malé / 4 velké, sloupnuté, náplň do kuliček
rajčatový protlak 1 PL
hustý (doppio concentrato), lze nahradit sušenými rozmixovanými rajčaty
2 g
konzerva rajčat krájených
bujon kuřecí 1 kostka
kvalitní, rozdrobená
400 g
konzerva fazolí cannellini lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi, scezené, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
červený
petrželka svazek
hladkolistá, nahrubo
toustový chléb
k podávání
bazalkové pesto
k podávání

1 V hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer na mírném plameni asi 15 minut, až změknou - na poslední 2 minuty přidejte česnek. 

2 Mezitím opečete kuličky z klobásové hmoty na nepřilnavé pánvi dohněda. 

3 K opečené zelenině přimíchejte rajský protlak a míchejte ještě minutu. Přidejte krájená rajčata, 1,4 litru vody a bujon. Vařte 10 minut. Vmíchejte klobáskové kuličky a fazole a vařte dalších 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte cukr, ocet a petrželku. Rozdělte do talířů a do každého vložte opečený chleba potřený pestem. Pokapejte dalším olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit