Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Minestrone s klobáskami a pestem

Minestrone s klobáskami a pestem

3.4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3660 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 93 g
Tuky 294 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná klobáskami a čerstvým pečivem nahradí i hlavní chod. Navíc ji můžete přichystat do zásoby, ať už na druhý den, nebo do mrazáku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ panenský na pokapání
nadrobno
mrkev 6 ks
na kostky
řapíkatý celer 4 ks
na plátky
kvalitní čerstvé (M&S), malé / 4 velké, sloupnuté, náplň do kuliček
hustý (doppio concentrato), lze nahradit sušenými rozmixovanými rajčaty
2 g
konzerva rajčat krájených
kvalitní, rozdrobená
400 g
konzerva fazolí cannellini lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi, scezené, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
červený
petrželka svazek
hladkolistá, nahrubo
k podávání
bazalkové pesto
k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer na mírném plameni asi 15 minut, až změknou - na poslední 2 minuty přidejte česnek. 

2

Mezitím opečete kuličky z klobásové hmoty na nepřilnavé pánvi dohněda.

3

K opečené zelenině přimíchejte rajský protlak a míchejte ještě minutu.

4

Přidejte krájená rajčata, 1,4 litru vody a bujon. Vařte 10 minut.

5

Vmíchejte klobáskové kuličky a fazole a vařte dalších 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte cukr, ocet a petrželku.

6

Rozdělte do talířů a do každého vložte opečený chleba potřený pestem. Pokapejte dalším olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín