0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minestrone s klobáskami a pestem

Minestrone s klobáskami a pestem

3.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3660 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 93 g
Tuky 294 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná klobáskami a čerstvým pečivem nahradí i hlavní chod. Navíc ji můžete přichystat do zásoby, ať už na druhý den, nebo do mrazáku.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ panenský na pokapání
cibule 2 ks
nadrobno
mrkev 6 ks
na kostky
řapíkatý celer 4 ks
na plátky
kvalitní čerstvé (M&S), malé / 4 velké, sloupnuté, náplň do kuliček
rajčatový protlak 1 PL
hustý (doppio concentrato), lze nahradit sušenými rozmixovanými rajčaty
2 g
konzerva rajčat krájených
bujon kuřecí 1 kostka
kvalitní, rozdrobená
400 g
konzerva fazolí cannellini lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi, scezené, propláchnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
třtinový cukr 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
červený
petrželka svazek
hladkolistá, nahrubo
toustový chléb
k podávání
bazalkové pesto
k podávání

Postup

1

V hrnci na oleji zvolna opékejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer na mírném plameni asi 15 minut, až změknou - na poslední 2 minuty přidejte česnek. 

2

Mezitím opečete kuličky z klobásové hmoty na nepřilnavé pánvi dohněda.

3

K opečené zelenině přimíchejte rajský protlak a míchejte ještě minutu.

4

Přidejte krájená rajčata, 1,4 litru vody a bujon. Vařte 10 minut.

5

Vmíchejte klobáskové kuličky a fazole a vařte dalších 10 minut. Osolte, opepřete, přidejte cukr, ocet a petrželku.

6

Rozdělte do talířů a do každého vložte opečený chleba potřený pestem. Pokapejte dalším olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč