Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake brownies s jahodami

Cheesecake brownies s jahodami
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Cheesecake brownies s jahodami

4.6/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné Na formu o rozměrech 21 x 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2500 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 250 g
Tuky 150 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cheesecake brownies s jahodami jsou kombinací hříšně čokoládového brownie, neodolatelně krémového cheesecaku a šťavnatých jahod. Už jen popis v nás vyvolává intenzivní blahé pocity, co teprve kousek na talířku! 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 4 g
tmavá čokoláda 200 g
máslo 200 g
vejce 5 ks
nebo měkký tvaroh
škrob 20 g
kukuřičný
jahody 300 g
zbavené stopek

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Formu 21 x 25 cm vyložte pečicím papírem. Mouku prosejte do hluboké mísy. Přidejte prášek do pečiva a dobře promíchejte. 

2

Čokoládu nalámejte na menší kousky a vložte do žáruvzdorné mísy. Přidejte máslo. Mísu postavte na hrnec s trochou vroucí vody a za občasného míchání čokoládu s máslem zcela rozpusťte. Dobře promíchejte a dejte stranou mírně vychladnout.

3

Do velké mísy rozbijte 3 vejce, přidejte 130 g cukru a šlehejte ručním šlehačem, dokud nezískáte světlou, nadýchanou pěnu. Poté přidejte vychladlou čokoládu s máslem a  promíchejte. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva. Vše promíchejte stěrkou. Do formy nalijte asi ¾ čokoládového těsta.

4

Do misky rozklepněte dvě vejce, přidejte sýr, 160 g cukru a škrob. Vše promíchejte dohladka. Rozvnoměrně nalijte na čokoládové těsto ve formě.

5

Cheesecake vrstvu ve formě poklaďte pomocí lžíce zbylým čokoládovým těstem a posypte jahodami. Ovoce jemně vtlačte do těsta. Vložíme do trouby a pečeme cca 60 minut. Nechte vychladnout ve formě na mřížce.

6

Cheesecake brownies s jahodami podávejte nakrájené na čtverečky.

Recept i fotografie převzaty z Moje Gotowanie.

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč