Cheesecake brownies s jahodami jsou kombinací hříšně čokoládového brownie, neodolatelně krémového cheesecaku a šťavnatých jahod. Už jen popis v nás vyvolává intenzivní blahé pocity, co teprve kousek na talířku! Recept, který spojuje zdánlivě nespojitelné...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 175 °C. Formu 21 x 25 cm vyložte pečicím papírem. Mouku prosejte do hluboké mísy. Přidejte prášek do pečiva a dobře promíchejte.
Čokoládu nalamte na menší kousky a vložte do žáruvzdorné mísy. Přidejte máslo. Mísu postavte na hrnec s trochou vroucí vody a za občasného míchání čokoládu s máslem zcela rozpusťte. Dobře promíchejte a dejte stranou mírně vychladnout.
Do velké mísy rozbijte 3 vejce, přidejte 130 g cukru a šlehejte ručním šlehačem, dokud nezískáte světlou, nadýchanou pěnu. Poté přidejte vychladlou čokoládu s máslem a promíchejte. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva. Vše promíchejte stěrkou. Do formy nalijte asi ¾ čokoládového těsta.
Do misky rozklepněte dvě vejce, přidejte sýr, 160 g cukru a škrob. Vše promíchejte dohladka. Rovnoměrně nalijte na čokoládové těsto ve formě.
Cheesecake vrstvu ve formě poklaďte pomocí lžíce zbylým čokoládovým těstem a posypte jahodami. Ovoce jemně vtlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte cca 60 minut. Nechte vychladnout ve formě na mřížce.
Cheesecake brownies s jahodami podávejte nakrájené na čtverečky.
Recept i fotografie převzaty z Moje Gotowanie.