Cheesecake Lotus

Cheesecake Lotus

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3411 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 276 g
Tuky 213 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné karamelové sušenky dají tomuto cheesecaku potřebnou sladkost. Cukru už nebude moc za potřebí. Cheesecake Lotus se dokonale hodí ke kávě a posezení s přáteli a rodinou. 

Suroviny

sušenky 150 g
Lotus sušenky
máslo 75 g
krémový sýr 600 g
krystalový cukr 160 g
vejce 3 ks
zakysaná smetana 1 kelímek
vanilkový extrakt
kandovaná pomerančová a citronová kůra
Lotus pomazánka
ovoce

Postup

1

Keksy umeleme, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme, namačkáme na dno dortové formy vystlané papírem. Dáme do lednice.

2

Troubu zahřejeme na 180. Sýr vyšleháme se cukrem, vanilkou a zakysanou smetanou, nakonec po jednom přidáváme vajíčka – jen krátce prošleháme. Přidáme kůru z citronu a pomeranče. Oboucháme misku o stůl, aby se nám vypařily bublinky. Nalijeme na keksový korpus.

3

Pečeme při 175 stupních cca 50 minut v plynové troubě nebo při 160 stupních cca 35-40 minut v horkovzdušné troubě. Po upečení, necháme v troubě dokud vychladne. Potom dáme do lednice, nejlépe na celou noc.

4

Ozdobíme lotus spreadem, rozdrcenými lotus sušenky a ovocem. Nebo každý podle své chuti :)

Autor: MichaelaL

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit