Lahodné karamelové sušenky Lotus se krémové náplni dokonale hodí. Jahody či jiné čerstvé ovoce dodají Lotus cheesecaku špetku nakyslosti, která perfektně vyváží sladkost dortu. Cheesecake Lotus si zamilujete. Je skvělý ke kávě a posezení s přáteli a rodinou.
Suroviny
Postup
Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Sušenky umelte, přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Směs poté namačkejte rovnoměrně na dno dortové formy. Uložte do lednice.
Troubu předehřejte na 175 °C. Sýr vyšlehejte s cukrem, vanilkou a zakysanou smetanou a kůrou z citrusů. Nakonec po jednom přidávejte vejce a každé jen krátce prošlehejte, aby se hmota spojila. Nalijte ji na vychlazený sušenkový korpus.
Pečte při 175 °C cca 50 minut (v horkovzdušné troubě při 160 °C cca 35–40 minut). Po upečení nechte v troubě vychladnout. Poté dejte do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.
Pomazánku lotus nechte povolit v mikrovlnné troubě a nalijte jí na povch cheesecaku. Ozdobte rozdrcenými Lotus sušenkami a jahodami (nebo jiným ovocem).