Lahodné karamelové sušenky dají tomuto cheesecaku potřebnou sladkost. Cukru už nebude moc za potřebí. Cheesecake Lotus se dokonale hodí ke kávě a posezení s přáteli a rodinou.
Suroviny
Postup
Keksy umeleme, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme, namačkáme na dno dortové formy vystlané papírem. Dáme do lednice.
Troubu zahřejeme na 180. Sýr vyšleháme se cukrem, vanilkou a zakysanou smetanou, nakonec po jednom přidáváme vajíčka – jen krátce prošleháme. Přidáme kůru z citronu a pomeranče. Oboucháme misku o stůl, aby se nám vypařily bublinky. Nalijeme na keksový korpus.
Pečeme při 175 stupních cca 50 minut v plynové troubě nebo při 160 stupních cca 35-40 minut v horkovzdušné troubě. Po upečení, necháme v troubě dokud vychladne. Potom dáme do lednice, nejlépe na celou noc.
Ozdobíme lotus spreadem, rozdrcenými lotus sušenky a ovocem. Nebo každý podle své chuti :)