Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 113
Do hodiny Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3411 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 276 g
Tuky 213 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné karamelové sušenky Lotus se krémové náplni dokonale hodí. Jahody či jiné čerstvé ovoce dodají Lotus cheesecaku špetku nakyslosti, která perfektně vyváží sladkost dortu. Cheesecake Lotus si zamilujete. Je skvělý ke kávě a posezení s přáteli a rodinou. 

Suroviny

sušenky 150 g
Lotus sušenky + navíc na ozdobení
vanilkový extrakt
vejce 3 ks
nebo jiné ovoce

Postup

1

Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Sušenky umelte, přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. Směs poté namačkejte rovnoměrně na dno dortové formy. Uložte do lednice.

2

Troubu předehřejte na 175 °C. Sýr vyšlehejte s cukrem, vanilkou a zakysanou smetanou a kůrou z citrusů. Nakonec po jednom přidávejte vejce a každé jen krátce prošlehejte, aby se hmota spojila. Nalijte ji na vychlazený sušenkový korpus.

3

Pečte při 175 °C cca 50 minut (v horkovzdušné troubě při 160 °C cca 35–40 minut). Po upečení nechte v troubě vychladnout. Poté dejte do lednice na několik hodin, nejlépe přes noc.

4

Pomazánku lotus nechte povolit v mikrovlnné troubě a nalijte jí na povch cheesecaku. Ozdobte rozdrcenými Lotus sušenkami a jahodami (nebo jiným ovocem). 

Autor: MichaelaL

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...