Krtkův dort je klasika, kterou nejde nemilovat. Lahodná náplň z banánu, šlehačky a strouhané čokolády je zkrátka neodolatelná. Chcete-li uspojit větší množství mlsných jazýčků, vsaďte na variantu na plech. Náš recept na krtkův dort z plechu má ještě jednu velkou výhodu – je opravdu rychle hotový.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech o rozměrech cca 40 x 25 x 4 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
Na těsto vyšlehejte olej, vejce, cukr a vanilkový cukr. Mouku smíchejte se solí, práškem do pečiva a kakaem. Střídavě s mlékem zapracujte po částech do vaječné směsi.
Těsto nalijte do připraveného plechu, uhlaďte a pečte v předehřáté troubě asi 20–25 minut.
Po upečení nechte korpus úplně vychladnout.
Do upečeného a vychladlého korpusu vydlabejte lžící asi 1 cm hlubokou jamku po celé ploše. Vydlabané těsto rozdrobte do mísy a odložte stranou. Bude sloužit na pozdější posypání koláče.
Na náplň vyšlehejte šlehačku dotuha, přidejte ztužovač a vanilkový cukr.
Čokoládové hobliny vmíchejte do připravené šlehačky.
Banány oloupejte, nejdříve je rozpulte příčně a pak i podélně a vzniklé čtvrtiny těsně naskládejte do vzniklé jamky v korpusu.
Na banány rovnoměrně naneste vrstvu krému. Povrch posypte připravenými drobky z korpusu. Nechte dobře vychladit v lednici.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete vyzkoušet změnu, můžete místo banánů použít cca 900 g jahod.
Foto/Zdroj: Maria Panzer / Einfach Backen