0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květinové cake pops
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4277 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 649 g
Tuky 154 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické cake pops jsou z piškotu a krému, ale udělat se dají i z obyčejných kupovaných piškotů. Takhle je pro nás připravily cukrářky z Piece of Cake. Chutnají skvěle!

Suroviny

piškoty 250 g
máslo 140 g
nakrájené
moučkový cukr 240 g
rum 2 PL
tuzemák
fondán (potahová hmota) 100 g
na ozdobu
cukrové a čokoládové zdobení
pudrová barva na ozdobu
plastové tyčky na dokončení

1 Piškoty rozemelte v mixéru, nasypte je do mísy, promíchejte s máslem a moučkovým cukrem, přilijte mléko a rum a vypracujte pevnou hmotu. Tvořte z ní kuličky o průměru asi 3 cm.

2 Marcipán vyválejte na tenký plát (pracovní plochu si můžete poprášit moučkovým cukrem) a obalujte v něm připravené kuličky. Sklady dobře uhlaďte.

3 Fondán rozválejte a otiskněte do něj pomocí formičky strukturu kvítku. Kvítek vykrojte a kosticí s kuličkou vytvarujte lístečky, potom štětcem naneste do středu pudrovou barvu. Ze zbylého fondánu udělejte malou kuličku, vložte ji do středu květu a pinzetou do ní zasaďte cukrové perličky. Hotový kvítek přeneste do mističky (například prázdný obal od bonboniéry), dotvarujte a nechte zaschnout. Potom kvítky přilepte kapkou vody na cake pops. Nakonec ‚lízátka‘ dokončete zapíchnutými tyčkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Komentáře

Silvie Uváčiková

Vdává se mi sestra, tak jsem se dala do experimentování :) Cukr jsem nedala vůbec, protože jsem si říkala, že piškoty a kondenzované mléko to osladí dost a měla jsem pravdu. I když nevypadají tak dokonale, jako ty tady, jsou výborné a vypadají zajímavě :)

Martina Zajícová

To máme radost :-)! Držíme pěsti, ať se svatba perfektně vydaří do nejmenšího detailu :-)!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč