Květinové cake pops

Květinové cake pops

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3900 kcal
Bílkoviny 44 g
Cukr 556 g
Tuky 154 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické cake pops jsou z piškotu a krému, ale udělat se dají i z obyčejných kupovaných piškotů. Takhle je pro nás připravily cukrářky z Piece of Cake. Chutnají skvěle!

Suroviny

piškoty 250 g
máslo 140 g
nakrájené
moučkový cukr 240 g
kondenzované mléko 4 PL
rum 2 PL
Tuzemák
marcipán 150 g
100 g
fondán na ozdobu
cukrové perličky na ozdobu
pudrová barva na ozdobu
plastové tyčky na dokončení

1 Piškoty rozemelte v mixéru, nasypte je do mísy, promíchejte s máslem a moučkovým cukrem, přilijte mléko a rum a vypracujte pevnou hmotu. Tvořte z ní kuličky o průměru asi 3 cm.

2 Marcipán vyválejte na tenký plát (pracovní plochu si můžete poprášit moučkovým cukrem) a obalujte v něm připravené kuličky. Sklady dobře uhlaďte.

3 Fondán rozválejte a otiskněte do něj pomocí formičky strukturu kvítku. Kvítek vykrojte a kosticí s kuličkou vytvarujte lístečky, potom štětcem naneste do středu pudrovou barvu. Ze zbylého fondánu udělejte malou kuličku, vložte ji do středu květu a pinzetou do ní zasaďte cukrové perličky. Hotový kvítek přeneste do mističky (například prázdný obal od bonboniéry), dotvarujte a nechte zaschnout. Potom kvítky přilepte kapkou vody na cake pops. Nakonec ‚lízátka‘ dokončete zapíchnutými tyčkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Silvie Uváčiková

Vdává se mi sestra, tak jsem se dala do experimentování :) Cukr jsem nedala vůbec, protože jsem si říkala, že piškoty a kondenzované mléko to osladí dost a měla jsem pravdu. I když nevypadají tak dokonale, jako ty tady, jsou výborné a vypadají zajímavě :)

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit