Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Květinové cake pops
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Velmi snadné Na 15 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4277 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 649 g
Tuky 154 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické cake pops jsou z piškotu a krému, ale udělat se dají i z obyčejných kupovaných piškotů. Takhle je pro nás připravily cukrářky z Piece of Cake. Chutnají skvěle!

Suroviny

máslo 140 g
nakrájené
rum 2 PL
tuzemák
cukrové a čokoládové zdobení
pudrová barva na ozdobu
plastové tyčky na dokončení

Postup

1

Piškoty rozemelte v mixéru, nasypte je do mísy, promíchejte s máslem a moučkovým cukrem, přilijte mléko a rum a vypracujte pevnou hmotu. Tvořte z ní kuličky o průměru asi 3 cm.

2

Marcipán vyválejte na tenký plát (pracovní plochu si můžete poprášit moučkovým cukrem) a obalujte v něm připravené kuličky. Sklady dobře uhlaďte.

3

Fondán rozválejte a otiskněte do něj pomocí formičky strukturu kvítku. Kvítek vykrojte a kosticí s kuličkou vytvarujte lístečky, potom štětcem naneste do středu pudrovou barvu. Ze zbylého fondánu udělejte malou kuličku, vložte ji do středu květu a pinzetou do ní zasaďte cukrové perličky. Hotový kvítek přeneste do mističky (například prázdný obal od bonboniéry), dotvarujte a nechte zaschnout. Potom kvítky přilepte kapkou vody na cake pops. Nakonec ‚lízátka dokončete zapíchnutými tyčkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Komentáře

26.05.2016 13:49

Vdává se mi sestra, tak jsem se dala do experimentování :) Cukr jsem nedala vůbec, protože jsem si říkala, že piškoty a kondenzované mléko to osladí dost a měla jsem pravdu. I když nevypadají tak dokonale, jako ty tady, jsou výborné a vypadají zajímavě :)

30.05.2016 11:37

To máme radost :-)! Držíme pěsti, ať se svatba perfektně vydaří do nejmenšího detailu :-)!

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...