Klasické cake pops jsou z piškotu a krému, ale udělat se dají i z obyčejných kupovaných piškotů. Takhle je pro nás připravily cukrářky z Piece of Cake. Chutnají skvěle!
Suroviny
Postup
Piškoty rozemelte v mixéru, nasypte je do mísy, promíchejte s máslem a moučkovým cukrem, přilijte mléko a rum a vypracujte pevnou hmotu. Tvořte z ní kuličky o průměru asi 3 cm.
Marcipán vyválejte na tenký plát (pracovní plochu si můžete poprášit moučkovým cukrem) a obalujte v něm připravené kuličky. Sklady dobře uhlaďte.
Fondán rozválejte a otiskněte do něj pomocí formičky strukturu kvítku. Kvítek vykrojte a kosticí s kuličkou vytvarujte lístečky, potom štětcem naneste do středu pudrovou barvu. Ze zbylého fondánu udělejte malou kuličku, vložte ji do středu květu a pinzetou do ní zasaďte cukrové perličky. Hotový kvítek přeneste do mističky (například prázdný obal od bonboniéry), dotvarujte a nechte zaschnout. Potom kvítky přilepte kapkou vody na cake pops. Nakonec ‚lízátka dokončete zapíchnutými tyčkami.
Komentáře
Vdává se mi sestra, tak jsem se dala do experimentování :) Cukr jsem nedala vůbec, protože jsem si říkala, že piškoty a kondenzované mléko to osladí dost a měla jsem pravdu. I když nevypadají tak dokonale, jako ty tady, jsou výborné a vypadají zajímavě :)
To máme radost :-)! Držíme pěsti, ať se svatba perfektně vydaří do nejmenšího detailu :-)!