Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s lilkem a kouřovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4536 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 523 g
Tuky 215 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lilky a těstoviny vysloveně vybízejí ke kulinární výpravě do Středomoří. Téhle cesty rozhodně litovat nebudete!

Suroviny

lilek 1 ks
malý, na cca 6mm kolečka
olivový olej 3 PL
sůl vločková
lasagne (těstovina) 4 porce
chlazené, nakrájené na silné pruhy
nastrouhaný najemno, k podávání
Na omáčku
olivový olej 4 PL
velká, nakrájená nahrubo
med 2 PL
nebo podle chuti
skořice ½ ČL
mletá
paprika mletá uzená ½ ČL
mletá
sůl
Na pesto
česnek 2 stroužky
bazalka 1 svazek
lístky
čerstvá
olivový olej panenský 5 PL

Postup

1

V rendlíku na středním ohni rozehřejte olivový olej a vsypte cibuli. Opékejte doměkka asi 7 minut. Vlijte drcená rajčata a promíchejte, odstavte a rozmixujte dohladka. Pak vraťte do vypláchnutého rendlíku, přidejte med podle chuti a koření a za občasného promíchání vařte asi 10 minut. Osolte podle chuti. Udržujte teplé.

2

Rozehřejte grilovací pánev na středním ohni nebo kontaktní či venkovní gril. Lilek pokropte olejem a posypte vločkovou solí. Pak ho opékejte z každé strany asi 2 minuty (největší kolečka položte na nejteplejší místo), aby změkl a získal ožehnuté proužky – pozor, nespalte ho. Sundejte je z grilu a odložte stranou.

3

Lasagnové pláty uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě a sceďte.

4

Mezitím připravte pesto. Všechny suroviny rozsekejte v mixéru na hrubost či jemnost, která vám vyhovuje. Podle chuti osolte.

5

Scezené těstoviny promíchejte s velkorysou dávkou omáčky a opečeným lilkem. Ihned podávejte, doplněné pestem a parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín