Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s lilkem a kouřovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4536 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 523 g
Tuky 215 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lilky a těstoviny vysloveně vybízejí ke kulinární výpravě do Středomoří. Téhle cesty rozhodně litovat nebudete!

Suroviny

lilek 1 ks
malý, na cca 6mm kolečka
olivový olej 3 PL
sůl vločková
lasagne (těstovina) 4 porce
chlazené, nakrájené na silné pruhy
nastrouhaný najemno, k podávání
Na omáčku
olivový olej 4 PL
velká, nakrájená nahrubo
med 2 PL
nebo podle chuti
skořice ½ ČL
mletá
paprika mletá uzená ½ ČL
mletá
sůl
Na pesto
česnek 2 stroužky
bazalka 1 svazek
lístky
čerstvá
olivový olej panenský 5 PL

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte olivový olej a vsypte cibuli. Opékejte doměkka asi 7 minut. Vlijte drcená rajčata a promíchejte, odstavte a rozmixujte dohladka. Pak vraťte do vypláchnutého rendlíku, přidejte med podle chuti a koření a za občasného promíchání vařte asi 10 minut. Osolte podle chuti. Udržujte teplé.

2 Rozehřejte grilovací pánev na středním ohni nebo kontaktní či venkovní gril. Lilek pokropte olejem a posypte vločkovou solí. Pak ho opékejte z každé strany asi 2 minuty (největší kolečka položte na nejteplejší místo), aby změkl a získal ožehnuté proužky – pozor, nespalte ho. Sundejte je z grilu a odložte stranou.

3 Lasagnové pláty uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě a sceďte.

4 Mezitím připravte pesto. Všechny suroviny rozsekejte v mixéru na hrubost či jemnost, která vám vyhovuje. Podle chuti osolte.

5 Scezené těstoviny promíchejte s velkorysou dávkou omáčky a opečeným lilkem. Ihned podávejte, doplněné pestem a parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč