0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s lilkem a kouřovou omáčkou

Těstoviny s lilkem a kouřovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s lilkem a kouřovou omáčkou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4536 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 523 g
Tuky 215 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lilky a těstoviny vysloveně vybízejí ke kulinární výpravě do Středomoří. Téhle cesty rozhodně litovat nebudete!

Suroviny

lilek 1 ks
malý, na cca 6mm kolečka
olivový olej 3 PL
sůl vločková
lasagne (těstovina) 4 porce
chlazené, nakrájené na silné pruhy
parmazán
nastrouhaný najemno, k podávání
Na omáčku
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nahrubo
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
med 2 PL
nebo podle chuti
skořice 0.5 ČL
mletá
paprika mletá uzená 0.5 ČL
mletá
sůl
Na pesto
česnek 2 stroužky
bazalka 1 svazek
lístky
vlašské ořechy 3 hrsti
citronová štáva 4 PL
čerstvá
olivový olej panenský 5 PL

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte olivový olej a vsypte cibuli. Opékejte doměkka asi 7 minut. Vlijte drcená rajčata a promíchejte, odstavte a rozmixujte dohladka. Pak vraťte do vypláchnutého rendlíku, přidejte med podle chuti a koření a za občasného promíchání vařte asi 10 minut. Osolte podle chuti. Udržujte teplé.

2 Rozehřejte grilovací pánev na středním ohni nebo kontaktní či venkovní gril. Lilek pokropte olejem a posypte vločkovou solí. Pak ho opékejte z každé strany asi 2 minuty (největší kolečka položte na nejteplejší místo), aby změkl a získal ožehnuté proužky – pozor, nespalte ho. Sundejte je z grilu a odložte stranou.

3 Lasagnové pláty uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě a sceďte.

4 Mezitím připravte pesto. Všechny suroviny rozsekejte v mixéru na hrubost či jemnost, která vám vyhovuje. Podle chuti osolte.

5 Scezené těstoviny promíchejte s velkorysou dávkou omáčky a opečeným lilkem. Ihned podávejte, doplněné pestem a parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit