Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Kombinace gorgonzoly, hrušek a ořechů skvěle funguje kdekoli – od salátů přes sendviče až po chléb, který je skvělý horký stejně jako studený.

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Italská

Ingredience

    • 2 hrušky, přepůlené, zbavené jádřinců a nakrájené na tenké klínky
    • 15 jader vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
    • 150 g gorgonzoly dolce (bez kůrky a nakrájené na kostičky)
    • fíkový džem nebo čatní k podávání

    NA CHLEBOVÉ TĚSTO

    • 300 g hladké mouky + na podsypání
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1 lžička vločkové soli
    • 7 g instantního droždí
    • 1 lžíce bílého jogurtu
    • olivový olej podle potřeby
    • 175 ml vlažné vody

Příprava jídla

Na chlebové těsto promíchejte v míse mouku, cukr, sůl a droždí. Přidejte jogurt, lžíci olivového oleje, vlažnou vodu a nejlépe v robotu s hnětacím hákem vypracujte pevné hladké těsto. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

2 Troubu předehřejte na 220°C. Těsto dejte na pomoučněný vál, vyválejte z něj obdélník o hranách zhruba 25 x 35 cm a přeneste jej na olejem vymazaný plech. Shora štědře potřete olejem, poklaďte klínky hrušek a kousky ořechů a lehce je zatlačte do těsta. Posypte gorgonzolou a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte zakápnuté olivovým olejem, s fíkovým džemem nebo čatní.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tiramisu

Salát s fíky a sýrem Grana Padano

Salát s marinovaným melounem a mozzarellou

Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

Přidat komentář