Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s marinovaným melounem a mozzarellou

Salát s marinovaným melounem a mozzarellou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1063 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 33 g
Tuky 78 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bocconcini jsou malé kuličky mozzarelly, které jsou jako stvořené do salátů. Jemná smetanová chuť sýra si s melounem skvěle rozumí, bylinky dodají další chuťový rozměr a chilli zase správný říz.

Suroviny

meloun ½ ks
meloun galia
meloun ½ ks
meloun cantaloupe
mozzarella mini nejlépe z buvolího mléka, tedy di bufala
oregano 3 snítky
lístky otrhané
Na zálivku
balzamikový ocet 2 PL
bílý
olivový olej 2 PL
červená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
sůl

Postup

1

Pomocí vykrajovátka na melouny nebo hlubší lžičky vykrájejte z melounů kuličky o stejné velikosti, jako jsou mini mozzarelly. Spolu s kuličkami mozzarelly je promíchejte na servírovacím talíři.

2

Na zálivku v misce prošlehejte balzamikový ocet a olivový olej, vmíchejte chilli papričku a osolte. Zálivkou přelijte melounové a mozzarellové kuličky a nechte všechny suroviny dojít pokojové teploty (pokud byly vytažené z lednice). Ozdobte lístky oregana a podávejte.

Foto: Ant Duncan, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...