0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tiramisu
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 16504 kcal
Bílkoviny 450 g
Sacharidy 2816 g
Tuky 330 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, nadýchané a pohádkově dobré!

Suroviny

vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
krupicový cukr 100 g
marsala 2 PL
dezertní víno
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 150 ml
káva 150 ml
silná, černá
likér 75 ml
kávový likér – např. Tia María
piškoty 36 ks
dlouhých cukrářských
kakao holandského typu 2 PL

Postup

1

V míse vyšlehejte žloutky a cukr do světlé husté pěny.

2

Promíchejte dezertní víno a mascarpone a poté směs jemně vmíchejte do žloutkové pěny.

3

Smetanu vyšlehejte do měkkých špiček a bílky do pevného sněhu. Šlehačku zlehka vmíchejte do žloutkové pěny s dezertním vínem a mascarpone a pak po částech opatrně zapracujte i sníh.

4

Čtvercovou dortovou formu s odnímatelným dnem o velikosti 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby přesahoval okraje formy – tak vám půjde hotové tiramisu snadno z formy vyjmout. (Pokud chcete, můžete dezert klidně udělat do jakékoli jiné formy nebo skleněné mísy a poté jej lžíci servírovat nebo rovnou ujídat, bude to méně estetické, ale pořád chuťově skvělé.)

5

Kávu a kávový likér vlijte do širší misky a promíchejte.

6

Ve směsi máčejte piškoty a skládejte je na dno formy. Rozetřete na ně 1/3 směsi s mascarpone a pomocí sítka poprašte kakaem. Dvakrát zopakujte, poslední vrstvu ale sypte kakaem až těsně před podáváním.

7

Formu s tiramisu zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice chladit alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Podávejte sypané kakaem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit