Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tiramisu

Lehké, nadýchané a pohádkově dobré!

Vydání: 2020/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
P
Dort Italská

Ingredience

    • 3 vejce, bílky a žloutky oddělené
    • 100 g krupicového cukru
    • 2 lžíce dezertního vína marsala
    • 250 g mascarpone
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 150 ml silné černé kávy
    • 75 ml kávového likéru, např. Tia María
    • 36 dlouhých cukrářských piškotů
    • 2–3 lžíce kakaa holandského typu

Příprava jídla

1 V míse vyšlehejte žloutky a cukr do světlé husté pěny. Promíchejte dezertní víno a mascarpone a poté směs jemně vmíchejte do žloutkové pěny. Smetanu vyšlehejte do měkkých špiček a bílky do pevného sněhu. Šlehačku zlehka vmíchejte do žloutkové pěny s dezertním vínem a mascarpone a pak po částech opatrně zapracujte i sníh.

2 Čtvercovou dortovou formu s odnímatelným dnem o velikosti 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby přesahoval okraje formy – tak vám půjde hotové tiramisu snadno z formy vyjmout. (Pokud chcete, můžete dezert klidně udělat do jakékoli jiné formy nebo skleněné mísy a poté jej lžíci servírovat nebo rovnou ujídat, bude to méně estetické, ale pořád chuťově skvělé.)

3 Kávu a kávový likér vlijte do širší misky a promíchejte. Ve směsi máčejte piškoty a skládejte je na dno formy. Rozetřete na ně 1/3 směsi s mascarpone a pomocí sítka poprašte kakaem. Dvakrát zopakujte, poslední vrstvu ale sypte kakaem až těsně před podáváním.

4 Formu s tiramisu zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice chladit alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Podávejte sypané kakaem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s fíky a sýrem Grana Padano

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Salát s marinovaným melounem a mozzarellou

Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

Přidat komentář