0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tiramisu
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 26
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 16504 kcal
Bílkoviny 450 g
Sacharidy 2816 g
Tuky 330 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké, nadýchané a pohádkově dobré!

Suroviny

vejce 3 ks
bílky a žloutky oddělené
krupicový cukr 100 g
dezertní víno
káva 150 ml
silná, černá
likér 75 ml
kávový likér – např. Tia María
piškoty 36 ks
dlouhých cukrářských
kakao holandského typu 2 PL

Postup

1

V míse vyšlehejte žloutky a cukr do světlé husté pěny.

2

Promíchejte dezertní víno a mascarpone a poté směs jemně vmíchejte do žloutkové pěny.

3

Smetanu vyšlehejte do měkkých špiček a bílky do pevného sněhu. Šlehačku zlehka vmíchejte do žloutkové pěny s dezertním vínem a mascarpone a pak po částech opatrně zapracujte i sníh.

4

Čtvercovou dortovou formu s odnímatelným dnem o velikosti 20 x 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby přesahoval okraje formy – tak vám půjde hotové tiramisu snadno z formy vyjmout. (Pokud chcete, můžete dezert klidně udělat do jakékoli jiné formy nebo skleněné mísy a poté jej lžíci servírovat nebo rovnou ujídat, bude to méně estetické, ale pořád chuťově skvělé.)

5

Kávu a kávový likér vlijte do širší misky a promíchejte.

6

Ve směsi máčejte piškoty a skládejte je na dno formy. Rozetřete na ně 1/3 směsi s mascarpone a pomocí sítka poprašte kakaem. Dvakrát zopakujte, poslední vrstvu ale sypte kakaem až těsně před podáváním.

7

Formu s tiramisu zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice chladit alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Podávejte sypané kakaem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč