0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2280 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 301 g
Tuky 82 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené brambory a voňavý sýr tvoří geniální a nesmrtelné spojení, tak dokonalé, že už k němu vlastně nic víc nepotřebujete.

Suroviny

brambory 1,5 kg
varného typu A
tymián 3 snítky
a trocha k podávání
česnek 3 stroužky
neoloupané, rozmáčknuté
olivový olej 3 PL
sůl
sýr 200 g
taleggio nastrouhaného
podle chuti, na zakapání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do brambor udělejte zářezy, jako byste je krájeli na plátky, ale nedořízněte (můžete si pomoct, když si bramboru dáte např. mezi dvě vařečky, které vás vždy spolehlivě zastaví, abyste hlízu zcela neprořízli).

2 Brambory dejte do mísy, přidejte tymián, česnek, olivový olej, sůl a promíchejte. Přesypte do pekáčku, rozložte zářezy vzhůru a pečte 30–35 minut nebo dokud brambory nebudou měkké a dobře propečené.

3 Potom brambory posypte sýrem a vraťte ještě alespoň na 5 minut do trouby, aby se sýr roztekl a zezlátl. Posypte lístky tymiánu, zakápněte medem a podávejte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč