Pečené brambory a voňavý sýr tvoří geniální a nesmrtelné spojení, tak dokonalé, že už k němu vlastně nic víc nepotřebujete.
1 Troubu předehřejte na 200°C. Do brambor udělejte zářezy, jako byste je krájeli na plátky, ale nedořízněte (můžete si pomoct, když si bramboru dáte např. mezi dvě vařečky, které vás vždy spolehlivě zastaví, abyste hlízu zcela neprořízli).
2 Brambory dejte do mísy, přidejte tymián, česnek, olivový olej, sůl a promíchejte. Přesypte do pekáčku, rozložte zářezy vzhůru a pečte 30–35 minut nebo dokud brambory nebudou měkké a dobře propečené.
3 Potom brambory posypte sýrem a vraťte ještě alespoň na 5 minut do trouby, aby se sýr roztekl a zezlátl. Posypte lístky tymiánu, zakápněte medem a podávejte.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)