Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

Pečené brambory se sýrem taleggio a tymiánem

4.3/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2280 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 301 g
Tuky 82 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené brambory a voňavý sýr tvoří geniální a nesmrtelné spojení, tak dokonalé, že už k němu vlastně nic víc nepotřebujete.

Suroviny

brambory 1,5 kg
varného typu A
tymián 3 snítky
a trocha k podávání
česnek 3 stroužky
neoloupané, rozmáčknuté
olivový olej 3 PL
sůl
sýr 200 g
taleggio nastrouhaného
podle chuti, na zakapání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do brambor udělejte zářezy, jako byste je krájeli na plátky, ale nedořízněte (můžete si pomoct, když si bramboru dáte např. mezi dvě vařečky, které vás vždy spolehlivě zastaví, abyste hlízu zcela neprořízli).

2

Brambory dejte do mísy, přidejte tymián, česnek, olivový olej, sůl a promíchejte. Přesypte do pekáčku, rozložte zářezy vzhůru a pečte 30–35 minut nebo dokud brambory nebudou měkké a dobře propečené.

3

Potom brambory posypte sýrem a vraťte ještě alespoň na 5 minut do trouby, aby se sýr roztekl a zezlátl. Posypte lístky tymiánu, zakápněte medem a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...