Kombinace svěží citronové ricotty, křupavých noků, šalvěje a parmské šunky je absolutně neodolatelná!
Suroviny
1 Promíchejte ricottu a citronovou kůru, osolte a rozetřete na servírovací talíř.
2 Parmskou šunku opečte nasucho na pánvi nebo ogrilujte dokřupava. Nechte vychladnout a nalámejte.
3 Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě (vylovte je, hned jak vyplavou) a nechte okapat. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, nechte na něm rozvonět česnek, přidejte gnocchi a opečte je dozlatova.
4 V jiné pánvi rozehřejte máslo a usmažte v něm šalvějové lístky dokřupava (pokud se vám nevejdou všechny do jedné vrstvy, smažte je ve více dávkách).
5 Na talíř s ricottou rozprostřete opečené gnocchi, posypte blanšírovanými fazolemi fava a přelijte šalvějovým máslem. Posypte smaženou šalvějí a parmskou šunkou.
NĚCO NAVÍC
Fazole fava (bob zahradní) se prodávají buď mražené, které stačí jen spařit horkou vodou, zchladit a vyloupat ze slupek. Koupíte-li čerstvé, musíte je zbavit lusků i slupek. A také zblanšírovat.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media