Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

3/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4099 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 250 g
Tuky 215 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace svěží citronové ricotty, křupavých noků, šalvěje a parmské šunky je absolutně neodolatelná!

Související recepty

Suroviny

ricotta 250 g
kůra nastrouhaná
sůl
gnocchi bramborové 400 g
hotových
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
na opékání šalvěje
šalvěj hrst
fazole 150 g
fazole fava (viz Něco navíc)

Postup

1

Promíchejte ricottu a citronovou kůru, osolte a rozetřete na servírovací talíř.

2

Parmskou šunku opečte nasucho na pánvi nebo ogrilujte dokřupava. Nechte vychladnout a nalámejte.

3

Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě (vylovte je, hned jak vyplavou) a nechte okapat. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, nechte na něm rozvonět česnek, přidejte gnocchi a opečte je dozlatova.

4

V jiné pánvi rozehřejte máslo a usmažte v něm šalvějové lístky dokřupava (pokud se vám nevejdou všechny do jedné vrstvy, smažte je ve více dávkách).

5

Na talíř s ricottou rozprostřete opečené gnocchi, posypte blanšírovanými fazolemi fava a přelijte šalvějovým máslem. Posypte smaženou šalvějí a parmskou šunkou.

NĚCO NAVÍC
Fazole fava (bob zahradní) se prodávají buď mražené, které stačí jen spařit horkou vodou, zchladit a vyloupat ze slupek. Koupíte-li čerstvé, musíte je zbavit lusků i slupek. A také zblanšírovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...