Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

Gnocchi s fazolemi fava, šunkou, ricottou a šalvějí

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4099 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 250 g
Tuky 215 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace svěží citronové ricotty, křupavých noků, šalvěje a parmské šunky je absolutně neodolatelná!

Suroviny

ricotta 250 g
citron 1 ks
kůra nastrouhaná
sůl
sušená šunka 6 plátků
gnocchi bramborové 400 g
hotových
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
drcený
máslo 2 PL
na opékání šalvěje
šalvěj hrst
fazole 150 g
fazole fava (viz Něco navíc)

1 Promíchejte ricottu a citronovou kůru, osolte a rozetřete na servírovací talíř.

2 Parmskou šunku opečte nasucho na pánvi nebo ogrilujte dokřupava. Nechte vychladnout a nalámejte.

3 Gnocchi uvařte ve vroucí osolené vodě (vylovte je, hned jak vyplavou) a nechte okapat. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej, nechte na něm rozvonět česnek, přidejte gnocchi a opečte je dozlatova.

4 V jiné pánvi rozehřejte máslo a usmažte v něm šalvějové lístky dokřupava (pokud se vám nevejdou všechny do jedné vrstvy, smažte je ve více dávkách).

5 Na talíř s ricottou rozprostřete opečené gnocchi, posypte blanšírovanými fazolemi fava a přelijte šalvějovým máslem. Posypte smaženou šalvějí a parmskou šunkou.

NĚCO NAVÍC
Fazole fava (bob zahradní) se prodávají buď mražené, které stačí jen spařit horkou vodou, zchladit a vyloupat ze slupek. Koupíte-li čerstvé, musíte je zbavit lusků i slupek. A také zblanšírovat.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit