Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2450 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 270 g
Tuky 115 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Název téhle alsaské speciality (čtěte šukrut) je francouzskou zkomoleninou německého sauerkraut neboli kysané zelí. Tradičně se dělá s výběrem uzenin, ale naše speciální verze s rybou si své příznivce jistě najde.

Suroviny

na opékání
nebo jiné sušené slaniny (záleží na velikosti kastrolu, který budete vykládat)
rozpůlená a pak nakrájená podélně na plátky
tymián 2 snítka
rozmarýn 1
zelí kysané 300 g
(domácího nebo koupeného, dobré otické prodává např. Albert)
kvalitní trvanlivá,, nakrájená na šikmé plátky
400 g
filety z kapra s kůží
sůl a pepř
k podávání

Postup

1

V rendlíku na sádle opékejte asi třetinu pancetty nakrájené na nudličky 5 minut dozlatova. Vsypte cibuli, odrhnuté lístky tymiánu a rozmarýnu a míchejte další 4 minuty. Přidejte propláchnuté zelí a bobkový list a zalijte bílým vínem.

2

V pánvi na lžičce sádla opékejte klobásu asi 5 minut dokřupava. Vyberte děrovanou sběračkou a odložte. Rybí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, osolte, opepřete a opékejte je v uvolněné pánvi na vype- čeném tuku asi 5 minut dozlatova.

3

Zbytkem plátků pancetty vyložte kastrol, na ně rozprostřete připravené zelí a navrch rozložte opečené kousky kapra a klobásku. Přiklopte a duste na velmi mírném plameni asi půl hodiny. Podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín