0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2450 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 270 g
Tuky 115 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Název téhle alsaské speciality (čtěte šukrut) je francouzskou zkomoleninou německého sauerkraut neboli kysané zelí. Tradičně se dělá s výběrem uzenin, ale naše speciální verze s rybou si své příznivce jistě najde.

Suroviny

sádlo
na opékání
pancetta 150 g
nebo jiné sušené slaniny (záleží na velikosti kastrolu, který budete vykládat)
cibule 1 ks
rozpůlená a pak nakrájená podélně na plátky
tymián 2 snítka
rozmarýn 1
zelí kysané 300 g
(domácího nebo koupeného, dobré otické prodává např. Albert)
bobkový list 3 ks
víno bílé 100 ml
klobása 75 g
kvalitní trvanlivá,, nakrájená na šikmé plátky
400 g
filety z kapra s kůží
sůl a pepř
chleba
k podávání

1 V rendlíku na sádle opékejte asi třetinu pancetty nakrájené na nudličky 5 minut dozlatova. Vsypte cibuli, odrhnuté lístky tymiánu a rozmarýnu a míchejte další 4 minuty. Přidejte propláchnuté zelí a bobkový list a zalijte bílým vínem.

2 V pánvi na lžičce sádla opékejte klobásu asi 5 minut dokřupava. Vyberte děrovanou sběračkou a odložte. Rybí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, osolte, opepřete a opékejte je v uvolněné pánvi na vype- čeném tuku asi 5 minut dozlatova.

3 Zbytkem plátků pancetty vyložte kastrol, na ně rozprostřete připravené zelí a navrch rozložte opečené kousky kapra a klobásku. Přiklopte a duste na velmi mírném plameni asi půl hodiny. Podávejte s chlebem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit