Název téhle alsaské speciality (čtěte šukrut) je francouzskou zkomoleninou německého sauerkraut neboli kysané zelí. Tradičně se dělá s výběrem uzenin, ale naše speciální verze s rybou si své příznivce jistě najde.
Suroviny
Postup
V rendlíku na sádle opékejte asi třetinu pancetty nakrájené na nudličky 5 minut dozlatova. Vsypte cibuli, odrhnuté lístky tymiánu a rozmarýnu a míchejte další 4 minuty. Přidejte propláchnuté zelí a bobkový list a zalijte bílým vínem.
V pánvi na lžičce sádla opékejte klobásu asi 5 minut dokřupava. Vyberte děrovanou sběračkou a odložte. Rybí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, osolte, opepřete a opékejte je v uvolněné pánvi na vype- čeném tuku asi 5 minut dozlatova.
Zbytkem plátků pancetty vyložte kastrol, na ně rozprostřete připravené zelí a navrch rozložte opečené kousky kapra a klobásku. Přiklopte a duste na velmi mírném plameni asi půl hodiny. Podávejte s chlebem.