Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2450 kcal
Bílkoviny 71 g
Cukr 270 g
Tuky 115 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Název téhle alsaské speciality (čtěte šukrut) je francouzskou zkomoleninou německého sauerkraut neboli kysané zelí. Tradičně se dělá s výběrem uzenin, ale naše speciální verze s rybou si své příznivce jistě najde.

Suroviny

sádlo
na opékání
pancetta 150 g
nebo jiné sušené slaniny (záleží na velikosti kastrolu, který budete vykládat)
cibule 1 ks
rozpůlená a pak nakrájená podélně na plátky
tymián 2 snítka
rozmarýn 1
zelí kysané 300 g
(domácího nebo koupeného, dobré otické prodává např. Albert)
bobkový list 3 ks
víno bílé 100 ml
klobása 75 g
kvalitní trvanlivá,, nakrájená na šikmé plátky
400 g
filety z kapra s kůží
sůl a pepř
chleba
k podávání

1 V rendlíku na sádle opékejte asi třetinu pancetty nakrájené na nudličky 5 minut dozlatova. Vsypte cibuli, odrhnuté lístky tymiánu a rozmarýnu a míchejte další 4 minuty. Přidejte propláchnuté zelí a bobkový list a zalijte bílým vínem.

2 V pánvi na lžičce sádla opékejte klobásu asi 5 minut dokřupava. Vyberte děrovanou sběračkou a odložte. Rybí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, osolte, opepřete a opékejte je v uvolněné pánvi na vype- čeném tuku asi 5 minut dozlatova.

3 Zbytkem plátků pancetty vyložte kastrol, na ně rozprostřete připravené zelí a navrch rozložte opečené kousky kapra a klobásku. Přiklopte a duste na velmi mírném plameni asi půl hodiny. Podávejte s chlebem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit