Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Choucroute s kaprem, klobáskou a pancettou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2450 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 270 g
Tuky 115 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Název téhle alsaské speciality (čtěte šukrut) je francouzskou zkomoleninou německého sauerkraut neboli kysané zelí. Tradičně se dělá s výběrem uzenin, ale naše speciální verze s rybou si své příznivce jistě najde.

Suroviny

sádlo
na opékání
pancetta 150 g
nebo jiné sušené slaniny (záleží na velikosti kastrolu, který budete vykládat)
cibule 1 ks
rozpůlená a pak nakrájená podélně na plátky
tymián 2 snítka
rozmarýn 1
zelí kysané 300 g
(domácího nebo koupeného, dobré otické prodává např. Albert)
bobkový list 3 ks
víno bílé 100 ml
klobása 75 g
kvalitní trvanlivá,, nakrájená na šikmé plátky
400 g
filety z kapra s kůží
sůl a pepř
chleba
k podávání

1 V rendlíku na sádle opékejte asi třetinu pancetty nakrájené na nudličky 5 minut dozlatova. Vsypte cibuli, odrhnuté lístky tymiánu a rozmarýnu a míchejte další 4 minuty. Přidejte propláchnuté zelí a bobkový list a zalijte bílým vínem.

2 V pánvi na lžičce sádla opékejte klobásu asi 5 minut dokřupava. Vyberte děrovanou sběračkou a odložte. Rybí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, osolte, opepřete a opékejte je v uvolněné pánvi na vype- čeném tuku asi 5 minut dozlatova.

3 Zbytkem plátků pancetty vyložte kastrol, na ně rozprostřete připravené zelí a navrch rozložte opečené kousky kapra a klobásku. Přiklopte a duste na velmi mírném plameni asi půl hodiny. Podávejte s chlebem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit