Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapr na hořčici s bramborovým salátem
Kapr na hořčici s bramborovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kapr na hořčici s bramborovým salátem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2323 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 199 g
Tuky 128 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Společně s Radkem Šubrtem vás přesvědčíme, že ikonická ryba českých Vánoc si zaslouží častější přítomnost na našem talíři než jenom jednou ročně. Využijte blížících se výlovů rybníků a dopřejte si chutné čerstvé kapří maso v neotřelé úpravě. 

Suroviny

kapr 1 ks
vyřezané 2 celé filety, s kůží nebo bez
z půlky citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
+ na opékání
hořčice hrubozrnná 1 PL
na tenké plátky či klínky
vařená na páře, k podávání
k podávání
Na omáčku
nadrobno
vývar 300 ml
rybí (ze žeberních kostí a odřezků z filetů)
hořčice hrubozrnná 1 PL
Na salát
salátové (varný typ A), na kostičky
tymián 2 snítky
lístky odrhnuté
sušená rajčata 2 PL
nakládaná v oleji, okapaná, nakrájená
pažitka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a odložte.

2

Filety nakrájejte na porce, pokapejte je citronovou šťávou, osolte a opepřete. Smíchejte olivový olej a hrubozrnnou hořčici, potřete porce ryby a dejte do chladničky na 1–2 hodiny marinovat.

3

V pánvi vyložené pečicím papírem (aby se maso nepřichytávalo a potom nerozpadalo) rozehřejte 2 lžíce oleje a opékejte na něm porce kapra asi 5 minut z každé strany. S kaprem opékejte i plátky či klínky biocitronu.

4

Na omáčku v rendlíku na másle opékejte šalotku asi 4 minuty dosklovita. Zalijte vínem a nechte vyvařit. Zaprašte moukou, míchejte asi 1 minutu a zalijte vývarem. Přidejte hořčici, rozšlehejte metličkou a vařte 10 minut, až omáčka zhoustne. Zjemněte smetanou a dochuťte solí a pepřem.

5

V rendlíku rozehřejte máslo, přisypte nakrájené lístky tymiánu a nechte rozvonět. Přidejte sušená rajčata a uvařené brambory. Zlehka promíchejte a stáhněte z ohně. Osolte, vmíchejte pažitku a ihned podávejte s porcemi kapra, brokolicí krátce prohřátou na másle a přelité omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín