Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)
Chřest s tuňákovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2915 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 7 g
Tuky 247 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuňáková omáčka je skvělá i k nokům a těstovinám!

Suroviny

kapary hrst
vejce 2 ks
natvrdo, na kostičky
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
NA OMÁČKU
tuňák (konzerva) 80 g
ančovičky (konzerva) 3 filety
kapary ½ PL
olivový olej extra panenský 60 ml
+ na pokapání
majonéza 150 ml

Postup

1

Na omáčku rozmixujte tuňáka, sardelové řezy, 1/2 lžíce kaparů, citronovou šťávu a 60ml olivového oleje dohladka. Přidejte majonézu a promíchejte.

2

Chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte spodní třetinu výhonků a uvařte ho v páře doměkka (2–5 minut podle tloušťky výhonků). Podávejte vyskládaný na servírovacím talíři či ploché míse, přelitý omáčkou a posypaný kapary a nakrájeným vejcem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč