Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)
Chřest s tuňákovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2915 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 7 g
Tuky 247 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuňáková omáčka je skvělá i k nokům a těstovinám!

Související recepty

Suroviny

kapary hrst
vejce 2 ks
natvrdo, na kostičky
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
NA OMÁČKU
tuňák (konzerva) 80 g
ančovičky (konzerva) 3 filety
kapary ½ PL
olivový olej extra panenský 60 ml
+ na pokapání
majonéza 150 ml

Postup

1

Na omáčku rozmixujte tuňáka, sardelové řezy, 1/2 lžíce kaparů, citronovou šťávu a 60ml olivového oleje dohladka. Přidejte majonézu a promíchejte.

2

Chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte spodní třetinu výhonků a uvařte ho v páře doměkka (2–5 minut podle tloušťky výhonků). Podávejte vyskládaný na servírovacím talíři či ploché míse, přelitý omáčkou a posypaný kapary a nakrájeným vejcem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...