Tuňáková omáčka je skvělá i k nokům a těstovinám!
Suroviny
chřest zelený
2
svazky
kapary
hrst
vejce
2
ks
natvrdo, na kostičky
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
NA OMÁČKU
tuňák (konzerva)
80
g
ančovičky (konzerva)
3
filety
kapary
½
PL
citronová šťáva
2
PL
olivový olej extra panenský
60
ml
+ na pokapání
majonéza
150
ml
Postup
1
Na omáčku rozmixujte tuňáka, sardelové řezy, 1/2 lžíce kaparů, citronovou šťávu a 60ml olivového oleje dohladka. Přidejte majonézu a promíchejte.
2
Chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte spodní třetinu výhonků a uvařte ho v páře doměkka (2–5 minut podle tloušťky výhonků). Podávejte vyskládaný na servírovacím talíři či ploché míse, přelitý omáčkou a posypaný kapary a nakrájeným vejcem.