0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkou

Komerční sdělení
Recept s těstovinami Adriana
ZDROJ: Věra Křeháčková
sdílet:

Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkou

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 366 g
Tuky 174 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete si pochutnat na něčem, co vám na první pohled připomene bezstarostnost sluncem zalitých dní? Vyzkoušejte náš recept a začněte plánovat letní dovolenou.

Měření

TIP: K vaření polévky se vám budou hodit semolinové těstoviny Funghetto, malinkaté spirálky, které skvěle chutnají s pestem, smetanovou či rajčatovou omáčkou. Semolinová mouka je pro jejich výrobu alfa a omega. Díky ní se hned nerozvaří a snadnějí trefíte moment, kdy jsou al dente. Tyto těstoviny mají navíc lepší nutriční hodnoty, oproti obyčejným pšeničným těstovinám obsahují více bílkovin, minerálních látek a také mají nižší glykemický index. V praxi to znamená, že lépe a na delší dobu zasytí. Vybírat mezi jednotlivými druhy těstovin můžete na www.adriana.cz.

Suroviny

těstoviny 200 g
Adriana Funghetto
slunečnicový olej 80 ml
cibule 1
nakrájená na malé kostičky
tymián 2
větvičky
bobkový list 1 plátek
vývar zeleninový 2
litry
chřest zelený 600 g
brambory 1
menší
špenát 100 g
čerstvý
bazalkové pesto
dle chuti
mandle plátky 100 g
opražené
sůl a pepř
dle chuti

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, tymián, bobkový list a restujte na mírném ohni, než cibule zesklovatí. Přidejte česnek, krátce orestujte a zalijte vývarem. Chřest oloupejte a nakrájejte na menší kousky, hlavičky dejte stranou a zbytek vložte do hrnce. Brambory oloupejte a nakrájejte na slabé plátky, pár plátků přidejte do hrnce. Dobře ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka. Ke konci varu přidejte listy čerstvého špenátu, nechte spařit. Rozmixujte v mixeru dohladka, můžete použít také ponorný ruční mixér. Polévku přeceďte a dochuťte solí a pepřem.

2

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte hlavičky chřestu a sceďte. Uvařené těstoviny a hlavičky chřestu přidejte do polévky a nandejte na talíř. Ochuťte bazalkovým pestem a ozdobte plátky mandlí.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit