Quiche se špenátem a klobásou

Quiche se špenátem a klobásou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2754 kcal
Bílkoviny 142 g
Cukr 27 g
Tuky 232 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Koláč na slano, s pikantní čabajkou, špenátem a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína.

Suroviny

1
základní těsto na quiche předpečené ve dvou formách o průměru 20 cm
máslo 30 g
chorizo 400 g
lze nahradit čabajkou, na půlkolečka
jarní cibulka 2 ks
najemno
česnek 1 stroužek
prolisovaný či utřený
250 g
listový špenát rozmražený a důkladně vymačkaný
strouhanka
z půlky čerstvé housky
mozzarella 100 g
nastrouhaná
100 g
polotvrdý sýr např. čedar, ementál, blaťácké zlato, podle chuti, nastrouhaný
vejce 2 ks
smetana 250 ml
sůl
pepř
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.

2
Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit