Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Quiche se špenátem a klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 69
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3484 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 67 g
Tuky 282 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný koláč se špenátem, pikantní čabajkou a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína. Chutná jak teplý, tak také studený. Proto pokud vám náhodou kousíček koláče zbude, klidně si ho zabalte na druhý den do práce či větším dětem do školy na svačinu.

 
Skryt pre seznam

Suroviny

základní těsto na quiche předpečené ve formě o průměru 25 cm (viz Něco navíc nebo odkaz v postupu)
chorizo 400 g
lze nahradit čabajkou, na půlkolečka
jarní cibulka 2 ks
nasekaná najemno
česnek 1 stroužek
prolisovaný či utřený
rozmražený a důkladně vymačkaný
strouhanka
z 1/2 čerstvé housky
nastrouhaná
sýr 100 g
polotvrdý sýr (např. čedar, ementál, blaťácké zlato, podle chuti), nastrouhaný
vejce 2 ks
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na předpečený korpus z křehkého těsta rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.

2

Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.

Něco navíc:

Domácí těsto na quiche připravte podle receptu na cibulovo-sýrový quiche.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

04.10.2021 13:56
Dobry den, tento quiche som zvykla piect, mame ho doma radi. Ale uz neviem najst recept na "zakladne cesto na quiche", prva polozka v recepte. Vzdy ten link fungoval, bol spolocny myslim pre tri alebo styri quiche… nechcem to velmi robit z kupovaneho cesta. Neviete mi poradit, ako na to cesto prosim?
04.10.2021 21:22

Dobrý den,
recepty už jsme opět propojili, takže můžete snadno najít postup na těsto. Moc děkujeme za upozornění!

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...