0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche se špenátem a klobásou

Quiche se špenátem a klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche se špenátem a klobásou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 53
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3484 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 67 g
Tuky 282 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč na slano, s pikantní čabajkou, špenátem a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína.

Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:

 

Suroviny

křehké těsto 1 ks
základní těsto na quiche předpečené ve formě o průměru 25 cm (viz Něco navíc)
máslo 30 g
chorizo 400 g
na půlkolečka, lze nahradit čabajkou, na půlkolečka
jarní cibulka 2 ks
nasekaná najemno
česnek 1 stroužek
prolisovaný či utřený
mražený listový špenát 250 g
rozmražený a důkladně vymačkaný
strouhanka
z 1/2 čerstvé housky
mozzarella 100 g
nastrouhaná
sýr 100 g
polotvrdý sýr (např. čedar, ementál, blaťácké zlato, podle chuti), nastrouhaný
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.

2

Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Anonym

Dobry den, tento quiche som zvykla piect, mame ho doma radi. Ale uz neviem najst recept na "zakladne cesto na quiche", prva polozka v recepte. Vzdy ten link fungoval, bol spolocny myslim pre tri alebo styri quiche… nechcem to velmi robit z kupovaneho cesta. Neviete mi poradit, ako na to cesto prosim?

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč