Slaný koláč se špenátem, pikantní čabajkou a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína. Chutná jak teplý, tak také studený. Proto pokud vám náhodou kousíček koláče zbude, klidně si ho zabalte na druhý den do práce či větším dětem do školy na svačinu.
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na předpečený korpus z křehkého těsta rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.
Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.
Něco navíc:
Domácí těsto na quiche připravte podle receptu na cibulovo-sýrový quiche.
Komentáře
In reply to Dobry den, tento quiche som… by scirpu
Dobrý den,
recepty už jsme opět propojili, takže můžete snadno najít postup na těsto. Moc děkujeme za upozornění!
Mějte se moc krásně, redakce Apetitu