Quiche se špenátem a klobásou

Quiche se špenátem a klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche se špenátem a klobásou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 46
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3484 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 67 g
Tuky 282 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč na slano, s pikantní čabajkou, špenátem a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína.

Suroviny

křehké těsto 1 ks
základní těsto na quiche předpečené ve formě o průměru 25 cm (viz Něco navíc)
máslo 30 g
chorizo 400 g
na půlkolečka, lze nahradit čabajkou, na půlkolečka
jarní cibulka 2 ks
nasekaná najemno
česnek 1 stroužek
prolisovaný či utřený
mražený listový špenát 250 g
rozmražený a důkladně vymačkaný
strouhanka
z 1/2 čerstvé housky
mozzarella 100 g
nastrouhaná
sýr 100 g
polotvrdý sýr (např. čedar, ementál, blaťácké zlato, podle chuti), nastrouhaný
vejce 2 ks
smetana ke šlehání 250 ml
sůl
pepř

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.

2 Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.

NĚCO NAVÍC
Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Anonym

Dobry den, tento quiche som zvykla piect, mame ho doma radi. Ale uz neviem najst recept na "zakladne cesto na quiche", prva polozka v recepte. Vzdy ten link fungoval, bol spolocny myslim pre tri alebo styri quiche… nechcem to velmi robit z kupovaneho cesta. Neviete mi poradit, ako na to cesto prosim?

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit