Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fialové mlsání aneb Ty nejlepší borůvkové dezerty. Ochutnejte cheesecake s bílou čokoládou, zapečenou kaši a další

Fialové mlsání aneb Ty nejlepší borůvkové dezerty. Ochutnejte cheesecake s bílou čokoládou, zapečenou kaši a další
ZDROJ: Monika Grabkowska/Unsplash

Modré ruce od sbírání, modrá pusa od mlsání. Sezóna borůvek už se pomalu blíží, a tak přinášíme inspiraci na ty nejlepší borůvkové dezerty, po kterých se budou všichni olizovat.

Borůvkový koláč jako od babičky

Léto, chalupa a vůně borůvkového koláče, který babička právě přinesla na stůl. To jsou možná i vaše vzpomínky. Kombinace borůvek, kynutého těsta a sladké drobenky zkrátka funguje. Upečte letos nejlepší borůvkový koláč spolu s námi. Uvidíte, že se budou všichni olizovat až za ušima.

Nadýchané borůvkové moučníky

Borůvky se hodí i do dalších moučníků, kterým dodají šťavnatost, dokonalé lesní aroma a také fialovou barvu. A co by to bylo za léto bez pusy od borůvek?

Vyzkoušejte borůvkovou bábovku s jogurtem. Díky borůvkám je bábovka šťavnatá, jogurt zase zajistí vláčnost. Chcete-li spíš moučník na plech, buchta s borůvkami a limetovou polevou je skvělou volbou. Díky polevě z limetky je dezert svěží, což v horkých letních dnech oceníte. Dětem uděláte radost s borůvkovými muffiny.

Fialový cheesecake

Hebký vychlazený dort z jemného krémového sýra je pro letní mlsání přímo stvořený. Vyzkoušejte náš recept na nepečený borůvkový cheesecake. Nejen, že lahodně chutná, ale borůvky ho obarví na dokonalou fialovou. Parádu udělá na každé oslavě.

Nebeský trifle se žahourem

Chcete opravdu lehký dezert? Pak vsaďte na náš borůvkový trifle. Nebesky nadýchaný našlehaný krém z mascarpone, krémového sýra, vanilky a cukru prokládaný křupavými pusinkami a rozvarem z borůvek se v puse rozplývá jako obláček.

Voňavé borůvkové lívance

Lívance, léto a borůvky patří k sobě. Až se pro ně příště rozhodnete, vyzkoušejte nadýchané borůvkové lívance přelité medovou omáčkou. Hodí se k snídani, obědu, večeři nebo jako dezert ke kávě.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam