Citronovo-mátové cuketky

Citronovo-mátové cuketky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 684 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 24 g
Tuky 55 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Baby cuketky jsou oproti svým starším a přerostlým sestrám krásně křupavé.

Suroviny

olivový olej 4 PL
+ na potření
citron 2 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
česnek 3 stroužky
drcené
sůl mořská
baby cuketa 16 ks
podélně rozpůlená (nebo méně větších, nakrájených na tlusté podélné půlplátky)
máta 1 svazek
nakrájená natenko
jarní cibulka 2 ks
nakrájená natenko

1 Na marinádu prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu i kůru a drcený česnek. Osolte a nalijte do velké zapékací nádoby.

2 Cuketky potřete trochou dalšího oleje. Na silném ohni pořádně rozehřejte grilovací pánev. Pokládejte na ni cuketky (podle potřeby po dávkách) řezem dolů a opékejte asi 5 minut, aby se na nich udělaly pěkné proužky, pak je obraťte a opékejte ještě pár minut. Poté je položte řeznou stranou dolů do nádoby s marinádou. Až opečete všechny cuketky, nechte je marinovat cca 1 hodinu při pokojové teplotě.

3 Cuketky podávejte na talíři, pokropené trochou marinády a posypané mátou a jarní cibulkou.  

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit