Baby cuketky jsou oproti svým starším a přerostlým sestrám krásně křupavé. Citronovo-mátové cuketky jsou navíc svěží a krásně se hodí jako zeleninová příloha ke grilování. Ale pojídat je můžete i samotné jako lehkou večeři.
Suroviny
Postup
Na marinádu prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu i kůru a drcený česnek. Osolte a nalijte do velké zapékací nádoby.
Cuketky potřete trochou dalšího oleje. Na silném ohni pořádně rozehřejte grilovací pánev. Pokládejte na ni cuketky (podle potřeby po dávkách) řezem dolů a opékejte asi 5 minut, aby se na nich udělaly pěkné proužky, pak je obraťte a opékejte ještě pár minut.
Poté je položte řeznou stranou dolů do nádoby s marinádou. Až opečete všechny cuketky, nechte je marinovat cca 1 hodinu při pokojové teplotě.
Cuketky podávejte na talíři, pokropené trochou marinády a posypané mátou a jarní cibulkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )