Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronovo-mátové cuketky

Baby cuketky jsou oproti svým starším a přerostlým sestrám krásně křupavé.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT30M
Opékání 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje + na potření
    • 2 citrony, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • mořská sůl
    • 16 baby cuketek, podélně rozpůlených (nebo méně větších, nakrájených na tlusté podélné půlplátky)
    • svazeček máty, nakrájený natenko
    • 2 jarní cibulky, nakrájené natenko

Příprava jídla

1 Na marinádu prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu i kůru a drcený česnek. Osolte a nalijte do velké zapékací nádoby.

2 Cuketky potřete trochou dalšího oleje. Na silném ohni pořádně rozehřejte grilovací pánev. Pokládejte na ni cuketky (podle potřeby po dávkách) řezem dolů a opékejte asi 5 minut, aby se na nich udělaly pěkné proužky, pak je obraťte a opékejte ještě pár minut. Poté je položte řeznou stranou dolů do nádoby s marinádou. Až opečete všechny cuketky, nechte je marinovat cca 1 hodinu při pokojové teplotě.

3 Cuketky podávejte na talíři, pokropené trochou marinády a posypané mátou a jarní cibulkou.  

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Paella po valencijsku

Ricottová zmrzlina bez míchání inspirovaná sicilskými cannoli

Salát s rajčaty a chorizem

Hovězí skirt steak se salsou verde

Přidat komentář