Citronovo-mátové cuketky

Citronovo-mátové cuketky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 684 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 24 g
Tuky 55 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Baby cuketky jsou oproti svým starším a přerostlým sestrám krásně křupavé.

Suroviny

olivový olej 4 PL
+ na potření
citron 2 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
česnek 3 stroužky
drcené
sůl mořská
baby cuketa 16 ks
podélně rozpůlená (nebo méně větších, nakrájených na tlusté podélné půlplátky)
máta 1 svazek
nakrájená natenko
jarní cibulka 2 ks
nakrájená natenko

1 Na marinádu prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu i kůru a drcený česnek. Osolte a nalijte do velké zapékací nádoby.

2 Cuketky potřete trochou dalšího oleje. Na silném ohni pořádně rozehřejte grilovací pánev. Pokládejte na ni cuketky (podle potřeby po dávkách) řezem dolů a opékejte asi 5 minut, aby se na nich udělaly pěkné proužky, pak je obraťte a opékejte ještě pár minut. Poté je položte řeznou stranou dolů do nádoby s marinádou. Až opečete všechny cuketky, nechte je marinovat cca 1 hodinu při pokojové teplotě.

3 Cuketky podávejte na talíři, pokropené trochou marinády a posypané mátou a jarní cibulkou.  

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit