0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronovo-rozmarýnové sušenky

Citronovo-rozmarýnové sušenky

4.6/5 Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné Na 2 menší plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3854 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 365 g
Tuky 229 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víte, co zmizelo při focení v redakci nejdřív? Tyhle sušenky! A víte proč? Protože jsou fakt božské. A přidat do těsta špetku soli byl geniální tah!

Suroviny

máslo 225 g
změklé
krupicový cukr 150 g
citronová kůra 1 PL
jemně strouhaná
citronová šťáva 1 PL
vanilkový lusk ½ ks
semínka vyškrábnutá
žloutek 1 ks
nebo 1 malé vejce
mouka pšeničná hladká 300 g
280–300 g, podle potřeby
sůl ¾ ČL
rozmarýn 1 PL
čerstvý, nasekaný najemno
krystalový cukr
hrubý, na obalení (nemusí být)

Postup

1

Máslo a cukr vyšlehejte pomocí robotu do nadýchané pěny. Vmíchejte citronovou kůru, šťávu, vanilku a žloutek (vejce).

2

Mouku prosejte přes jemné síto a vmíchejte do ní sůl a rozmarýn. Robot opět zapněte – na malé obrátky – a k máslové směsi postupně přidávejte ochucenou mouku a míchejte, dokud se z těsta nezačne tvořit koule.

3

Těsto rozdělte na poloviny a z každé rukama vytvořte váleček o průměru 4cm. Váleček těsta důkladně obalte v cukru, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

4

Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte papírem na pečení.

5

Těsto vyndejte z mrazáku, vybalte z fólie a nakrájejte na 0,5cm silná kolečka a skládejte je na plech vedle sebe, ale nechávejte mezi nimi dostatečné rozestupy (alespoň 2–3 cm).

6

Pečte dozlatova. Bude to trvat asi 15 minut. Nechte úplně vychladnout. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě maximálně týden.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč