Víte, co zmizelo při focení v redakci nejdřív? Tyhle citronovo-rozmarýnové sušenky! A víte proč? Protože jsou fakt božské. A přidat do těsta špetku soli byl geniální tah!
Suroviny
Postup
Máslo a cukr vyšlehejte pomocí robotu do nadýchané pěny. Vmíchejte citronovou kůru, šťávu, vanilku a žloutek (vejce).
Mouku prosejte přes jemné síto a vmíchejte do ní sůl a rozmarýn. Robot opět zapněte – na malé obrátky – a k máslové směsi postupně přidávejte ochucenou mouku a míchejte, dokud se z těsta nezačne tvořit koule.
Těsto rozdělte na poloviny a z každé rukama vytvořte váleček o průměru 4 cm. Váleček těsta důkladně obalte v cukru, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte papírem na pečení.
Těsto vyndejte z mrazáku, vybalte z fólie a nakrájejte na 0,5 cm silná kolečka a skládejte je na plech vedle sebe, ale nechávejte mezi nimi dostatečné rozestupy (alespoň 2–3 cm).
Pečte dozlatova. Bude to trvat asi 15 minut. Nechte úplně vychladnout. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě maximálně týden.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snadné pečení: sušenky 15-krát jinak(13 receptů )
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů )
- Citronové dezerty: Sladké osvěžení pro horké letní dny(25 receptů )