Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronovo-rozmarýnové sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 47
Do 45 minut Velmi snadné Na 2 menší plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3784 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 352 g
Tuky 229 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víte, co zmizelo při focení v redakci nejdřív? Tyhle citronovo-rozmarýnové sušenky! A víte proč? Protože jsou fakt božské. A přidat do těsta špetku soli byl geniální tah!

Související recepty

Suroviny

máslo 225 g
změklé
jemně strouhaná
semínka vyškrábnutá
nebo 1 malé vejce
až 300 g, podle potřeby
sůl ¾ ČL
rozmarýn 1 PL
čerstvý, nasekaný najemno
krystalový cukr
hrubý, na obalení (nemusí být)

Postup

1

Máslo a cukr vyšlehejte pomocí robotu do nadýchané pěny. Vmíchejte citronovou kůru, šťávu, vanilku a žloutek (vejce).

2

Mouku prosejte přes jemné síto a vmíchejte do ní sůl a rozmarýn. Robot opět zapněte – na malé obrátky – a k máslové směsi postupně přidávejte ochucenou mouku a míchejte, dokud se z těsta nezačne tvořit koule.

3

Těsto rozdělte na poloviny a z každé rukama vytvořte váleček o průměru 4 cm. Váleček těsta důkladně obalte v cukru, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

4

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte papírem na pečení.

5

Těsto vyndejte z mrazáku, vybalte z fólie a nakrájejte na 0,5 cm silná kolečka a skládejte je na plech vedle sebe, ale nechávejte mezi nimi dostatečné rozestupy (alespoň 2–3 cm).

6

Pečte dozlatova. Bude to trvat asi 15 minut. Nechte úplně vychladnout. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě maximálně týden.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín