0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronovo-rozmarýnové sušenky

Citronovo-rozmarýnové sušenky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné Na 2 menší plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3854 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 365 g
Tuky 229 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víte, co zmizelo při focení v redakci nejdřív? Tyhle sušenky! A víte proč? Protože jsou fakt božské. A přidat do těsta špetku soli byl geniální tah!

Suroviny

máslo 225 g
změklé
krupicový cukr 150 g
citronová kůra 1 PL
jemně strouhaná
citronová štáva 1 PL
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
žloutek 1 ks
nebo 1 malé vejce
mouka pšeničná hladká 300 g
280–300 g, podle potřeby
sůl 0.75 ČL
rozmarýn 1 PL
čerstvý, nasekaný najemno
krystalový cukr
hrubý, na obalení (nemusí být)

1 Máslo a cukr vyšlehejte pomocí robotu do nadýchané pěny. Vmíchejte citronovou kůru, šťávu, vanilku a žloutek (vejce).

2 Mouku prosejte přes jemné síto a vmíchejte do ní sůl a rozmarýn. Robot opět zapněte – na malé obrátky – a k máslové směsi postupně přidávejte ochucenou mouku a míchejte, dokud se z těsta nezačne tvořit koule.

3 Těsto rozdělte na poloviny a z každé rukama vytvořte váleček o průměru 4cm. Váleček těsta důkladně obalte v cukru, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

4 Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte papírem na pečení.

5 Těsto vyndejte z mrazáku, vybalte z fólie a nakrájejte na 0,5cm silná kolečka a skládejte je na plech vedle sebe, ale nechávejte mezi nimi dostatečné rozestupy (alespoň 2–3 cm).

6 Pečte dozlatova. Bude to trvat asi 15 minut. Nechte úplně vychladnout. Skladujte v chladu ve vzduchotěsné nádobě maximálně týden.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit