Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Citrónový cheesecake

Popis receptu: 

V jednoduchosti je krása. Jednoduchý a přitom skvělý recept. Když jsem ho poprvé ochutnala hned jsem se zamilovala :)

Autor: Monika Švestková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    450g smetanového sýru Philadephia

    225g mascarpone

    200g krupicového cukru

    2 sáčky vanilkového cukru

    4 velká vejce

    2 žloutky

    1 lžíce citronové šťávy

    nastrouhaná kůra z 1 citrónu

    Na korpus:

    180g sušenek např. Bebe - cerealní

    2 lžičky mleté skořice

    60g másla, rozpuštěného

     

Příprava jídla

1. Troubu předehřát na 190°C

2. Sušenky nadrtit v robotu, a zpracovat společně se skořicí a rozpuštěným máslem

3. Sušenkovou hmotu natlačit rovnoměrně do dortové formy, vyložené pečícím papírem

4. Sušenkový základ pečeme 10-15 min při teplotě 190°C

5. Mezi tím připravíme náplň

- ručním šlehačem promícháme smetanový sýr, mascarpone a obojí cukr, až se vše spojí

- postupně po jednom vmícháme vejce a žloutky

- nakonec přidáme citronovou šťávu, kůru a smetanu

- hotový krém nalejeme na právě upečený korpus

6. Teplotu v troubě snížíme na 180°C 

- cheesecake vložíme zpět do trouby a pečeme 30-45min

- tak, aby náplň po okrajích byla pevná a uprostřed se ještě malinko chvěla

- vychladlý cheescake uvolníme od formy opartně nožem a servírujeme 

 

Přidat komentář