Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citrónový cheesecake s mascarpone

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5728 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 540 g
Tuky 330 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citronový cheesecake je láska na první kousnutí. Autorka receptu se do něj ihned zamilovala a proto se s námi o recept podělila.

Suroviny

např. Philadelphia
vejce 4 ks
nastrouhaná kůra + 1PL citronové šťávy
NA KORPUS
sušenky 180 g
např. BeBe
mletá
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřát na 190 °C.

2

Sušenky nadrťte v robotu, a společně se skořicí a rozpuštěným máslem zpracujte.

3

Sušenkovou hmotu natlačte rovnoměrně do dortové formy, vyložené pečícím papírem.

4

Sušenkový základ pečte 10–15 min při teplotě 190 °C.

5

Mezi tím si připravte náplň. Ručním šlehačem promíchejte smetanový sýr, mascarpone a oba cukry, až se společně spojí. Postupně po jednom vmíchejte vejce a žloutky. Nakonec přidejte citronovou šťávu a kůru. Hotový krém nalijte na upečený korpus.

6

Teplotu v troubě snižte na 180 °C, vložte do ní zpět cheesecake a pečte dalších 30–45 minut. Tak, aby náplň byla po krajích pevná a uprostřed se ještě malinko chvěla. Vychladlý cheesecake uvolněte z formy a případně si pomožte nožem. Rozkrájejte jednotlivé porce a servírujte.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: Sejakmon

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...