Citrónový cheesecake s mascarpone

Citrónový cheesecake s mascarpone

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

krémový sýr 450 g
mascarpone 225 g
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 2 bal
vejce 4 ks
žloutek 2 ks
citron 1 ks
nastrouhaná kůra + 1PL citronové šťávy
NA KORPUS
sušenky 180 g
skořice 2 ČL
máslo 60 g

Postup

1

Troubu předehřát na 190°C

2

Sušenky nadrtit v robotu, a zpracovat společně se skořicí a rozpuštěným máslem

3

Sušenkovou hmotu natlačit rovnoměrně do dortové formy, vyložené pečícím papírem

4

Sušenkový základ pečeme 10-15 min při teplotě 190°C

5

Mezi tím připravíme náplň

  • ručním šlehačem promícháme smetanový sýr, mascarpone a obojí cukr, až se vše spojí
  • postupně po jednom vmícháme vejce a žloutky
  • nakonec přidáme citronovou šťávu, kůru a smetanu
  • hotový krém nalejeme na právě upečený korpus
6

Teplotu v troubě snížíme na 180°C 

  • cheesecake vložíme zpět do trouby a pečeme 30-45min
  • tak, aby náplň po okrajích byla pevná a uprostřed se ještě malinko chvěla
  • vychladlý cheescake uvolníme od formy opartně nožem a servírujeme 
Autor: Sejakmon

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit