Citronový cheesecake je láska na první kousnutí. Autorka receptu se do něj ihned zamilovala a proto se s námi o recept podělila.
Suroviny
Postup
Troubu předehřát na 190 °C.
Sušenky nadrťte v robotu, a společně se skořicí a rozpuštěným máslem zpracujte.
Sušenkovou hmotu natlačte rovnoměrně do dortové formy, vyložené pečícím papírem.
Sušenkový základ pečte 10–15 min při teplotě 190 °C.
Mezi tím si připravte náplň. Ručním šlehačem promíchejte smetanový sýr, mascarpone a oba cukry, až se společně spojí. Postupně po jednom vmíchejte vejce a žloutky. Nakonec přidejte citronovou šťávu a kůru. Hotový krém nalijte na upečený korpus.
Teplotu v troubě snižte na 180 °C, vložte do ní zpět cheesecake a pečte dalších 30–45 minut. Tak, aby náplň byla po krajích pevná a uprostřed se ještě malinko chvěla. Vychladlý cheesecake uvolněte z formy a případně si pomožte nožem. Rozkrájejte jednotlivé porce a servírujte.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com