Korpus je hutný, sytý a báááječný. Ale klidně ho nahraďte jiným tmavým piškotem.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 110 °C a vyrobte duchy. Bílek vyšlehejte do polotuha, přišlehejte cukr. Až bude hmota pevná, dejte ji do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkejte hromádky ve tvaru duchů. Sušte v troubě asi 1 a 1/2 hodiny. (Můžete je upéct i dva dny dopředu, ale nedávejte je do lednice).
Na korpus předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosijte kakao, mouku, prášek a cukr. V jiné misce smíchejte vejce, mléko a olej, vše přilijte k suchým surovinám a spojte. Těsto nalijte do formy o velikosti 20 x 30 cm vymazané máslem a vyložené papírem na pečení. Pečte asi 30 minut a pak ho nechte vychladnout.
Přiveďte k varu smetanu, vhoďte do ní nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak čokoládou potřete několik máslových sušenek, nejlépe to půjde štětcem. Nechte vychladnout. Zbytek polevy vylijte na koláč a uhlaďte nožem. Čokoládové sušenky nadrťte a koláč jimi posypejte.
Bílou čokoládu rozehřejte nad vodní lázní, a až se rozpustí, vlijte ji do cukrářského sáčku. Po 10 minutách mu ustřihněte roh a můžete jí zdobit náhrobní kameny nebo lepit stříbrné kuličky jako oči na duchy. Až čokoláda na kamenech zaschne, zabořte kameny a duchy do korpusu.
NĚCO NAVÍC
Náhrobní kameny můžete vytvořit z polomáčených sušenek.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Halloweenské pečení aneb nápady na strašidelně dobré pohoštění pro děti i dospělé(17 receptů )
- Strašidelná party(10 receptů )
- Strašidelné menu (nejen) pro děti: 16 receptů na halloweenskou party(16 receptů )