0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový hřbitov

Čokoládový hřbitov
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový hřbitov

4.4 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6892 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 679 g
Tuky 387 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus je hutný, sytý a báááječný. Ale klidně ho nahraďte jiným tmavým piškotem.

Suroviny

kakao holandského typu 85 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
třtinový cukr 250 g
vejce 4 ks
mléko 200 ml
rostlinný olej 175 ml
Na ozdobu
moučkový cukr 50 g
tmavá čokoláda 200 g
sušenky 125 g
máslové
čokoládové sušenky 100 g
třeba Koka
bílá čokoláda 25 g
či poleva z bílé čokolády
cukrové a čokoládové zdobení
stříbrné kuličky

1 Předehřejte troubu na 110 °C a vyrobte duchy. Bílek vyšlehejte do polotuha, přišlehejte cukr. Až bude hmota pevná, dejte ji do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkejte hromádky ve tvaru duchů. Sušte v troubě asi 1 a 1/2 hodiny. (Můžete je upéct i dva dny dopředu, ale nedávejte je do lednice).

2 Na korpus předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosijte kakao, mouku, prášek a cukr. V jiné misce smíchejte vejce, mléko a olej, vše přilijte k suchým surovinám a spojte. Těsto nalijte do formy o velikosti 20 x 30 cm vymazané máslem a vyložené papírem na pečení. Pečte asi 30 minut a pak ho nechte vychladnout.

3 Přiveďte k varu smetanu, vhoďte do ní nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak čokoládou potřete několik máslových sušenek, nejlépe to půjde štětcem. Nechte vychladnout. Zbytek polevy vylijte na koláč a uhlaďte nožem. Čokoládové sušenky nadrťte a koláč jimi posypejte.

4 Bílou čokoládu rozehřejte nad vodní lázní, a až se rozpustí, vlijte ji do cukrářského sáčku. Po 10 minutách mu ustřihněte roh a můžete jí zdobit náhrobní kameny nebo lepit stříbrné kuličky jako oči na duchy. Až čokoláda na kamenech zaschne, zabořte kameny a duchy do korpusu.

NĚCO NAVÍC
Náhrobní kameny můžete vytvořit z polomáčených sušenek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč