0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový hřbitov

Čokoládový hřbitov
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový hřbitov

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6892 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 679 g
Tuky 387 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Korpus je hutný, sytý a báááječný. Ale klidně ho nahraďte jiným tmavým piškotem.

Suroviny

kakao holandského typu 85 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
třtinový cukr 250 g
vejce 4 ks
mléko 200 ml
rostlinný olej 175 ml
Na ozdobu
bílek 1 ks
moučkový cukr 50 g
smetana na vaření 200 ml
12%
tmavá čokoláda 200 g
sušenky 125 g
máslové
čokoládové sušenky 100 g
třeba Koka
bílá čokoláda 25 g
či poleva z bílé čokolády
cukrové a čokoládové zdobení
stříbrné kuličky

1 Předehřejte troubu na 110 °C a vyrobte duchy. Bílek vyšlehejte do polotuha, přišlehejte cukr. Až bude hmota pevná, dejte ji do cukrářského sáčku, odstřihněte špičku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkejte hromádky ve tvaru duchů. Sušte v troubě asi 1 a 1/2 hodiny. (Můžete je upéct i dva dny dopředu, ale nedávejte je do lednice).

2 Na korpus předehřejte troubu na 180 °C. Do mísy prosijte kakao, mouku, prášek a cukr. V jiné misce smíchejte vejce, mléko a olej, vše přilijte k suchým surovinám a spojte. Těsto nalijte do formy o velikosti 20 x 30 cm vymazané máslem a vyložené papírem na pečení. Pečte asi 30 minut a pak ho nechte vychladnout.

3 Přiveďte k varu smetanu, vhoďte do ní nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak čokoládou potřete několik máslových sušenek, nejlépe to půjde štětcem. Nechte vychladnout. Zbytek polevy vylijte na koláč a uhlaďte nožem. Čokoládové sušenky nadrťte a koláč jimi posypejte.

4 Bílou čokoládu rozehřejte nad vodní lázní, a až se rozpustí, vlijte ji do cukrářského sáčku. Po 10 minutách mu ustřihněte roh a můžete jí zdobit náhrobní kameny nebo lepit stříbrné kuličky jako oči na duchy. Až čokoláda na kamenech zaschne, zabořte kameny a duchy do korpusu.

NĚCO NAVÍC
Náhrobní kameny můžete vytvořit z polomáčených sušenek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit