Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort ‚hrad pro princezny‘

Dort ‚hrad pro princezny‘

3.6/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Pro zkušené Na 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13198 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 1776 g
Tuky 543 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typicky dívčí dort pro všechny malé (i velké) princezny. Když vynecháte růžovou barvu a použijete různé odstíny modré, máte dort na populární téma Ledové království!

Suroviny

máslo 400 g
na vymazání plechu
vejce 8 ks
ze 3 biocitronů
škrob 250 g
(Maizena)
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
do pečiva
trocha
mouka pšeničná hrubá
na vysypání plechu
marmeláda
jakákoliv, na spojení korpusů
Na polevu
máslo 100 g
změklé
Na ozdobení
zmrzlinové kornouty 5 ks
na věžičky
tyrkysové, růžové
bonbóny
na ozdobu
jedlý papír na vlajku a bránu

Postup

1

Dva pekáče o rozměrech cca 30 x 20 cm vytřete máslem a vysypte hrubou moukou, troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Máslo s cukrem utřete do pěny, pak jedno po druhém zašlehejte vejce a citronovou kůru. Postupně přidávejte mouku prosátou se škrobem, solí a kypřicím práškem. Těsto by mělo stékat ze lžíce, pokud je příliš tuhé, přimíchejte do něj trochu mléka. Vlijte do pekáčů, uhlaďte a asi hodinu pečte, zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá.

3

Upečené korpusy nechte vychladnout a pak rozkrájejte tak, abyste získali dva velké čtverce o rozměrech 20 x 20 cm. Ze zbytku vyřízněte dva menší čtverce o velikosti cca 10 x 10cm; zbytek třeba můžete rozdrobit slepicím. Marmeládou spojte nejprve velké čtverce, na ně postavte menší.

4

Utřete suroviny na polevu a celý dort důkladně potřete. Bílek smíchejte s 50 g moučkového cukru a citronem a obarvěte na růžovo a tyrkysovo. Směsí potřete kornouty, nechte zaschnout a rozmístěte je na dort. Zbytek polevy pak zahustěte zbytkem cukru a dozdobte hrany dortu. Přidejte bonbony a dekorace z jedlého papíru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč