Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pizza
Čokoládová pizza
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Čokoládová pizza

2.3/5 Počet hodnocení: 115
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2612 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 372 g
Tuky 101 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

změklé
třtinový cukr muscovado světlý 75 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ½ ČL
čokoládové pecičky 100 g
malé kostičky karamelového fondánu
marshmallows 1 hrst
mini
slaný
tmavá čokoláda 25 g
70%, rozpuštěná

Postup

1

Máslo prošlehejte s krupicovým i třtinovým cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a zapracujte. Nakonec vmíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, polovinu čokoládových peciček a polovinu karamelového fondánu. Těsto dejte na 30 minut do lednice, aby trochu ztuhlo.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyklopte na arch pečicího papíru, stlačte a vytvarujte do kruhu. Zakryjte dalším archem pečicího papíru a vyválejte na kolo o průměru zhruba 29cm. Vyválené těsto dejte na plech nebo na perforovaný kulatý plech na pizzu a dejte do lednice chladit na 30 minut.

3

Z vychlazeného těsta sejměte vrchní arch pečicího papíru a plech s těstem vložte do předehřáté trouby. Pečte 10–15 minut dozlatova. Troubu vypněte, sušenku vyjměte a posypte ji marshmallows. Vraťte ji na minutku do vypnuté trouby, jen aby se marshmallows trochu roztekly. Poté posypte zbylými čokoládovými pecičkami a karamelovým fondánem. Dejte na 1–2 minuty pod gril, aby marshmallows byly lehce dozlatova. Nebo použijte cukrářskou pistoli, tak nad opálením budete mít větší kontrolu.

4

Sušenku zacákejte slaným karamelem (můžete jej trochu rozehřát, aby lépe tekl) a rozpuštěnou čokoládou.

5

Sušenku zacákejte slaným karamelem (můžete jej trochu rozehřát, aby lépe tekl) a rozpuštěnou čokoládou.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín