Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pizza
Čokoládová pizza
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Čokoládová pizza

2.3/5 Počet hodnocení: 112
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2612 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 372 g
Tuky 101 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

změklé
třtinový cukr muscovado světlý 75 g
vejce 1 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ½ ČL
čokoládové pecičky 100 g
malé kostičky karamelového fondánu
marshmallows 1 hrst
mini
slaný
tmavá čokoláda 25 g
70%, rozpuštěná

Postup

1

Máslo prošlehejte s krupicovým i třtinovým cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a zapracujte. Nakonec vmíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, polovinu čokoládových peciček a polovinu karamelového fondánu. Těsto dejte na 30 minut do lednice, aby trochu ztuhlo.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Těsto vyklopte na arch pečicího papíru, stlačte a vytvarujte do kruhu. Zakryjte dalším archem pečicího papíru a vyválejte na kolo o průměru zhruba 29cm. Vyválené těsto dejte na plech nebo na perforovaný kulatý plech na pizzu a dejte do lednice chladit na 30 minut.

3

Z vychlazeného těsta sejměte vrchní arch pečicího papíru a plech s těstem vložte do předehřáté trouby. Pečte 10–15 minut dozlatova. Troubu vypněte, sušenku vyjměte a posypte ji marshmallows. Vraťte ji na minutku do vypnuté trouby, jen aby se marshmallows trochu roztekly. Poté posypte zbylými čokoládovými pecičkami a karamelovým fondánem. Dejte na 1–2 minuty pod gril, aby marshmallows byly lehce dozlatova. Nebo použijte cukrářskou pistoli, tak nad opálením budete mít větší kontrolu.

4

Sušenku zacákejte slaným karamelem (můžete jej trochu rozehřát, aby lépe tekl) a rozpuštěnou čokoládou.

5

Sušenku zacákejte slaným karamelem (můžete jej trochu rozehřát, aby lépe tekl) a rozpuštěnou čokoládou.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč