Snadný recept na měkké sušenky s vláčným středem, zlatými okraji a lahodnými kousky čokolády, které udělají dojem na rodinu i přátele. Cookies upečte raději hodně, protože budou mizet rychlostí blesku.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem.
Do mísy dejte změklé solené máslo a oba druhy cukru a vyšlehejte do pěny.
Vmíchejte 2 lžičky vanilkového extraktu a 1 velké vejce.
Do mísy prosejte hladkou mouku, jedlou sodu a sůl a vařečkou promíchejte.
Přidejte 200 g čokoládových peciček nebo kousků čokolády a dobře promíchejte.
Lžičkou dělejte na vyložené plechy malé kopečky. Těsto by mělo vystačit na cca 30 sušenek.
Pečte je 8–10 minut, dokud nejsou na okrajích světle hnědé a uprostřed stále mírně měkké, pokud je zmáčknete.
Nechte sušenky chladnout několik minut na plechu. Poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
NĚCO NAVÍC
- Zmražení sušenek – pokud jste sušenky zamrazili, vyjměte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Po rozmrznutí je vložte do trouby vyhřáté na 190 °C a zahřívejte 2-3 minuty, aby zkřehly. Nenechávejte je tam příliš dlouho, jinak se vysuší.
- Uchování těsta – syrové těsto můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici až dva týdny. Stačí vyjmout část těsta, dát ho na plech vyložený pečicím papírem a před pečením ho nechat 5 minut ohřát na pokojovou teplotu.
Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.