0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sušenky s kousky čokolády (cookies)

Sušenky s kousky čokolády (cookies)
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Sušenky s kousky čokolády (cookies)

4.3 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné Na 30 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 312 g
Tuky 141 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný recept na měkké sušenky s vláčným středem, zlatými okraji a lahodnými kousky čokolády, které udělají dojem na rodinu i přátele. Udělejte jich raději hodně, protože budou mizet rychlostí blesku.

Suroviny

máslo 150 g
solené, změklé (nebo klasické máslo vyšlehané se 4 g soli)
třtinový cukr muscovado světlý 80 g
krupicový cukr 80 g
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 1 ks
velikosti L
mouka pšeničná hladká 225 g
jedlá soda ½ ČL
sůl ¼ ČL
čokoládové pecičky 200 g
nebo tmavá čokoláda nasekaná na kousky

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C a dva plechy vyložte pečicím papírem.

2

Do mísy dejte změklé solené máslo a oba druhy cukru a vyšlehejte do pěny.

3

Vmíchejte 2 lžičky vanilkového extraktu a 1 velké vejce.

4

Do mísy prosejte hladkou mouku, jedlou sodu a sůl a vařečkou promíchejte.

5

Přidejte 200 g čokoládových peciček nebo kousků čokolády a dobře promíchejte.

6

Lžičkou dělejte na vyložené plechy malé kopečky. Těsto by mělo vystačit na cca 30 sušenek.

7

Pečte je 8–10 minut, dokud nejsou na okrajích světle hnědé a uprostřed stále mírně měkké, pokud je zmáčknete.

8

Nechte sušenky chladnout několik minut na plechu. Poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC

  • Zmražení sušenek – pokud jste sušenky zamrazili, vyjměte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Po rozmrznutí je vložte do trouby vyhřáté na 190°C a zahřívejte 2-3 minuty, aby zkřehly. Nenechávejte je tam příliš dlouho, jinak se vysuší.
     
  • Uchování těsta – syrové těsto můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici až dva týdny. Stačí vyjmout část těsta, dát ho na plech vyložený pečicím papírem a před pečením ho nechat 5 minut ohřát na pokojovou teplotu.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč