0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sušenky s kousky čokolády (cookies)

Sušenky s kousky čokolády (cookies)
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Sušenky s kousky čokolády (cookies)

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na 30 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2739 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 312 g
Tuky 141 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný recept na měkké sušenky s vláčným středem, zlatými okraji a lahodnými kousky čokolády, které udělají dojem na rodinu i přátele. Udělejte jich raději hodně, protože budou mizet rychlostí blesku.

Suroviny

máslo 150 g
solené, změklé (nebo klasické máslo vyšlehané se 4 g soli)
třtinový cukr muscovado světlý 80 g
krupicový cukr 80 g
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 1 ks
velikosti L
mouka pšeničná hladká 225 g
jedlá soda 0.5 ČL
sůl 0.25 ČL
čokoládové pecičky 200 g
nebo tmavá čokoláda nasekaná na kousky

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C a dva plechy vyložte pečicím papírem.

2

Do mísy dejte změklé solené máslo a oba druhy cukru a vyšlehejte do pěny.

3

Vmíchejte 2 lžičky vanilkového extraktu a 1 velké vejce.

4

Do mísy prosejte hladkou mouku, jedlou sodu a sůl a vařečkou promíchejte.

5

Přidejte 200 g čokoládových peciček nebo kousků čokolády a dobře promíchejte.

6

Lžičkou dělejte na vyložené plechy malé kopečky. Těsto by mělo vystačit na cca 30 sušenek.

7

Pečte je 8–10 minut, dokud nejsou na okrajích světle hnědé a uprostřed stále mírně měkké, pokud je zmáčknete.

8

Nechte sušenky chladnout několik minut na plechu. Poté je přendejte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

NĚCO NAVÍC

  • Zmražení sušenek – pokud jste sušenky zamrazili, vyjměte je a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Po rozmrznutí je vložte do trouby vyhřáté na 190°C a zahřívejte 2-3 minuty, aby zkřehly. Nenechávejte je tam příliš dlouho, jinak se vysuší.
     
  • Uchování těsta – syrové těsto můžete uchovávat v uzavřené nádobě v lednici až dva týdny. Stačí vyjmout část těsta, dát ho na plech vyložený pečicím papírem a před pečením ho nechat 5 minut ohřát na pokojovou teplotu.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit