Půvab fondánu se skrývá v tekutém čokoládovém srdci. Sladkou bábovičku doporučujeme podávat s něčím nakyslým – višňové (nebo malinové) coulis je ideální volba!
Suroviny
Postup
Čokoládu rozpusťte v misce ve vodní lázni. Máslo vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Postupně do pěny zašlehejte vejce jedno po druhém a nakonec zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Vařečkou nebo lžící pak vmíchejte prosátou mouku. Formičky o objemu 100–150 ml vylijte rozpuštěným máslem.
Těsto přesuňte do cukrářského sáčku bez trubičky a směsí naplňte formičky do tří čtvrtin. Naplněné formičky přesuňte do mrazáku a nechte zmrazit.
Zatímco se dortíky mrazí, suroviny na coulis vložte do kastrůlku, zalijte 80–150 ml vody, vařte 15 minut a rozmixujte. Propasírujte přes cedník, a je-li třeba, svařte na požadovanou hustotu.
Před pečením dortíky nechte povolit v chladničce a rozehřejte troubu na 180°C. Pečte asi 8 minut, aby byl střed dortíků tekutý. Vyklopte na dezertní talířky a přelijte višňovým coulis.
NĚCO NAVÍC
Dortíky můžete péct i bez zmrazení, ale pro tekutý střed je lepší těsto ve formičkách před pečením zmrazit a následně nechat povolit. Pokud těsto rozdělíte do 4 větších formiček, pečte o 2 minuty déle.