Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový fondant s višňovým coulis
Čokoládový fondant s višňovým coulis
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový fondant s višňovým coulis

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné Na 6–8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2928 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 335 g
Tuky 137 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Půvab fondánu se skrývá v tekutém čokoládovém srdci. Sladkou bábovičku doporučujeme podávat s něčím nakyslým – višňové (nebo malinové) coulis je ideální volba!

Související recepty

Suroviny

tmavá čokoláda 120 g
70 %
mírně změklé + rozpuštěné máslo navíc na vylití formiček
vejce 4 ks
150 g
Na višňové coulis
višně 450 g
mražené či čerstvé, vypeckované

Postup

1

Čokoládu rozpusťte v misce ve vodní lázni. Máslo vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Postupně do pěny zašlehejte vejce jedno po druhém a nakonec zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Vařečkou nebo lžící pak vmíchejte prosátou mouku. Formičky o objemu 100–150 ml vylijte rozpuštěným máslem.

2

Těsto přesuňte do cukrářského sáčku bez trubičky a směsí naplňte formičky do tří čtvrtin. Naplněné formičky přesuňte do mrazáku a nechte zmrazit.

3

Zatímco se dortíky mrazí, suroviny na coulis vložte do kastrůlku, zalijte 80–150 ml vody, vařte 15 minut a rozmixujte. Propasírujte přes cedník, a je-li třeba, svařte na požadovanou hustotu.

4

Před pečením dortíky nechte povolit v chladničce a rozehřejte troubu na 180°C. Pečte asi 8 minut, aby byl střed dortíků tekutý. Vyklopte na dezertní talířky a přelijte višňovým coulis.

NĚCO NAVÍC
Dortíky můžete péct i bez zmrazení, ale pro tekutý střed je lepší těsto ve formičkách před pečením zmrazit a následně nechat povolit. Pokud těsto rozdělíte do 4 větších formiček, pečte o 2 minuty déle.

Související články

Apetit magazín