Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda? Přesně tu najdete, jakmile rozkrojíte tento čokoládový fondán. Ozdobte ho jako my ostružinami, ale můžete přidat i kopeček čokoládové zmrzliny.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem.
Ke zbylému máslu přidejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Míchejte, aby se čokoláda s máslem dokonale spojila.
Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, potom k nim opatrně a krátce zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Čokoládovou hmotu rozdělte do připravených formiček.
Pečte v předehřáté troubě 8–10 minut.
Po upečení vyklopte na talíř, ozdobte ostružinami, posypte kakaem a zatepla podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Romantická večeře lehce, hravě, neodolatelně: 33x skvělých receptů v barvách lásky(33 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )
- Pečte s ostružinami a zažijte blaho na duši i na jazyku(22 receptů )