Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový fondán s ostružinami

Čokoládový fondán s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový fondán s ostružinami

4.5/5 Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob (podle velikosti formiček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6147 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 387 g
Tuky 415 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda?

Suroviny

máslo 180 g
kakao holandského typu 100 g
tmavá čokoláda 200 g
50 % kakaa
vejce 4 ks
žloutek 4 ks
třtinový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 180 g
Na dokončení
čerstvé, na ozdobení
kakao holandského typu
na poprášení

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C.

2

Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem.

3

Ke zbylému máslu přidejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Míchejte, aby se čokoláda s máslem dokonale spojila.

4

Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, potom k nim opatrně a krátce zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Čokoládovou hmotu rozdělte do připravených formiček.

5

Pečte v předehřáté troubě 8–10 minut.

6

Po upečení vyklopte na talíř, ozdobte ostružinami, posypte kakaem a zatepla podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč