Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda?
Postup
Troubu rozehřejte na 180°C.
Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem.
Ke zbylému máslu přidejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Míchejte, aby se čokoláda s máslem dokonale spojila.
Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, potom k nim opatrně a krátce zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Čokoládovou hmotu rozdělte do připravených formiček.
Pečte v předehřáté troubě 8–10 minut.
Po upečení vyklopte na talíř, ozdobte ostružinami, posypte kakaem a zatepla podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů)
- 80 čokoládových (a božských) dezertů s tipy jak na ně(82 receptů)
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)
- Romantická večeře lehce, hravě, neodolatelně: 33x skvělých receptů v barvách lásky(33 receptů)
- Pečte s ostružinami a zažijte blaho na duši i na jazyku(22 receptů)