
Čokoládový fondán s ostružinami
Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda?
Ingredience
- 180 g másla
- 100 g kakaa holandského typu
- 200 g tmavé čokolády (50% kakaa)
- 4 vejce
- 4 žloutky
- 200 g třtinového cukru
- 180 g hladké mouky
- čerstvé ostružiny na ozdobení
- kakao holandského typu na poprášení
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Troubu rozehřejte na 180°C. Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem. Ke zbylému máslu přidejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Míchejte, aby se čokoláda s máslem dokonale spojila.
2 Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, potom k nim opatrně a krátce zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Čokoládovou hmotu rozdělte do připravených formiček.
3 Pečte v předehřáté troubě 8–10 minut. Po upečení vyklopte na talíř, ozdobte ostružinami, posypte kakaem a zatepla podávejte.
Přidat komentář