Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový fondán s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob (podle velikosti formiček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6147 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 387 g
Tuky 415 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda? Přesně tu najdete, jakmile rozkrojíte tento čokoládový fondán. Ozdobte ho jako my ostružinami, ale můžete přidat i kopeček čokoládové zmrzliny.

Související recepty

Suroviny

máslo 180 g
tmavá čokoláda 200 g
50 % kakaa
vejce 4 ks
třtinový cukr 200 g
Na dokončení
čerstvé, na ozdobení

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 °C.

2

Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem.

3

Ke zbylému máslu přidejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Míchejte, aby se čokoláda s máslem dokonale spojila.

4

Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, potom k nim opatrně a krátce zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Čokoládovou hmotu rozdělte do připravených formiček.

5

Pečte v předehřáté troubě 8–10 minut.

6

Po upečení vyklopte na talíř, ozdobte ostružinami, posypte kakaem a zatepla podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...