Čokoládový fondán s ostružinami

Čokoládový fondán s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládový fondán s ostružinami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8 osob (podle velikosti formiček)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6147 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 387 g
Tuky 415 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, nad kterým zajásají nejen všichni čokoholici. Je snad něco lepšího než horká tekutá čokoláda?

Související recepty

Suroviny

máslo 180 g
kakao holandského typu 100 g
tmavá čokoláda 200 g
50 % kakaa
vejce 4 ks
žloutek 4 ks
třtinový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 180 g
Na dokončení
ostružiny
čerstvé, na ozdobení
kakao holandského typu
na poprášení

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Máslo rozpusťte ve větší misce. Formičky na fondán dvakrát vymažte částí rozpuštěného másla. Po prvním vymazání dejte formičky na chvíli do lednice a poté znova vymažte a vysypte kakaem. Ke zbylému máslu přidejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Míchejte, aby se čokoláda s máslem dokonale spojila.

2 Vejce a žloutky vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, potom k nim opatrně a krátce zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a mouku. Čokoládovou hmotu rozdělte do připravených formiček.

3 Pečte v předehřáté troubě 8–10 minut. Po upečení vyklopte na talíř, ozdobte ostružinami, posypte kakaem a zatepla podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit