Použijete-li na žhavé srdce bábovičky bílou čokoládu, dočkáte se při krájení efektního překvapení: tmavé těsto skrývá tekutou bílou čokoládu. Bábovičky se srdcem y bílé čokolády jsou skvělým dezertem na neděli i na romantickou večeři.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo na 160 °C (horkovzdušnou). Tmavou čokoládu rozpusťte.
Šest formiček o obsahu nejméně 100 ml vymastěte a vysypte cukrem. Máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu vyšlehejte do pěny, po jednom vmíchejte žloutky, potom mouku prosetou s práškem do pečiva a mleté oříšky nebo mandle. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně přimíchejte k čokoládové hmotě.
Formičky naplňte ze dvou čtvrtin čokoládovou směsí, navrch položte vždy 2 čtverečky bílé čokolády a překryjte tmavou směsí. Náplň při pečení hodně nabývá, proto by měla dosahovat nanejvýš do tří čtvrtin výše formičky.
Formičky postavte na plech a pečte 15–20 minut. Sejměte z plechu, nechte asi 15 minut chladnout mimo troubu a opatrně vyklopte na talíř. Pak už rychle servírujte, aby vám tekuté překvapení uvnitř báboviček neztuhlo!
Komentáře
29.07.2008 20:54
Jaká bílá čokoláda?