0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3353 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 260 g
Tuky 225 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Použijete-li na žhavé srdce bábovičky bílou čokoládu, dočkáte se při krájení efektního překvapení: tmavé těsto skrývá tekutou bílou čokoládu.

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
krupicový cukr 100 g
máslo 100 g
změklé
vejce 3 ks
žloutky, bílky oddeleně
mouka pšeničná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
lískové oříšky 50 g
mletých najemno, lze nahradit mandlemi
bílá čokoláda 12 kostek
s vysokým obsahem kakaového másla
sůl špetka
tuk
na vymazání formiček
krupicový cukr
na vysypání formiček

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C (elektrickou) nebo na 160 °C (horkovzdušnou). Tmavou čokoládu rozpusťte.

2

Šest formiček o obsahu nejméně 100 ml vymastěte a vysypte cukrem. Máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu vyšlehejte do pěny, po jednom vmíchejte žloutky, potom mouku prosetou s práškem do pečiva a mleté oříšky nebo mandle. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně přimíchejte k čokoládové hmotě.

3

Formičky naplňte ze dvou čtvrtin čokoládovou směsí, navrch položte vždy 2 čtverečky bílé čokolády a překryjte tmavou směsí. Náplň při pečení hodně nabývá, proto by měla dosahovat nanejvýš do tří čtvrtin výše formičky.

4

Formičky postavte na plech a pečte 15–20 minut. Sejměte z plechu, nechte asi 15 minut chladnout mimo troubu a opatrně vyklopte na talíř. Pak už rychle servírujte, aby vám tekuté překvapení uvnitř báboviček neztuhlo!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Dělala jsem už 2x, je to moc dobré,akorát nevím jakou čokoládu dát,aby zůstala tak jak je na obrázku,jedli jsme ještě teplé a vždy zůstala tuhá,jednou jsem použila Milku a jednou ze sparu, v těch bílých není moc velký výběr...

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit