0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Conchiglie s rajčaty a citronem

Conchiglie s rajčaty a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Conchiglie s rajčaty a citronem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1841 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 176 g
Tuky 70 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčata, bazalka a olivový olej – působivější letní kombinaci najdete jen stěží.

Suroviny

rajče 400 g
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 10 ks
listy, nasekané
olivový olej 3 PL
těstoviny 320 g
conchiglie rigate
citronová kůra
z jednoho citronu
bazalka
na ozdobení

1 400 g rajčat pokrájených na kostičky smíchejte se solí, pepřem, 10 nasekanými listy bazalky a 3 lžícemi panenského olivového oleje; nechte odpočívat půl hodiny. Uvařte v osolené vodě conchiglie rigate a minutu před scezením do vody přidejte proužky žluté kůry z jednoho  citronu.

2 Sceďte na hustém sítu a smíchejte s rajčatovou směsí. Ozdobte bazalkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit