0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Conchiglie s rajčaty a citronem

Conchiglie s rajčaty a citronem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Conchiglie s rajčaty a citronem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1841 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 176 g
Tuky 70 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rajčata, bazalka a olivový olej – působivější letní kombinaci najdete jen stěží.

Suroviny

rajče 400 g
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 10 ks
listy, nasekané
olivový olej 3 PL
těstoviny 320 g
conchiglie rigate
citronová kůra
z jednoho citronu
bazalka
na ozdobení

1 400 g rajčat pokrájených na kostičky smíchejte se solí, pepřem, 10 nasekanými listy bazalky a 3 lžícemi panenského olivového oleje; nechte odpočívat půl hodiny. Uvařte v osolené vodě conchiglie rigate a minutu před scezením do vody přidejte proužky žluté kůry z jednoho  citronu.

2 Sceďte na hustém sítu a smíchejte s rajčatovou směsí. Ozdobte bazalkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit