0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kmínové pečené papriky s rajčaty a olivami

Kmínové pečené papriky s rajčaty a olivami

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 48 g
Tuky 57 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát chutná skvěle zatepla i zastudena a můžete ho připravit i den dopředu.

Suroviny

paprika červená 4 ks
zbavené semínek a nakrájená na proužky
olivový olej 3 PL
sůl
rajčata cherry 600 g
na větvičce
pepř
kmín 1 ČL
drcený
olivy zelené 100 g

1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Papriky rozložte na plech potažený pečicím papírem a pokapejte je dvěma lžícemi oleje. Osolte je, opepřete a pečte v troubě asi dvacet minut doměkka. Pak na papriky posaďte rajčata na větvičce, poprašte je kmínem a pokapejte zbývajícím olejem. Znovu osolte a opepřete a pečte dalších deset minut, až se rajčatům zkrabatí slupka.

2 Papriky s rajčaty přesuňte na servírovací talíř a před podáváním promíchejte s olivami. Pečenou zeleninu si můžete připravit den dopředu a podávat ji studenou nebo ohřát v troubě, pět minut stačí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč