Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kmínové pečené papriky s rajčaty a olivami

Kmínové pečené papriky s rajčaty a olivami

3.2/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 48 g
Tuky 57 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát chutná skvěle zatepla i zastudena a můžete ho připravit i den dopředu.

Související recepty

Suroviny

zbavené semínek a nakrájená na proužky
olivový olej 3 PL
sůl
rajčata cherry 600 g
na větvičce
pepř
kmín 1 ČL
drcený

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Papriky rozložte na plech potažený pečicím papírem a pokapejte je dvěma lžícemi oleje. Osolte je, opepřete a pečte v troubě asi dvacet minut doměkka. Pak na papriky posaďte rajčata na větvičce, poprašte je kmínem a pokapejte zbývajícím olejem. Znovu osolte a opepřete a pečte dalších deset minut, až se rajčatům zkrabatí slupka.

2

Papriky s rajčaty přesuňte na servírovací talíř a před podáváním promíchejte s olivami. Pečenou zeleninu si můžete připravit den dopředu a podávat ji studenou nebo ohřát v troubě, pět minut stačí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...