Kmínové pečené papriky s rajčaty a olivami

Kmínové pečené papriky s rajčaty a olivami

3.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 48 g
Tuky 57 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát chutná skvěle zatepla i zastudena a můžete ho připravit i den dopředu.

Suroviny

paprika červená 4 ks
zbavené semínek a nakrájená na proužky
olivový olej 3 PL
sůl
rajčata cherry 600 g
na větvičce
pepř
kmín 1 ČL
drcený
olivy zelené 100 g

1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Papriky rozložte na plech potažený pečicím papírem a pokapejte je dvěma lžícemi oleje. Osolte je, opepřete a pečte v troubě asi dvacet minut doměkka. Pak na papriky posaďte rajčata na větvičce, poprašte je kmínem a pokapejte zbývajícím olejem. Znovu osolte a opepřete a pečte dalších deset minut, až se rajčatům zkrabatí slupka.

2 Papriky s rajčaty přesuňte na servírovací talíř a před podáváním promíchejte s olivami. Pečenou zeleninu si můžete připravit den dopředu a podávat ji studenou nebo ohřát v troubě, pět minut stačí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit