Tenhle salát chutná skvěle zatepla i zastudena a můžete ho připravit i den dopředu.
Suroviny
paprika červená
4
ks
zbavené semínek a nakrájená na proužky
olivový olej
3
PL
sůl
rajčata cherry
600
g
na větvičce
pepř
kmín
1
ČL
drcený
olivy zelené
100
g
Postup
1
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Papriky rozložte na plech potažený pečicím papírem a pokapejte je dvěma lžícemi oleje. Osolte je, opepřete a pečte v troubě asi dvacet minut doměkka. Pak na papriky posaďte rajčata na větvičce, poprašte je kmínem a pokapejte zbývajícím olejem. Znovu osolte a opepřete a pečte dalších deset minut, až se rajčatům zkrabatí slupka.
2
Papriky s rajčaty přesuňte na servírovací talíř a před podáváním promíchejte s olivami. Pečenou zeleninu si můžete připravit den dopředu a podávat ji studenou nebo ohřát v troubě, pět minut stačí.