Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty

Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3520 kcal
Bílkoviny 172 g
Cukr 294 g
Tuky 170 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Těstovinová klasika - rajčata, mozzarella, chilli, a spousta bylinek.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno nasekaná
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
sušená, rozdrobená
rajčata 1.5 kg
zralá, lze nahradit třemi konzervami 400 g loupaných rajčat
bazalka hrst
čerstvé listy
vinný ocet červený 1 PL
nemusí být
těstoviny 400 g
nejlépe orecchiette
parmazán 4 hrsti
čerstvě nastrouhaný
mozzarella 450 g
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 Předehřejte troubu na 200 °C a na plotnu dejte vařit velký hrnec s osolenou vodou. Na pánev vlijte olej, přidejte česnek, cibuli, chilli papričky a opékejte na malém plameni asi 10 minut do změknutí; neměly by ale zhnědnout.

2 Pokud používáte čerstvá rajčata, ponořte je na 40 sekund do vroucí vody, vyndejte je do mísy, zchlaďte proudem studené vody, oloupejte a nakrájejte nahrubo.

3
Pak rajčata – čerstvá nebo konzervovaná – přidejte do pánve a přilijte 100 ml vody. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Pak omáčku dohladka rozmixujte tyčovým mixérem nebo v robotu. Natrhejte do omáčky listy bazalky, osolte a opepřete, a pokud chcete, přidejte i červený vinný ocet.

4 Těstoviny nasypte do vroucí vody a uvařte podle návodu, pak je slijte a smíchejte s polovinou omáčky a parmazánem.

5 Vymažte pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dejte do pekáče vrstvu těstovin, část omáčky, hrst parmazánu a třetinu mozzarelly. Pokračujte ve vrstvení stejným způsobem, až vše spotřebujete. Poslední je vrstva mozzarelly.

6 Dejte pekáč do předehřáté trouby a pečte asi 15 minut, až budou těstoviny trochu křupavé a vše bude bublat. Italové je rádi jedí v pokojové teplotě, ale dobře chutnají i studené.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit