0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty

Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty

4.4 / 5. Počet hodnocení: 47
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3520 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 294 g
Tuky 170 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstovinová klasika - rajčata, mozzarella, chilli, a spousta bylinek.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
najemno nasekaná
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
sušená, rozdrobená
rajče 1.5 kg
zralá, lze nahradit třemi konzervami 400 g loupaných rajčat
bazalka hrst
čerstvé listy
vinný ocet červený 1 PL
nemusí být
těstoviny 400 g
nejlépe orecchiette
parmazán 4 hrsti
čerstvě nastrouhaný
mozzarella 450 g
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C a na plotnu dejte vařit velký hrnec s osolenou vodou. Na pánev vlijte olej, přidejte česnek, cibuli, chilli papričky a opékejte na malém plameni asi 10 minut do změknutí; neměly by ale zhnědnout.

2

Pokud používáte čerstvá rajčata, ponořte je na 40 sekund do vroucí vody, vyndejte je do mísy, zchlaďte proudem studené vody, oloupejte a nakrájejte nahrubo.

3

Pak rajčata – čerstvá nebo konzervovaná – přidejte do pánve a přilijte 100 ml vody. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Pak omáčku dohladka rozmixujte tyčovým mixérem nebo v robotu. Natrhejte do omáčky listy bazalky, osolte a opepřete, a pokud chcete, přidejte i červený vinný ocet.

4

Těstoviny nasypte do vroucí vody a uvařte podle návodu, pak je slijte a smíchejte s polovinou omáčky a parmazánem.

5

Vymažte pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dejte do pekáče vrstvu těstovin, část omáčky, hrst parmazánu a třetinu mozzarelly. Pokračujte ve vrstvení stejným způsobem, až vše spotřebujete. Poslední je vrstva mozzarelly.

6

Dejte pekáč do předehřáté trouby a pečte asi 15 minut, až budou těstoviny trochu křupavé a vše bude bublat. Italové je rádi jedí v pokojové teplotě, ale dobře chutnají i studené.

 

Související články

Komentáře

Andrea Turoková

boli strašne obyčajné, čakala som od tohto receptu viac...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?
  • Zdraví a výživa

Co je to nezdravé hubnutí a jak škodí zdraví?

Internet i knihy jsou plné nejrůznějších způsobů, jak zhubnout. Od jablečné diety, přes nízkosacharidovou, bezlepkovou až po různé hladovky. Jenže ne každá cesta k hubenějšímu já je zdravá. Co si můžete nezdravým hubnutím způsobit? ...

Obchod Apetit