Těstoviny zapečené s mozzarellou a rajčaty přijdou vhod, když hledáte rychlé jídlo, které zároveň nasytí celou rodinu. Navíc během přípravy můžete lehce improvizovat. Pokud netrváte na tom, že zapečené těstoviny musí být striktně vegetariánské, přidejte do nich na kostičky nakrájenou slaninu nebo šunku.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C a na plotnu dejte vařit velký hrnec s osolenou vodou. Na pánev vlijte olej, přidejte česnek, cibuli, chilli papričky a opékejte na malém plameni asi 10 minut do změknutí; neměly by ale zhnědnout.
Pokud používáte čerstvá rajčata, ponořte je na 40 sekund do vroucí vody, vyndejte je do mísy, zchlaďte proudem studené vody, oloupejte a nakrájejte nahrubo.
Pak rajčata – čerstvá nebo konzervovaná – přidejte do pánve a přilijte 100 ml vody. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut. Pak omáčku dohladka rozmixujte tyčovým mixérem nebo v robotu. Natrhejte do omáčky listy bazalky, osolte a opepřete, a pokud chcete, přidejte i červený vinný ocet.
Těstoviny nasypte do vroucí vody a uvařte podle návodu, pak je slijte a smíchejte s polovinou omáčky a parmazánem.
Vymažte pekáč nebo zapékací mísu olivovým olejem. Dejte do pekáče vrstvu těstovin, část omáčky, hrst parmazánu a třetinu mozzarelly. Pokračujte ve vrstvení stejným způsobem, až vše spotřebujete. Poslední je vrstva mozzarelly.
Dejte pekáč do předehřáté trouby a pečte asi 15 minut, až budou těstoviny trochu křupavé a vše bude bublat. Italové je rádi jedí v pokojové teplotě, ale dobře chutnají i studené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů )
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů )
Komentáře
Já jsem spokojená, jsou jemné a šťavnaté