Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1794 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 166 g
Tuky 97 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Spolehlivě jím uctíte přátele, kteří se rádi obejdou bez masa. Podávejte náš koláč spolu s velkou mísou salátu, a báječně si pochutnáte!

Související recepty

Suroviny

středně velká, oloupaná, nakrájená
jemně nasekaná
studené, nakrájené
tymián 8 snítky
čerstvý, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
rajče 500 g
na silné plátky
vinný ocet bílý 1 PL
červený
lze nahradit ovčím sýrem, brynzou
olivový olej
na zapékání
sůl
pepř

Postup

1
Uvařte bramboru
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramboru dvanáct minut povařte v osolené vodě, pak sceďte.

2
Usmažte cibuli
Na 25 g másla smažte cibuli asi pět minut, až se začne zabarvovat. Přidejte čtyři snítky tymiánu nebo půl lžičky sušeného.

3
Vypracujte těsto
Zbylé máslo zpracujte s moukou a rozmačkanou nebo najemno nastrouhanou bramborou. Osolte, opepřete a vpracujte osmaženou cibulku i všechnu šťávu z pánve. Vypracujte měkké vláčné těsto a vytvarujte z něj kolo o průměru 23 cm; přeneste ho na vymazaný, případně pečicím papírem vyložený plech.

4
Obložte a upečte
Na korpus rozložte rajčata a zakápněte octem. Posypte zbylými lístky tymiánu, sýrem, osolte a opepřete. Zakápněte olejem a pečte pětadvacet minut, až placka zezlátne.

Podávejte se zeleným salátem.

Apetit magazín