0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč s rajčaty a kozím sýrem

Koláč s rajčaty a kozím sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1794 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 166 g
Tuky 97 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Spolehlivě jím uctíte přátele, kteří se rádi obejdou bez masa. Podávejte náš koláč spolu s velkou mísou salátu, a báječně si pochutnáte!

Suroviny

brambory 1 ks
středně velká, oloupaná, nakrájená
cibule 1 ks
jemně nasekaná
máslo 85 g
studené, nakrájené
tymián 8 snítky
čerstvý, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
mouka pšeničná hladká 140 g
rajče 500 g
na silné plátky
vinný ocet bílý 1 PL
červený
kozí sýr 100 g
lze nahradit ovčím sýrem, brynzou
olivový olej
na zapékání
sůl
pepř
1. Uvařte bramboru
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramboru dvanáct minut povařte v osolené vodě, pak sceďte.

2. Usmažte cibuli
Na 25 g másla smažte cibuli asi pět minut, až se začne zabarvovat. Přidejte čtyři snítky tymiánu nebo půl lžičky sušeného.

3. Vypracujte těsto
Zbylé máslo zpracujte s moukou a rozmačkanou nebo najemno nastrouhanou bramborou. Osolte, opepřete a vpracujte osmaženou cibulku i všechnu šťávu z pánve. Vypracujte měkké vláčné těsto a vytvarujte z něj kolo o průměru 23 cm; přeneste ho na vymazaný, případně pečicím papírem vyložený plech.

4. Obložte a upečte
Na korpus rozložte rajčata a zakápněte octem. Posypte zbylými lístky tymiánu, sýrem, osolte a opepřete. Zakápněte olejem a pečte pětadvacet minut, až placka zezlátne.

Podávejte se zeleným salátem.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit