Koláč s rajčaty a kozím sýrem

Koláč s rajčaty a kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1794 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 166 g
Tuky 97 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Spolehlivě jím uctíte přátele, kteří se rádi obejdou bez masa. Podávejte náš koláč spolu s velkou mísou salátu, a báječně si pochutnáte!

Suroviny

brambory 1 ks
středně velká, oloupaná, nakrájená
cibule 1 ks
jemně nasekaná
máslo 85 g
studené, nakrájené
tymián 8 snítky
čerstvý, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
mouka pšeničná hladká 140 g
rajčata 500 g
na silné plátky
vinný ocet bílý 1 PL
červený
kozí sýr 100 g
lze nahradit ovčím sýrem, brynzou
olivový olej
na zapékání
sůl
pepř
1. Uvařte bramboru
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramboru dvanáct minut povařte v osolené vodě, pak sceďte.

2. Usmažte cibuli
Na 25 g másla smažte cibuli asi pět minut, až se začne zabarvovat. Přidejte čtyři snítky tymiánu nebo půl lžičky sušeného.

3. Vypracujte těsto
Zbylé máslo zpracujte s moukou a rozmačkanou nebo najemno nastrouhanou bramborou. Osolte, opepřete a vpracujte osmaženou cibulku i všechnu šťávu z pánve. Vypracujte měkké vláčné těsto a vytvarujte z něj kolo o průměru 23 cm; přeneste ho na vymazaný, případně pečicím papírem vyložený plech.

4. Obložte a upečte
Na korpus rozložte rajčata a zakápněte octem. Posypte zbylými lístky tymiánu, sýrem, osolte a opepřete. Zakápněte olejem a pečte pětadvacet minut, až placka zezlátne.

Podávejte se zeleným salátem.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit