Brandy a pikantní gorgonzola – tyto těstoviny raději dětem nenabízejte.
Suroviny
máslo
2
PL
sušená šunka
4
plátky
brandy
20
ml
smetana
4
PL
pokrájená
sůl
pepř
muškátový oříšek
1
špetka
pažitka
nasekaná, na ozdobení
těstoviny
320
g
conchiglie rigate
Postup
1
Na 2 lžících másla opékejte nudličky ze 4 plátků sušené šunky. Zastříkněte 20 ml brandy a po pár sekundách zalijte 4 lžícemi smetany a přidejte pokrájenou gorgonzolu nebo jiný sýr s modrou plísní. Osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a stáhněte z ohně.
2
Promíchejte s uvařenými těstovinami, případně s troškou horké vody z těstovin; ozdobte pažitkou.