Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s klobáskou a rajčaty
Pizza s klobáskou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s klobáskou a rajčaty

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1068 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 19 g
Tuky 90 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vlastnoručně obložená pizza je lepší než od stánku!

Suroviny

olivový olej 1 PL
velká, červená, oloupaná, na plátky
česnek 2 stroužky
rajčatová passata - pyré 5 PL
cukr 1 špetka
1 ks
pizza korpus hotový korpus
nakrájená na kolečka
sýr 50 g
strouhaný
bazalka 1 hrst
čerstvá, volitelné
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Olivový olej rozehřejte na pánvičce a opečte na něm plátky červené cibule s nasekanými stroužky česneku, aby zvláčněly; trvá to zhruba pět minut. Rajčatové pyré promíchejte s cukrem, osolte a opepřete.

2
Korpus položte na plech a potřete ochucenou passatou, ponechte asi centimetrový okraj volný. Pak posypte cibulkou s česnekem, poklaďte kolečky klobásy a posypte strouhaným sýrem. Pečte v rozpálené troubě asi deset minut, aby byla pizza křupavá. Pokud je máte, nasypte navrch čerstvé bazalkové lístky a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...