0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza s klobáskou a rajčaty

Pizza s klobáskou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza s klobáskou a rajčaty

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1068 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 19 g
Tuky 90 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vlastnoručně obložená pizza je lepší než od stánku!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, červená, oloupaná, na plátky
česnek 2 stroužky
rajčatová passata - pyré 5 PL
cukr 1 špetka
1 ks
pizza korpus hotový korpus
nakrájená na kolečka
sýr 50 g
strouhaný
bazalka 1 hrst
čerstvá, volitelné
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Olivový olej rozehřejte na pánvičce a opečte na něm plátky červené cibule s nasekanými stroužky česneku, aby zvláčněly; trvá to zhruba pět minut. Rajčatové pyré promíchejte s cukrem, osolte a opepřete.

2 Korpus položte na plech a potřete ochucenou passatou, ponechte asi centimetrový okraj volný. Pak posypte cibulkou s česnekem, poklaďte kolečky klobásy a posypte strouhaným sýrem. Pečte v rozpálené troubě asi deset minut, aby byla pizza křupavá. Pokud je máte, nasypte navrch čerstvé bazalkové lístky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč