0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s cuketami, lososem a bešamelem

Lasagne s cuketami, lososem a bešamelem

4 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2374 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 137 g
Tuky 133 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdkový důkaz, že z cuket můžete připravit i pokrm pro sváteční chvíle.

Suroviny

cuketa 2 ks
spíše menší, nakrájená na tenká kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý a barevný
olivový olej panenský
máslo 50 g
+ trocha navíc na vymazání
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 500 ml
plnotučné
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
losos 400 g
filet (bez kosti a kůže), nakrájený na 0,5cm plátky
lasagne (těstovina) 1 bal
možná nespotřebujete všechny
sýr ementál 100 g
strouhaný, lze použít i gruyère

1 Troubu předehřejte na 150°C. Cuketová kolečka osolte a nechte je trochu vykapat v cedníku (nebo je mírně vymačkejte a zbavte je tím tekutiny). Pak je pokapejte olivovým olejem a předpékejte rozprostřená na plechu vyloženém pečicím papírem 20 minut. Pak teplotu v troubě zvyšte na 160 °C.

2 Připravte bešamelovou omáčku: z másla a mouky upražte v rendlíku světlou jíšku, postupně přilévejte mléko za stálého šlehání metlou a pak dále šlehejte stále na ohni do zhoustnutí. Osolte a jemně ochuťte špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.

3 Do zapékacích misek (jedno- až dvouporcových) vymazaných máslem vrstvěte nejprve cukety, na ně lososa, pokropte bešamelovou omáčkou, posypte trochou sýra a na něj dejte těstovinový plát. Vrstvy zopakujte ještě jednou či dvakrát, zakončete cuketami, bohatou vrstvou bešamelu a strouhaným sýrem.

4 Pečte při 160°C asi 30 minut. Pak zkontrolujte, je-li všechno dobře propečené, popřípadě pečte ještě chvíli. Podávejte ochucené barevným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit