0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s cuketami, lososem a bešamelem

Lasagne s cuketami, lososem a bešamelem

4 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2374 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 137 g
Tuky 133 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahůdkový důkaz, že z cuket můžete připravit i pokrm pro sváteční chvíle.

Suroviny

spíše menší, nakrájená na tenká kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý a barevný
olivový olej panenský
máslo 50 g
+ trocha navíc na vymazání
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 500 ml
plnotučné
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
losos 400 g
filet (bez kosti a kůže), nakrájený na 0,5cm plátky
lasagne (těstovina) 1 bal
možná nespotřebujete všechny
strouhaný, lze použít i gruyère

1 Troubu předehřejte na 150°C. Cuketová kolečka osolte a nechte je trochu vykapat v cedníku (nebo je mírně vymačkejte a zbavte je tím tekutiny). Pak je pokapejte olivovým olejem a předpékejte rozprostřená na plechu vyloženém pečicím papírem 20 minut. Pak teplotu v troubě zvyšte na 160 °C.

2 Připravte bešamelovou omáčku: z másla a mouky upražte v rendlíku světlou jíšku, postupně přilévejte mléko za stálého šlehání metlou a pak dále šlehejte stále na ohni do zhoustnutí. Osolte a jemně ochuťte špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.

3 Do zapékacích misek (jedno- až dvouporcových) vymazaných máslem vrstvěte nejprve cukety, na ně lososa, pokropte bešamelovou omáčkou, posypte trochou sýra a na něj dejte těstovinový plát. Vrstvy zopakujte ještě jednou či dvakrát, zakončete cuketami, bohatou vrstvou bešamelu a strouhaným sýrem.

4 Pečte při 160°C asi 30 minut. Pak zkontrolujte, je-li všechno dobře propečené, popřípadě pečte ještě chvíli. Podávejte ochucené barevným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč