0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dip z fety
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1022 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 24 g
Tuky 83 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S touhle směsí se z vás stane nejrychlejší kuchař na světě.

Suroviny

krémové z tetrapaku (například značky Apetina)
oválná, masitá, na kostičky
bazalka 1 hrst
nasekané lístky
olivový olej 3 PL
panenský

Postup

1

Všechny přísady dobře promíchejte vidličkou. Buďte trpěliví a ničím směs neřeďte, rajčata během procesu pustí šťávu.

    2

    Dip z fety použijte na přípravu receptů uvedených pod textem.

    NĚCO NAVÍC
    Feta prodávaná v tetrapakovém balení je krásně měkká a hladká – na výrobu dipu jako stvořená.

    JAK DIP JEŠTĚ VYUŽÍT?

    • Dip z fety můžete vylepšit dalšími přísadami. Co takhle ostré chilli papričky nebo harissa? Nasekané olivy či kapary a další bylinky? Výtečná jsou i nakládaná sušená rajčata nebo grilované plátky cukety přimíchané do základu.
    • Když k dipu přimícháte drcený česnek a rozmačkané zralé avokádo, vzhled a chuť dostanou nový rozměr. Když pak dipem naplníte tortillové placky, necháte je vychladnout a potom nakrájíte na silná kolečka, stvoříte dokonalou lahůdku na večírek.
    • Dip použijte jako náplň listových šátečků, grilovaných paprik nebo ho nastříkejte do vydlabaných rajčat – a bleskový efektní předkrm je na světě!
    • Do vepřové kotlety nebo kuřecího řízku prořízněte z boku kapsu a naplňte ji dipem. Spíchněte párátkem a dejte opéct na gril nebo grilovací pánev.

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2011/9

    Apetit magazín

    Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
    • Lidé a jídlo

    Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

    Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
    Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
    • Tipy redakce

    Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

    První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
    AD
    Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
    • Soutěže

    Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

    Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

    Obchod Apetit

    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč
    Dostupný
    549 Kč
    439 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    279 Kč
    Dostupný
    399 Kč
    319 Kč