Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dip z fety
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1022 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 24 g
Tuky 83 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S touhle směsí se z vás stane nejrychlejší kuchař na světě.

Suroviny

krémové z tetrapaku (například značky Apetina)
oválná, masitá, na kostičky
bazalka 1 hrst
nasekané lístky
olivový olej 3 PL
panenský

Postup

1

Všechny přísady dobře promíchejte vidličkou. Buďte trpěliví a ničím směs neřeďte, rajčata během procesu pustí šťávu.

    2

    Dip z fety použijte na přípravu receptů uvedených pod textem.

    NĚCO NAVÍC
    Feta prodávaná v tetrapakovém balení je krásně měkká a hladká – na výrobu dipu jako stvořená.

    JAK DIP JEŠTĚ VYUŽÍT?

    • Dip z fety můžete vylepšit dalšími přísadami. Co takhle ostré chilli papričky nebo harissa? Nasekané olivy či kapary a další bylinky? Výtečná jsou i nakládaná sušená rajčata nebo grilované plátky cukety přimíchané do základu.
    • Když k dipu přimícháte drcený česnek a rozmačkané zralé avokádo, vzhled a chuť dostanou nový rozměr. Když pak dipem naplníte tortillové placky, necháte je vychladnout a potom nakrájíte na silná kolečka, stvoříte dokonalou lahůdku na večírek.
    • Dip použijte jako náplň listových šátečků, grilovaných paprik nebo ho nastříkejte do vydlabaných rajčat – a bleskový efektní předkrm je na světě!
    • Do vepřové kotlety nebo kuřecího řízku prořízněte z boku kapsu a naplňte ji dipem. Spíchněte párátkem a dejte opéct na gril nebo grilovací pánev.

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2011/9

    Apetit magazín