Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 929 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 8 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S touhle směsí se z vás stane nejrychlejší kuchař na světě.

Suroviny

sýr feta 200 g
krémové z tetrapaku (například značky Apetina)
4 ks
oválná rajčata masitá, na kostičky
bazalka hrst
nasekané lístky
olivový olej 3 PL
panenský

1 Všechny přísady dobře promíchejte vidličkou. Buďte trpěliví a ničím směs neřeďte, rajčata během procesu pustí šťávu.

2 Dip z fety použijte na přípravu receptů uvedených pod textem.

NĚCO NAVÍC
Feta prodávaná v tetrapakovém balení je krásně měkká a hladká – na výrobu dipu jako stvořená.

JAK DIP JEŠTĚ VYUŽÍT?

  • Dip z fety můžete vylepšit dalšími přísadami. Co takhle ostré chilli papričky nebo harissa? Nasekané olivy či kapary a další bylinky? Výtečná jsou i nakládaná sušená rajčata nebo grilované plátky cukety přimíchané do základu.
  • Když k dipu přimícháte drcený česnek a rozmačkané zralé avokádo, vzhled a chuť dostanou nový rozměr. Když pak dipem naplníte tortillové placky, necháte je vychladnout a potom nakrájíte na silná kolečka, stvoříte dokonalou lahůdku na večírek.
  • Dip použijte jako náplň listových šátečků, grilovaných paprik nebo ho nastříkejte do vydlabaných rajčat – a bleskový efektní předkrm je na světě!
  • Do vepřové kotlety nebo kuřecího řízku prořízněte z boku kapsu a naplňte ji dipem. Spíchněte párátkem a dejte opéct na gril nebo grilovací pánev.

 

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit