
Recepty z vydání
Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem
Čtenářka Martina Porubcová nám prozradila, že kombinace chutí všechny hosty pokaždé fascinuje a s nadšením si říkají o...
Bylinkový olej s rozmarýnem
Olej můžete použít k dochucení těstovinových salátů, do marinády, na zakápnutí toustu s rybičkami nebo na dochucení...
Jehněčí plec na víně
Jehněčí maso si dopřejte ke slavnostním příležitostem – jeho příprava si totiž zaslouží váš čas...
Pečené brambory s omáčkou z fety
Omáčku můžete použít nejen k bramborám, ale třeba i ke grilovanému masu a zelenině namísto tatarky.
Letní farfalle s dipem z fety
Po těchhle těstovinách se budou olizovat úplně všichni – malé děti i velcí muži přísahající na steaky. Máme to...
Ochucená strouhanka
Jakýkoliv smažený nebo zapékaný pokrm povznese voňavá čerstvá strouhanka na hvězdnou úroveň!
Křupavé kuřecí nudličky
Budete překvapení, jak bude jindy suché maso z kuřecích prsou díky strouhance najednou šťavnaté.
Aglio e olio
Základní pravidlo zní: jakmile česnek začne v pánvi žloutnout, okamžitě vypněte plamen. Navíc čím pomaleji a na menším...
Špagety aglio e olio s krevetami
Krevety opečte rychle a zprudka, delší tepelnou přípravou tuhnou.
Ostrá krémová ryba
Kontrastní kombinaci ostré omáčky s chilli papričkou a jemné krémové smetany jsme si zamilovali.
Pikantní polenta
Někdo je polentou uhranut od začátku, jiný si na její chuť musí zvykat. Pro váhavce a pochybovače je tu návod, jak...
Cizrnový hamburger
Vypadá cool, chutná skvěle, je zdravý a bez masa. Skvělá svačina pro děti do školy. Předpis je rovnou na 4 kousky,...
Ovoce se sýrem cottage
Chutná svačinka, díky které do dětí dostanete spoustu energie a vitaminů.
Rybí pomazánka
Tuhle rybí pomazánku děti milují – je jemná, chutná, a navíc se jim po ní bude lépe přemýšlet...
Domácí müsli tyčinky
Zdravé domácí müsli je skvělé k snídani, na svačinu nebo ke kávě na cestu do práce.
Květákový krém
Brambory polévku příjemně zahustí, přitom v chuti je vůbec nepoznáte. V prvních chladných dnech vám přijde vhod...
Těstoviny s květákem, slaninou a chilli
Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky...
Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette
Když jsme tuhle pizzu fotili, museli jsme jí upéct dvojnásobek, aby se dostalo na všechny zájemce, kteří nasáli její...
Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem
Nečekaná obměna klasické ryby s bramborovou kaší. Až ji ochutnáte, budete nadšení.
Nakládaný květák s topinkami a gorgonzolou
Tenhle nakládaný květák není určený ke skladování na věky věků, ale to vůbec nevadí, protože ho stejně sníte hned!
Rozpečené medové fíky
Ten nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak napravit i ne zcela dozrálé fíky nebo ty, které díky dozrávání při přepravě...
Čokoládovo-fíková buchta
V těstě není žádná mouka, takže tuhle buchtu můžete směle podávat i celiakům.
Obrácený fíkový dort
Rozmarýn ve sladkém dezertu krásně rozehraje chuti. V redakci koláč zmizel okamžitě.
Fíkový koláč s mascarpone
Linecké těsto, krém z mascarpone a šťavnaté fíky – co víc si přát?...
Perníkové muffiny
K muffinům můžete podávat rybízový nebo meruňkový džem anebo povidla. Voní jako Vánoce...
Citronové muffiny s mákem
Osvěžující citron a zemitý mák jsou dvojice, kterou si snadno zamilujete.
Kaštanové muffiny
Tenhle recept asi nejvíc oceníte, jestli to máte blízko na Slovensko, do Rakouska nebo do Maďarska, kde je kaštanové...
Mrkvové placičky s bylinkovým dipem
Placičky nám chutnaly teplé i druhý den zastudena. Hodí se jako lehká večeře nebo rychlé party pohoštění.
Kokosové kari s tofu
I tofu, ‚bílý sójový tvaroh‘, můžete připravit přímo labužnicky. Třeba jako rychlovku z jednoho hrnce...
Přidat komentář