Ryba s chipsy

Ryba s chipsy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 832 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 116 g
Tuky 30 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minimum tuku a maximální chuť – odlehčená verze britské klasiky.

Suroviny

brambory 3 ks
batáty 2 ks
olivový olej 2 PL
pomeranč 1 ks
velký
okurka 0.25 ks
jemně nasekaná
cibule červená 1 ks
najemno
vinný ocet bílý 1 PL
jogurt bílý 3 PL
bílá ryba 4 filety
římský kmín 0.5 ČL
sůl
pepř

1Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny brambory podélně rozkrájejte na 6–8 skrojků. Vsypte do pekáčku a zakapejte olejem. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte a pečte 40–45 minut doměkka; v polovině obraťte.

2Pomeranč oloupejte nad miskou, abyste zachytili šťávu. Pak vyřízněte filátka (jen dužina beze slupky) a jemně je nasekejte. Smíchejte s okurkou, cibulí, octem a jogurtem, osolte a opepřete a nechte zakryté stranou.

3Plech potřete olejem a naklaďte na něj ryby. Osolte, opepřete, zakápněte pomerančovou šťávou a pokmínujte. Vložte do trouby nad brambory a pečte 12–15 minut doměkka. Podávejte s jogurtovou zálivkou.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit