Minimum tuku a maximální chuť – odlehčená verze britské klasiky.
Suroviny
brambory
3
ks
batáty
2
ks
olivový olej
2
PL
pomeranč
1
ks
velký
okurka
¼
ks
jemně nasekaná
cibule červená
1
ks
najemno
vinný ocet bílý
1
PL
jogurt bílý
3
PL
bělomasá ryba
4
filety
římský kmín
½
ČL
sůl
pepř
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny brambory podélně rozkrájejte na 6–8 skrojků. Vsypte do pekáčku a zakapejte olejem. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte a pečte 40–45 minut doměkka; v polovině obraťte.
2
Pomeranč oloupejte nad miskou, abyste zachytili šťávu. Pak vyřízněte filátka (jen dužina beze slupky) a jemně je nasekejte. Smíchejte s okurkou, cibulí, octem a jogurtem, osolte a opepřete a nechte zakryté stranou.
3
Plech potřete olejem a naklaďte na něj ryby. Osolte, opepřete, zakápněte pomerančovou šťávou a pokmínujte. Vložte do trouby nad brambory a pečte 12–15 minut doměkka. Podávejte s jogurtovou zálivkou.