Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1847 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 133 g
Tuky 124 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvě skvělé studené omáčky a bramborové chipsy jsou jídlo, do kterého nemusíte děti dvakrát pobízet.

Suroviny

nakrájené na půlměsíce
olivový olej 2 PL
sůl a pepř
Na avokádovo-rajčatový dip
koriandr čerstvý 1 PL
nasekaný nadrobno
nasekané
pepř
majonéza 3 PL
Na pažitkový dip
nastrouhaný
rajčatová passata - pyré 2 PL
pažitka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do přípravy dipů. Polovinu avokáda dejte do mísy spolu s majonézou, solí a pepřem, rozmačkejte a důkladně promíchejte. Zbytek avokáda nahrubo nasekejte a přidejte ke směsi spolu s koriandrem a rajčetem. Přemístěte do uzavíratelné krabičky a uložte do ledničky.

2

Připravte druhý dip: spojte zakysanou smetanu, čedar, pyré, pažitku, sůl a pepř a dejte v krabičce chladit.

3

Bramborové dílky promíchejte s olejem, solí a pepřem a rozložte na plech. Pečte zhruba půl hodiny nebo dokud brambory nezezlátnou. Pak je naskládejte do krabičky.

NA MÍSTĚ ČINU: Všechny krabičky otevřete, o zbytek se už postarají děti.

CO S SEBOU: hladové děti

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...