Bramborové chipsy

Bramborové chipsy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1848 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 133 g
Tuky 124 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvě skvělé studené omáčky a bramborové chipsy jsou jídlo, do kterého nemusíte děti dvakrát pobízet.

Suroviny

brambory 600 g
nakrájené na půlměsíce
olivový olej 2 PL
sůl a pepř
Na avokádovo-rajčatový dip
koriandr 1 PL
nasekaný nadrobno
avokádo 1 ks
rajčata 1 ks
nasekané
pepř
majonéza 3 PL
Na pažitkový dip
zakysaná smetana 125 ml
čedar 65 g
nastrouhaný
rajčatové pyré 2 PL
pažitka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do přípravy dipů. Polovinu avokáda dejte do mísy spolu s majonézou, solí a pepřem, rozmačkejte a důkladně promíchejte. Zbytek avokáda nahrubo nasekejte a přidejte ke směsi spolu s koriandrem a rajčetem. Přemístěte do uzavíratelné krabičky a uložte do ledničky.

2 Připravte druhý dip: spojte zakysanou smetanu, čedar, pyré, pažitku, sůl a pepř a dejte v krabičce chladit.

3 Bramborové dílky promíchejte s olejem, solí a pepřem a rozložte na plech. Pečte zhruba půl hodiny nebo dokud brambory nezezlátnou. Pak je naskládejte do krabičky.

NA MÍSTĚ ČINU: Všechny krabičky otevřete, o zbytek se už postarají děti.

CO S SEBOU: hladové děti

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit