0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové chipsy

Bramborové chipsy

4.3 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1847 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 133 g
Tuky 124 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvě skvělé studené omáčky a bramborové chipsy jsou jídlo, do kterého nemusíte děti dvakrát pobízet.

Suroviny

brambory 600 g
nakrájené na půlměsíce
olivový olej 2 PL
sůl a pepř
Na avokádovo-rajčatový dip
koriandr čerstvý 1 PL
nasekaný nadrobno
avokádo 1 ks
rajče 1 ks
nasekané
pepř
majonéza 3 PL
Na pažitkový dip
zakysaná smetana 125 ml
čedar 65 g
nastrouhaný
rajčatová passata - pyré 2 PL
pažitka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do přípravy dipů. Polovinu avokáda dejte do mísy spolu s majonézou, solí a pepřem, rozmačkejte a důkladně promíchejte. Zbytek avokáda nahrubo nasekejte a přidejte ke směsi spolu s koriandrem a rajčetem. Přemístěte do uzavíratelné krabičky a uložte do ledničky.

2 Připravte druhý dip: spojte zakysanou smetanu, čedar, pyré, pažitku, sůl a pepř a dejte v krabičce chladit.

3 Bramborové dílky promíchejte s olejem, solí a pepřem a rozložte na plech. Pečte zhruba půl hodiny nebo dokud brambory nezezlátnou. Pak je naskládejte do krabičky.

NA MÍSTĚ ČINU: Všechny krabičky otevřete, o zbytek se už postarají děti.

CO S SEBOU: hladové děti

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit