Dvě skvělé studené omáčky a bramborové chipsy jsou jídlo, do kterého nemusíte děti dvakrát pobízet.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do přípravy dipů. Polovinu avokáda dejte do mísy spolu s majonézou, solí a pepřem, rozmačkejte a důkladně promíchejte. Zbytek avokáda nahrubo nasekejte a přidejte ke směsi spolu s koriandrem a rajčetem. Přemístěte do uzavíratelné krabičky a uložte do ledničky.
Připravte druhý dip: spojte zakysanou smetanu, čedar, pyré, pažitku, sůl a pepř a dejte v krabičce chladit.
Bramborové dílky promíchejte s olejem, solí a pepřem a rozložte na plech. Pečte zhruba půl hodiny nebo dokud brambory nezezlátnou. Pak je naskládejte do krabičky.
NA MÍSTĚ ČINU: Všechny krabičky otevřete, o zbytek se už postarají děti.
CO S SEBOU: hladové děti