Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí drůbeží paštika
Domácí drůbeží paštika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí drůbeží paštika

4.2/5 Počet hodnocení: 33
Do 45 minut Velmi snadné Pro cca 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2901 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 28 g
Tuky 228 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle paštiku z drůbežích jater zvládnete připravit raz dva a z pár surovin. Je to totiž nejsnadnější paštika na světě. Podusíte, rozmixujete, vychladíte, jíte. Po té kupované už ani nevzdechnete! Když navíc přidáte třeba mandle nebo kapku koňaku, získáte luxusní delikatesu. 

Náš tip: Připravte si také kuřecí paštiku podle našeho video receptu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

máslo 200 g
a 50 g na zalití
lze i kachní
nakrájená nadrobno
vývar kuřecí 200 ml
provensálské koření 1 ČL
koňak 50 ml
(nemusí být)
mandle 1 hrst
nasekané
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana 100 ml
ke šlehání (33%)
pepř růžový
kuličky na ozdobení
tymián
lístečky na ozdobení

Postup

1

Játra očistěte, odstraňte z nich všechny blanky a nakrájejte je na kousky. V pánvi na 2 lžících másla opékejte cibuli 5 minut do změknutí. Přidejte játra, míchejte asi 5 minut, až zesvětlají a zatáhnou se.

2

Zalijte vývarem a vínem. Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a duste 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Přidejte koňak, chcete-li, vypněte a směs vlijte do hlubší nádoby s plochým dnem.

3

Přidejte nakrájené zbylé máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci těsta na lívance. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá.

4

Nakonec vmíchejte nasekané mandle.

5

Paštiku přemístěte do nádoby, v níž ji budete podávat (hranatá forma, malé sklenky...). Rozehřejte máslo s růžovým pepřem a tymiánem a zalijte jím povrch.

6

Nechte vychladnout a pak zakryjte potravinářskou fólií nebo víčkem. V chladničce paštika vydrží asi 5 dní, můžete ji ale i zmrazit. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...