Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí drůbeží paštika

Tuhle paštiku zvládnete připravit raz dva a z pár surovin. Je to totiž nejsnadnější paštika na světě. Podusíte, rozmixujete, vychladíte, jíte. Po té kupované už ani nevzdechnete! Když navíc přidáte třeba mandle nebo kapku koňaku, získáte opravdovou delikatesu. 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro cca 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT15M
Vaření 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 200g másla + 50g na zalití
    • 500g kuřecích nebo kachních jater
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 200ml drůbežího vývaru
    • 150ml bílého vína
    • 1–2 lžičky provensálského koření
    • 50ml koňaku (nemusí být)
    • hrst nasekaných mandlí
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 100ml smetany ke šlehání (33%)
    • kuličky růžového pepře a lístečky tymiánu na ozdobení 

Příprava jídla

1 Játra očistěte, odstraňte z nich všechny blanky a nakrájejte je na kousky. V pánvi na 2 lžících másla opékejte cibuli 5 minut do změknutí. Přidejte játra, míchejte asi 5 minut, až zesvětlají a zatáhnou se.

2 Zalijte vývarem a vínem. Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Přidejte koňak, chcete-li, vypněte a směs vlijte do hlubší nádoby s plochým dnem. Přidejte nakrájené zbylé máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci těsta na lívance. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Nakonec vmíchejte nasekané mandle.

3 Paštiku přemístěte do nádoby, v níž ji budete podávat (hranatá forma, malé sklenky...). Rozehřejte máslo s růžovým pepřem a tymiánem a zalijte jím povrch.

4 Nechte vychladnout a pak zakryjte potravinářskou fólií nebo víčkem. V chladničce paštika vydrží asi 5 dní, můžete ji ale i zmrazit. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

8 tipů, jak hravě připravit valentýnské menu

Přidat komentář