Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné na 3 skleniček po 250ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5462 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 1260 g
Tuky 17 g
Vláknina 127 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladce pikantní zavařenina se v Itálii tradičně podává k vařenému masu. Světovou oblibu si však získala jako doplněk k sýrovému prkénku.

Suroviny

sušené meruňky 1 hrnek
tuhé, přepůlené
sušená jablka ½ hrnku
na plátky
sušené fíky 10 ks
pěkné, tuhé, rozčtvrcené
sušené brusinky ¼ hrnku
sušené třešně ½ hrnku
lze nahradit kandovanými
tvrdá, čerstvá, oloupaná, vykrájená, na větší kostky
hořčičné semínko 1 PL
z 1 biocitronu, nastrouhaná
z 1 biopomeranče, nastrouhaná
ze 2 citronů
pomerančová šťáva
ze 2 pomerančů
hořčice anglická 70 g
nejlépe Colman’s
vinný ocet bílý 125 ml

Postup

1

Dejte ovoce, hořčičné semínko, cukr a citrusovou kůru do hrnce. Nalijte citrusovou šťávu do odměrky a dolijte vodou na 500 ml tekutiny celkem, vlijte do hrnce a přidejte hořčici i ocet.

2

Na středním plameni přiveďte k varu. Zprudka vařte 20 minut, občas zamíchejte, aby se směs nepřipalovala.

3

Mostardu dejte do horkých čistých skleniček, uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnejte nejdříve po týdnu. Po otevření uchovávejte v chladničce.

S ČÍM SI TO DÁT
Nejvíc chutná se zralým sýrem s bílou plísní na povrchu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč