0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné na 3 skleniček po 250ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5462 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 1260 g
Tuky 17 g
Vláknina 127 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladce pikantní zavařenina se v Itálii tradičně podává k vařenému masu. Světovou oblibu si však získala jako doplněk k sýrovému prkénku.

Suroviny

sušené meruňky 1 hrnek
tuhé, přepůlené
sušená jablka ½ hrnku
na plátky
sušené fíky 10 ks
pěkné, tuhé, rozčtvrcené
sušené brusinky ¼ hrnku
sušené třešně ½ hrnku
lze nahradit kandovanými
tvrdá, čerstvá, oloupaná, vykrájená, na větší kostky
hořčičné semínko 1 PL
krupicový cukr 330 g
citronová kůra
z 1 biocitronu, nastrouhaná
pomerančová kůra
z 1 biopomeranče, nastrouhaná
citronová šťáva
ze 2 citronů
pomerančová šťáva
ze 2 pomerančů
hořčice anglická 70 g
nejlépe Colman’s
vinný ocet bílý 125 ml

1 Dejte ovoce, hořčičné semínko, cukr a citrusovou kůru do hrnce. Nalijte citrusovou šťávu do odměrky a dolijte vodou na 500 ml tekutiny celkem, vlijte do hrnce a přidejte hořčici i ocet.

2 Na středním plameni přiveďte k varu. Zprudka vařte 20 minut, občas zamíchejte, aby se směs nepřipalovala.

3 Mostardu dejte do horkých čistých skleniček, uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnejte nejdříve po týdnu. Po otevření uchovávejte v chladničce.

S ČÍM SI TO DÁT
Nejvíc chutná se zralým sýrem s bílou plísní na povrchu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč