0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné na 3 skleniček po 250ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5462 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 1260 g
Tuky 17 g
Vláknina 127 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladce pikantní zavařenina se v Itálii tradičně podává k vařenému masu. Světovou oblibu si však získala jako doplněk k sýrovému prkénku.

Suroviny

sušené meruňky 1 hrnek
tuhé, přepůlené
sušená jablka 0.5 hrnku
na plátky
sušené fíky 10 ks
pěkné, tuhé, rozčtvrcené
sušené brusinky 0.25 hrnku
sušené třešně 0.5 hrnku
lze nahradit kandovanými
hruška 1 ks
tvrdá, čerstvá, oloupaná, vykrájená, na větší kostky
hořčičné semínko 1 PL
krupicový cukr 330 g
citronová kůra
z 1 biocitronu, nastrouhaná
pomerančová kůra
z 1 biopomeranče, nastrouhaná
citronová štáva
ze 2 citronů
pomerančová šťáva
ze 2 pomerančů
hořčice anglická 70 g
nejlépe Colman’s
vinný ocet bílý 125 ml

1 Dejte ovoce, hořčičné semínko, cukr a citrusovou kůru do hrnce. Nalijte citrusovou šťávu do odměrky a dolijte vodou na 500 ml tekutiny celkem, vlijte do hrnce a přidejte hořčici i ocet.

2 Na středním plameni přiveďte k varu. Zprudka vařte 20 minut, občas zamíchejte, aby se směs nepřipalovala.

3 Mostardu dejte do horkých čistých skleniček, uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnejte nejdříve po týdnu. Po otevření uchovávejte v chladničce.

S ČÍM SI TO DÁT
Nejvíc chutná se zralým sýrem s bílou plísní na povrchu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit