Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné na 3 skleniček po 250ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5462 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 1260 g
Tuky 17 g
Vláknina 127 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladce pikantní zavařenina se v Itálii tradičně podává k vařenému masu. Světovou oblibu si však získala jako doplněk k sýrovému prkénku.

Suroviny

sušené meruňky 1 hrnek
tuhé, přepůlené
sušená jablka 0.5 hrnku
na plátky
sušené fíky 10 ks
pěkné, tuhé, rozčtvrcené
sušené brusinky 0.25 hrnku
sušené třešně 0.5 hrnku
lze nahradit kandovanými
hrušky 1 ks
tvrdá, čerstvá, oloupaná, vykrájená, na větší kostky
hořčičné semínko 1 PL
krupicový cukr 330 g
citronová kůra
z 1 biocitronu, nastrouhaná
sušená pomerančová kůra
z 1 biopomeranče, nastrouhaná
citronová štáva
ze 2 citronů
pomerančová šťáva
ze 2 pomerančů
hořčice anglická 70 g
nejlépe Colman’s od Robertsona
vinný ocet bílý 125 ml

1 Dejte ovoce, hořčičné semínko, cukr a citrusovou kůru do hrnce. Nalijte citrusovou šťávu do odměrky a dolijte vodou na 500 ml tekutiny celkem, vlijte do hrnce a přidejte hořčici i ocet.

2 Na středním plameni přiveďte k varu. Zprudka vařte 20 minut, občas zamíchejte, aby se směs nepřipalovala.

3 Mostardu dejte do horkých čistých skleniček, uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnejte nejdříve po týdnu. Po otevření uchovávejte v chladničce.

S ČÍM SI TO DÁT
Nejvíc chutná se zralým sýrem s bílou plísní na povrchu.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit